Benim için Muhteşem bir Gündü.. 2*2 Sudak :)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında pirana19 tarafından paylaşıldı.

1. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Bir gece öncesinden saat 11 gibi avlak yerimize vardık. Başladık oltalarımızı suya bir bir atmaya. Yemlik balık tutmadan önce iğnelerimize solucan&mısır takarak yolladık. Sonra yanımızda kasık çizmesi olmadığı için paçaları sıvayarak dizimize kadar girdik baraj gölünün sularına. Bir bir topladık orta boy ve trofe (10 cm) gümüş balıklarını.

Derken çalan zille irkildik. Zille beraber takılı olan fosfor dans ediyordu. Arkadaşım koştu balığı çekti. Güzel bir Sazan almıştı 2.5-3 kg civarı. Bi hayli gümüşte toplamıştık bu arada... İğnelere gümüş balığı takarak tekrar yolladık oltalarımızı. Sabaha kadar tek tük zayıf vuruşlar aldık. Birkaç sazan ama hedefimizdeki balık Sudaktan eser yoktu.

Ve güneş doğuyor umutlarımız zirve yapıyordu. Herbirimiz ( 5 ) kişi gözlerimizi oltalardan ayırmıyorduk. Ama nafile Arkadaşlarımın oltalarına sazanlar geliyor , benim oltalarıma ise yengeç dahi dokunmuyordu. Oysa sudağın en iyi av verdiği vaktin sabah saatleri olduğunu biliyorduk. Fakat umutla beklediğimiz o ilk güneş bize beklediğimizi getirmemiş ; gece aldığımız zayıf vuruşlarda kesilmişti.

Can sıkıntımda giderek artıyordu buarada. Takım çantamda bulunan Zargana avında kullandığım 0.15 mm misina ucuna 9 numara mavi iğne bağladım ucunada solucan taktım gönerdim hırsız oltayı suya. Atar atmaz bir adet ' İnci ' balığı aldım 15 cm civarı. Hemen bu tuttuğum güzel yem balığını oltama taktım. Solan umutlarım yeniden yeşermişti bir anda. Yaklaşık 10-15 dakika içinde 4-5 adet daha yemlik balık alıp diğer oltalarıda yemledik.

Saat yaklaşık 7.15 i gösterirken oltanın biri hafif hafif oynuyordu iki iğneli klasik bir dip takımı vardı bu oltamda ; ilkin canlı balığın oyanttığını düşündüm. Fakat ardından misinada boşaldı. hemen oltamın yanına gittim. Balık asıldı hemen tasmaladım. Ufak bir yayın geldi sandım o sırada. Ufak ufak darbelerle gelen bir balık hiç zorlamıyordu beni. Kıyıya yaklaştıkça ağırlaşmaya başladı hatta 5-7 m kala kalama vererek balığın gitmesine izin verdim. Çok fazla uğraşmadan aldım balığı 2 kg civarı Sudak. Bu benim için muhteşem bir andı. Tuttuğum en büyük sudaktı çünkü. Vakit kaybetmeden oltamı tekrar suya gönderdim ve beklemeye başladım.

Diğer oltamda kullandığım takım tek iğneli gezer kurşunlu bir dip takımı. Makinamda çift kamala var ve ben arka kalamayı açarak canlı yeme bir nevi volta attırıyordum. Derken kalama sesiyle irkildim. Misinam boşalıyordu yavaş bir şekilde. Hemen yaklaştım oltama balığın yemi biraz daha götürmesini bekledim ve aldım oltaı elime hızlı bir şekilde tasmaladım. Ama o da nesi ? Bu balık ilk tuttuğum gibi birşey değildi. Kamışımı suya götürmek için benle pazarlık ediyordu adeta. Çok kuvvetli aslıyordu. Aklıma ilk gelen 10 kg üzeri bir yayın olduğuydu. İster istemez heyecanlandım Biran önce balığı karaya çekmek , ne büyüklükte hangi balık olduğunu öğrenmek istiyordum. Balığı yorarak çekmeye devam ettim. Fakat balık git gitde kuvvetini kaybetti , bende o kadar iri bi balık olduğu fikrini aklımdan çıkardım. Balığı kıyılattım Buda diğerinin ikiziydi fakat bu 5 dk önce doğmuş 1 cm daha büyük :) Sudak olduğunu görünce çok sevindim tekrar arkadaşım kepçeleyerek bana yardım etti ve balığı kıyıya aldık.

Aynı gün içinde Rekorumu egale etmemim verdiği mutluluk ve heyecanla ilk işim sigara yakmak oldu. Bu kelimenin tam anlamıyla keyif sigarasıydı. Müthiş bir gündü benim için . Saat de yaklaşık 10 olmuştu. Artık umutla Güneşi değil Güneşin bulutların arkasına saklanmasını bekiyorduk. Bu aynı zamanda gitme vaktimizin geldiğinin de habercisiydi.

Yarım saat sonra oltalarımızı topladık ve avlaktan ayrıldık. Bu özel günden geriye kalan sadece bu güzel sudakları tutmak değil ; balığı tuttuğumda beni tebrik edecek dostlarımın yanımda olmasıydı. Hepinize rastgele .Daha iyi avlar ve dostluklar sizinle olsun.

(Not : Çok uzun bir rapor olduğu için herkesten Özür dilerim. Ayrıca sonuna kadar okuyan var mı merak ediyorum :) )

Serhat ÖZER

Son düzenleme: 8 Ağustos 2010
  2. karakalp

karakalp

tebrikler serhat. guzel rapor olmus keske kullandiğin ekipmanlari da yazsaydin. rastgele.

3. LapinCash

LapinCash

Vallaha ben sonuna kadar okudum çok güzel bir heyecan olsa gerek.Maşallah..

4. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    2 kamış- makina seti kullandım. Biri lineaeffe turnafresh kamış okuma powerliner pl 865 makina .Diğer setim ise albastar leather kamış - delta 60 makina. Kullandığım iğnenin modelini bilmiyorum fakat markası mustad karbon 3.0 iğne. köstek ve benden misinası da pelican ın 35 lik misinası. Takım oalrak birinde çift iğneli klasik dip takımı. diğerinde gezer kurşunlu tek iğneli dip takımı kullandım.

5. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    Evet bugun gerçekten çok güzel bir gündü herşeyiyle. Gerek balığı gerekse o içtiğimiz nefis semaver çayı olsun herşey mükemmeldi. Ayrıca sonuna kadar okuma özverisini gösterdiğin için teşekkrü ederim Emre kardeşim ;)

Son düzenleme: 8 Ağustos 2010
  6. hunter01

hunter01 AHMET

Favori Kamış:
    abu garcia stınger telesurf.lineaeffe turnafresh surf
    Favori Makine:
    okuma max-4 carp 60 .lineaeffe rapid long cast
    Olay sudak olunca herşey değişir hastayım bu balığa ama eskisi gibi yakalayamıyorum.Çok güzel balıklar tebrikler..

7. modena

modena

nefis bir rapor olmuş...parmakların dert görmesin...balıklara gelince onlarda çok güzel...bende tatlı su avcıları yakalamak istiyorum ama ne yazık ki ege iç sularında bu tip balıklardan yok...arada bir dalaman çayında 50-60 kiloluk yayınlar çıkıyor...ama benim aklım turna,levrek ve sudak tutmakta...tekrar tebrik ederim...bakalım diğer pazar raporları nasıl olacak...

8. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    ben de sonuna kadar okudum.tatlı su tecrübem iç yoktur,ancak balıklar ve av çok güzel...tebrikler...

9. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

İlk olarak resime baktım, sonra acaba hangi ülkede oturuyor diye profilinize baktım, yani bu büyüklükte sudakların bizim iç sularımızda olması gerçekden sevindirici. Tebrik ederim.

10. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    bu rapor içimdeki sudak hevesini 3-5 defa daha katladı.. şu an anlatılmaz derecede bir heyecan hissediyorum... dün akşam yine bayındır barajındaydım... at çek ile 33 cm civarı bir sudak aldım ama sizin yakaladıklarınız öğle yemeği olurdu heralde:D inşallah ben de bi gün bayındır barajından böyle güzel bi sudak alcam. rapor için de ayrıca teşekkürler kardeş çok güzel olmuş... söz konusu sudak ise gerisi teferruattır:D

11. LapinCash

LapinCash

Abi çok merak ettiğim bir soru , sudak kaç metre derinlikte olur , bu balıkları ne kadar derinlikte aldınız.Bizde öyle yerler var hemen otluk ve derinlik başlıyo çok sığlık yerlerde var git git bitmiyo bide kayalıklar var 2. adımından sonrasını görmüyon.Yanı av yerinizin bir resmi varmı yada bir bilgisi varmı ?
    Kayalıkmı , otlukmu , kumlukmu - derinmi sığlıkmı ?

12. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Serhat kardeşim tebrikler sana demiştim orda trofe sudaklar var :D ama inanmadın Çok güzel balık hemen hemen aynı büyüklükte Bu sene sudağın kralını alacağız yayından bize nasip yok salla gitsin yayını

13. ..........

..........

güzel bir sudak. paylaşım için tşk.ler

14. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Helal olsun Serhat, maşallahı var sudakların. Ah bir de sigara yakmasaydın :)

15. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Tebrik ediyorum, çok güzel bir anlatımla süslenmiş güzel bir av raporu.
    Eh ne diyelim, "sabreden derviş muradına ermiş"

16. yucelsavan

yucelsavan yücel savan

Favori Kamış:
    remixon hurricane 270
    Favori Makine:
    okuma boxter bxf 60
    En İyi Avı:
    levrek 1.9 kg
    tebrikler ,
    asla unutma her balığa sevdalı arkadaş sonuna kadar okuyacak mesajını...

17. nevzat42

nevzat42

Tebrikler.Güzel sudaklar.

18. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    Teşekkür ederim Ahmet ağabey. Balık tutamamakta suç senin değil ağ ve tırıvır atanların. Ben gittiğimdede birçok insan tırıvırı atıyordu o bölgede. Ama ben onların tırıvırı ile asla yakalayamayacakları balıkları yakaladım ağızları açık kaldı.

19. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    Valla öyle heyecanla , ballandıra ballandıra yazdığım ilk raporum. Sonradan okuduğumda benimde hoşuma gitti. Güzel bir rapor yazmak için bu denli heyecanlanmak gerekmiş demek :)

20. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    Sonuna kadar okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Ben tatlı su ve denizde ikisinde de avcılık yaptım. Bu balık her ne kadar mücadele etsede aynı ağırlıkta güzel bir deniz levreğinin tadını vermiyor emin olabilirsiniz. Deniz olan bir yerde yaşadığınız için çok şanslısınız.