beni hep bu raporlar mahvetti

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında vetserhat tarafından paylaşıldı.

1. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    mitchell tele spin; mistrall carp feeder,jaxon xt pro
    Favori Makine:
    shimano alivio,spro passion 730,banax,mistrall carpmax,okuma trinity,albastar,
    En İyi Avı:
    Aynali sazan 4.5kg,Baltik Morinasi 4 kg
    evet bir yandan Reel28 Umit beyin raporlari olsun bir yandan Kadirin ve diger arkadaslarin raporlari hep mahveden beni. sanirim bu alisverislerin faturalarini onlara gondermek lazim. :)
    Hadi hemen hemen hepiniz guzelim memleketimin bir kiyilarindasiniz ve kiyidan levrek yakalama sansiniz ve umudunuz (volkan gibi :) ) var ve turlu turlu sahteler aliyorsunuz daa bana ne oluyor ki. en yakin memleket kiyisina 2500 km uzaklikta klavye basinda levrek tutuyorum her aksam. sanki hayatimda hic tutmusum gibi. neyse cok uzatmayayim. kisa tatili icin simdiden alisverislere basladigimi baska bi konuda yazmistim. maalesef polonyada tuzlu su avlari pek makbul degil ayni zamanda olan deniz avi da vertikal jigging temelinde. ancak universite islemleri icin gittigim Wrocław sehrinde cok guzel bir iki malzemeci buldum. bir tanesi rapalanin polonya dagitimcisi sanirsam.
    neyse bugun isimi bitirince trene olan vaktimi dukkanda degerlendirdim. aklimda iki adet Max rap almak vardi . ancak sonucta iki maxrap bir adet husky jerk bir adet long casting ve iki adette Jaxon marka (polonya markasi-cok hesapli) alarak dukkandan ciktim. husky jerki ve long casting olani fiyati cok iyi oldugu icin aldim. turk lirasina vurursaniz MAx rapler 20 liraya yakin husky jerk 13 lira long casting ise 10 lira. jaxonlar ise 4 liraya geliyor.
    bu jaxonun 1 metre dalarli sahtesi. 11 cmligi yokmus 7.5 aldim ama 11 i de siparis verdim bakalim.
    Bunlar da en yukardan max rapler husky jerk ve long castin rapala. en alttaki ise suya dalan popper :) tamirde

2. Kamuran karaman

Kamuran karaman Kamuran Karaman

Favori Kamış:
    Yabomax Sword 4,20 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65 II
    En İyi Avı:
    Levrek 4 kg
    Yeni oyuncaklarınız hayırlı olsun:).İlgili arkadaşlar faturayı ödermi bilmem ama,fiyatlar uygun görünüyor.

3. katilhamsi

katilhamsi Kadir

Favori Kamış:
    LINEAEFFE IM CASTING SURF 390cm 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Compressa CP 65
    En İyi Avı:
    Gomit
    serhat beye aynen katılıyorum aynı raporlar beni de mahvedecek :)

4. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Serhat bey hayırlı olsun mu desem geçmiş olsun mu desem bilemedim :)

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bagimlilik bu :s aliyoruz aliyoruz birikiyor anca. Ama güzel de duruyor keratalar yahu :D

6. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Güle güle kullanın. Arkadaşlar, fiyatlar dikkatinizi çekti mi? Hemen hemen bizim dışımızda bütün ülkelerde, o ülkenin alım gücü dikkate alınarak düzenleniyor fiyatlar.

Biz ise, en pahalı ülkelerle başa çıkarız fiyatlar konusunda.

Bundan sonra ne desem, zaten daha önceden söylemiş olurdum. En iyi!!! dileklerimi, bizi bu hallere sokanlara yolluyorum.

:)

7. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Hayırlı olsun yeni oyuncaklarınız güzel bol trofeli avlar geçirmeniz dileğiyle.

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    dayanamadın yine çeşit yapmışsın:) güzel sahteler uygun fiyata:) hayırlı olsun:)

9. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    evet hayırlı olsun güzel sahteler *** bol bol levrek alirsiniz şansiniz bol olsun..

Bu arada İMA sahte kullanan varmi ne düşünüyorsunuz bu sahteler hakkında yotubede videolarini izledim baya iyi duruyorlar ama bayada pahalilar

10. morcheeba

morcheeba Göksel

Favori Kamış:
    Spro Flashback, Shimano Catana Cx, Shakespeare Salt XT Surf MX Beach Rod
    Favori Makine:
    Shimano Catana, Daiwa Exceler, Okuma Espina
    En İyi Avı:
    Sürüsüne bereket tırıvırı..

Silikon yemlere ve tekniklerine alışmaya başlayın .))

11. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Hayırlı olsun. Bol avlarda kullanın. Maxrap ları kontrol ettiniz mi alırken. Bilya sıkışması fix sorundur. Daha sola saklayın rahat hareket ediyor mu.

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Hayırlı olsun Serhat, bol balıklı avlarda güle güle kullan. :)

Bazı sahteleri tanımıyorum ama tanıdıklarım güzel seçimler. :)

Fiyatlar çok ucuzmuş aslında.

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İyide, bu hesapla bizde elbette bunun misliyle olması gerekiyor. Bir baksana büyüme rakamlarımıza, milli gelire filan. Sayfa sayfa yazıyor, anlata anlata bitiremiyor gazetelrr bizim ekonomimizin süperliğini, yalan mı?

bizde maxrap 250, JAxon ise en az 50 TL olması lazım bu nedenle. Yoksa biri bizi mi kandırıyor? Siz zengi oldunzu diyen midir, yoksa ahada bu maxrap diyen midir, onu bilemem.

Bu arada Jaxon'un kaşıkları gayet iyidir, sahteleri de aynı şekilde. Ama 6.5 cm'lik sahteden pek bir şey beklemem lazım. Levrek deniyorsa, 13 cm'den başlar bu iş, büyüklük önemlidir levrek sahtesinde.

14. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Yeni sahtelerinizi iyi gunlerde kullanin Serhat bey. :)

:thumb: :thumb: :thumb:

Insan sinirleniyor bu duruma hakli olarak. Fakat bazen de "bize mustehak" demekten kendimizi alamiyoruz.

Mesela pahaliliktan sikayet edenlere (kendim dahil) cozum onerisi olarak toptan yari-mamul tahtadan sahte alip tercihe gore boyamasini, parlatmasini, agirlik yerlestirmesini, vs. yapmak seklinde maliyeti buyuk oranda dusurecek tavsiyelerde bulunduk gecmiste. "Baska ulkelerde, ozellikle de iliskenin cok oldugu avlaklarda, sahte kaybina karsi tedbir olarak boyle yapiyorlar, boylece tasarruf ediyorlar" dedik.

Demediklerini birakmadi arkadaslar sagolsunlar. Iyilik yaramaz cogu zaman, pisman ederler, yaptigin iyilige, getirdigin oneriye lanet edersin sonunda. :eek:

Dunyada benzinin, mazotun en pahali tuketildigi bir ulkede hala insanlar tepki gostermeyip arabalarina binip gaza basiyorlarsa zaten uc kurusluk sahteden tasarruf etsek ne etmesek ne. :p :( Gercekten de zenginlesmisiz!!! demek ki. :rolleyes:

15. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    serdar abi farkindayim kucuk olduklarini. zaten onlari burda perch te ve turnada kullanmayi dusunuyorum. atract serisi bunlar. holojenli falan fena degil yani. atract xtr-t modelinin 11 cmligi var en buyuk. 0.3-0.6 dalarli ancak daha bulamadim onu. buldugumda ondan denemeyi dusunuyorum.
    bu arada Jaxon aslinda turkiye de distributor ariyormus sitelerinde oyle yaziyor. turkiyeye gelse hic fena olmaz aslinda. bayagi iyi mallari var burda.

16. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bi de dukkanda Savage gear in su ustu sahteleri vardi. bizdeki river2 sea benzeri. gayet hos duruyorlardi. haftaya gittigimde bi tane de onlardan alacagim sanirim :))))
    hepsini birden almiyorum ki hanim dusup bayilmasin :)

fiyat konusunda aslinda cok bi fark yok temelde. bizde 40 liraya alinan sey burda 40 zloty. sadece turk lirasina gore polonya parasi yarim degerde oldugu icin arada fark varmis gibi duruyor. yani burdaki bir avci icin de fiyatlar yuksek ama turkiyeden gelip alisveris icin elbette ucuz.
    long casting ve husky jerkin ucuz olmasinin nedeni ise kimse almamis :) adam da stogunu bitirmeye calisiyor :)

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bende baya bir sürü var jaxon'lardan. Çoğunu da Türkiye'den aldıydım. Distirbütörü yok, ama bir şekilde getiriyorlar.

18. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bulgaristandan falan el altindan getiriyorlar demek ki :)))
    gerci bizde pahali olan mal iyidir ucuz iyi degildir mantigi ile gelse de burda 10 liraya satilan jaxon orda 30 lira oluverir :)

19. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bugun aksam uzeri yeni oyuncaklari denemek icin golete gittim. bana gore ;
    Max rap: atimi ve aksiyonu simdiye kadar gordugum sahtelerin icinde en iyisi. hatta bir iki de takip bile aldi (turna) ama ben aksiyonu kestim ki levrege kadar sahtede asinma olmasin.
    Long casting: resimdeki sol siranin alttan ikinci turuncu renkli olan buyukce sahte. atimi max rap civarinda. ben daha uzaga gider diye ummustum. aksiyonu guzel. ancak uzerinde 0.3- 1,2 metre yazmasina ragmen bana daha fazla daldi gibi geldi.
    Husky jerk: bu bendeki ikinci husky. ilki 13 cm lik firetiger idi bir turlu sevemedim onu. atimi vs bana gore degil. bu 12 cm lik silver blue hem atim olarak daha iyi geldi bana hem de yuzus olarak
    Jaxon atract xtr-f: 7.5 cmlik 9 gr sahteye gore erimi gayet basarili. kuvvetli sallasam nerdeyse max rape varacakti. aksiyonu 10 ustunden 7 civari :) hizli sarimda su ustu yapti. aksiyon almasi icin belli bi hiz gerekiyor onun ustunde kendini kaybediyor :)))

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    husky'nin hangi modeli? Suspending ise, denizde tam bir levrek canavarıdır.

Daha iyi haber ise, tatlı su levreği ile deniz levreğinin huyu tüyü nerdeyse aynıdır. Çek, beklet, bir daha çek, sihirli kelimediri, açıl susam açıl misali, hazinenin kapısını açan.

Birde hakiki rapala ise, turnaın dişleri ona sökmez. Zaten sahteye ufak turnalar atlar, sorun olmaz. Büyük turna için kokmaya yüz tutmuş uskumru aynı açıl susam açıl efektini sağlar.