Benimle balığa çıkmak isteyen üyelere duyurulur

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ne yazıkki,defaetle belirtmeme rağmen,muhtelif kereler yaşadığım bölgede meraklı kardeşlerimi balığa çıkarıpta konu halinde sizlere sunduğumda,asla bazı masraflar haricinde bir ücret talep etmediğimi belirtmem rağmen, birtakım üyelerce ve özellikle aktif olduğum bir İzmir forumunda polemik girdabına düştüğüm malumunuzdur.

Admininin teklifi nericesinde, aşağıda ana hatlarını belirttiğim üzere,bu kerede forumumuzda aynıyla konuyu sizlere sunuyorum.

Lütfen not edinizki hiçbir mecburiyet yoktur.Uygun gören yada görmeyen her kardeşim başımın tacıdır.

Değerli Üyeler

Sivricede yaşadığım takriben 10 senelik süre zarfında asla teknemle birlikte balığa çıkmak isteyenlerden bir ücret talep etmedim.

Basit bir hesapla bugüne kadar bine yakın balıkcılık meraklısı kardeşimi balığa çıkardım.

Buraların eski bereketine isabet eden günler esas olmak üzere,birlikte tuttuğumuz kilolarca balığı hep üyelere,kendimin tuttuğu,aralarında trofe büyüklüğünde olanlarda dahil olmak üzere teslim ettim.

Sloganım şuydu.Gelirken Buz kutularınızı getirmek sizden doldurmak ise benden dedim.

Maalesef son 2 senedir bu sloganım değerini bulamamış görünsede,partnerlerimle çıktığımız her avdan balıksız dönmedik.Gerçi kimi zaman buz kutularını dolduramamış olsamda,en azından birkaç tavalık balığı hep yakalamışızdır.

Birkaçkere ücret talep etmediğimi belirtmiş olsamda,yakıt getirilmesini talep yada duyurmuşumdur.

Başkanımızın talebi neticesinde bu konuyu açmış bulunuyorum.

Birlikte balığa çıkacağımız kardeşlerim benzin ve emek karşılığı artık bir ücret ödemek durumundadırlar.

Ancak bunu benim belirlemem kendime yakıştıramadığım bir durum olma özelliğini korumaktadır.

Bu bakımdan,avımızın verimli kimi zamanda verimsiz gececeğini varsayarak bu ücret meselesini kendi insiyatiflerine bırakıyorum.

Sahip olduğum takımlarımı,malzemelerimi,sahtelerimi,jiglerimi arzu ederlerse kullanabilirler.

Yem meselesi ise kendi insiyatiflerinde olacaktır.

Ancak belirtmeliyimki yöremizde yemci yada yem bulmak çok zordur.

Bu bakımdan yem getirmezlerse herzaman bende bulunan ancak eski ve donmuş yemleri kullanmak durumunda kalırız.

Bilinmelidirki arzu eden kardeşlere balıkcılıkla ilgili tüm birikimimi aktarmaya amadeyim.

Buna muhtelif düğümler,bizzat yemli takım,çapari,sırtı düzenleri yaparak fiilen göstermemin yanısıra,atçek aksiyon şekilleri,kıyı surfle uzağa atma teknikleri,jigle ilgili her şey,düğümler,aksiyon vermeler,hangi jiglerin hangi derinliklerde kullanılması gereği,son zamanlarda el attığım ve düzenlerini temin ettiğim taze kalamar yada sübye ile trofe balık avlama teknikleri velhasıl tatlısuda dahil olmak üzere tüm birikimlerimi aktarmak dahildir.

Bu şekle dönmenin herkesi rahatlatacağına inanıyorum.

Sevgi ve saygımla kalınız

2. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    vedat usta senin en fikirlerinden faydalanmanın bedeli olmaz bence ücret ücret diye tutturanda bu işi ücretli yapan kişilere gitsinler bence

3. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    mantıklı düşünülürse haklısın usta. ben yerinde olsam en başından bunu yapardım

4. yalnız balıkçı 45

yalnız balıkçı 45 kamil

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Aynalı -14 kg fazla
    Bence bunu söylemen bile gereksiz,ama söyletenler çok demekki...

5. Gökhan Aydınlı

Gökhan Aydınlı Gökhan

Favori Kamış:
    Extreme Cast, Okuma Powerliner
    En İyi Avı:
    İçi mazot dolu, bir bidon
    Bu işler zor işler, hem paylaşımcı olmak , hem sevgiyle kimseyi kırmadan dostane bir tavırla, gönülden sevdanı yaşatıp , paylaşırken de herkesin mutlu olmasını ummak. Bazen incitirsin belkide farkında olmadan ama çoğu zaman incinirsin.

Vedat abi, en sonunda insanın geldiği nokta önce kendini düşünmek olmalı , canı sıkılmasın, boşuna üzülmesin diye. Bunu yap çünkü değerlisin, sıkma canını, kuralcı olmak çoğu zaman işleri kolaylaştırır zaten.

Sağlıcakla ve huzurla kal...

6. narmanzade

narmanzade MUSTAFA

Üstad, her şeyden önce beni rahatlatan bir açıklama yaptığınız için teşekkür ediyorum.
    Yıllardır, yazın hemen her hafta sonu Kömür limanına dalış için gidiyorum. Bu yaz nasıl yaparımda en az bir hafta sonu üstadın yanına giderim diye düşünürken. Birlikte balığa çıkmanın bedelli olacağını yazdığınızda rahatladım çünkü nasıl teklif edeceğimi bilmiyordum ve yanlış anlaşılacağı için tedirgin oluyordum. Okullar tatil olduktan sonra inşallah bir hafta sonu tüm aile teknenizi ziyaret etmeyi planlıyoruz (tüm aile balıkadamız).
    İnşallah yer bulabiliriz :) .
    Kalın sağlıcakla.

7. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    vedat abi sizin varlığınız bize yetiyor. başkalarının ne söyledi bence çok önemli değil, meyve veren ağaç taşlanır misali olmuş. konuyuda sanırım baskı altında kaldığınız için açma gereği duymuşsunuz. arkadaş ortamında bile organizasyonlarımızı yaparken herkez çorbada tuzum olsun misali birşeylere el atmak istiyor bundan daha doğal birşey olamaz.

sizin emeklerinizin bir bedeli muhakkak olmalı ama karşılık beklemeden bu işi severek yaptığınızı düşünüyorum. davetiniz bile bence çok büyük bir inceliktir. özellikle menfeati olan insanların bu heves ve zevkle bu işi özellikle sanal ortamda yapmaları mümkün değil. siz tüm birikiminizi hiç çekinmeden ve usanmadan sayfalarca yazıyorsunuz. paylaşımlarınızı zevkle okuyorum.

8. erdus

erdus ERDOGAN

Vedat abi Sivrice'ye ve sokak ağzına bir kaç deva geldim orda kiminle konuştumsa seni sordum ama tanışma fırsatımız olmadı. Seni bu formda tanıyanlar bilir işi severek ve bilgi vererek yaptığını senin tecrübelerini maddi bir değer biçmeden paylaştığını.

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Segili N usrat

Bu duyuruyu yapmamın esasen para kazanmak gibi bir gaye gütmediğini belirtmek isterim.

Beni zorlamışlardır,gına gelmiştir,yazma gereğini duydum.

Hadise kısaca budur.

Sevgiler

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sev gili İlyas

Ben kendimi biliyorum,hakikaten balık avlamaya tutkun kardeşlerimde biliyor.

Mütevazi ve sevecen birinsanım.Kimi zaman bam telime basan lara karşı agresifleşebiliyorum,doğrudur.

Ancak verdiğimin karşılığında bir karşılık beklemek benim huyum değildir,keyfim hiç değildir.

Ben balıkcılık kon usun da iddialı birisiyim.

Balık tutma hobisini global olarak ele alırsakki almalıyız,hem denizde nerdeyse her alternatif avı layıkıyla yapabilir ve püf noktalarına kadar gösterebilirim,keza tatlısuda aynı çabayı ortaya koyabilirim.

56 senelik bir olta balıkcısı olduğumda düşünülürse,sanırım ayakta kalan tüm bu vasıflara sahip bir oltacıyı asla bulamaz,raslayamazasınız.

Maalesef bu durum benim mütevazi tabiatıma rağmen,en iddialı olan yanımdır.

Para ile balığa çıkarmak çığ gibi büyümektedir.Maalesef bu işe soyunanların çok büyük bir çoğunluğu gerekli bilgi ve tecrübe donanımına sahip olmadıkları gibi,para talep etmeye gelince asla mütevazi olmamaktadırlar.

Sakın yanlış anlaşılmasın,benim gayem para kazanmak değil olabildiğince çok,siz balık avı sevdalıları ile birlikte olmaktır.

Sevgimle kal

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Haklısın Kamil en sonunda söylettiler

Sevgiler

12. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Vedat abi biz seni biliyoruz. Yazılarında özellikle vurguladığın , altını çizdiğin halde bunu polemik haline getirenler seni bu yazıya mecbur bırakmışlar. her emeğin bir karşılığı olmalı , sende o mazotu , yemi , ekipmanı sahilden kepçeyle doldurmuyorsun ki kovana . İstemeden verilmeli masraflarının karşılığı , aksi sömürmek demektir ki çok adice bir harekettir bence.
    Misafirliğe giderken bile eli boş gidilmez kültürümüzde , çok güzel , nazik bir harekettir.

13. kibrislibalikci

kibrislibalikci ALI GUL

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano tyrnes
    En İyi Avı:
    4.5 kilo cod baligi
    Vedat Abi beni en cok sasirtan durum bugune kadar bu fedakarliklari ucretsiz yapman, ben londrada yasiyorum ve bazen baliga cikiyoruz yaklasik 7-10 kisi arasi degisiyor, samimi soyluyorum her gittigimde bana en az £100 mal oluyor , bazen elimiz bos donebiliyor, neticede yaktigin yakit ve verdigin emegin karsiligini almandan daha dogal bir sey olamaz. Saygilar.

14. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Saygılar abicim.

15. çapari

çapari

Favori Kamış:
    olta,çapari
    En İyi Avı:
    10 kilo istavrit(daha yeniyken ikinci defa balığa çıktığımda :) )
    Gaye para kazanmak değilse, neden paralı oluyor onu anlayamadım:)

16. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Misafirliğe gitmenin de bir adabı olur değil mi.
    Bu adam her hafta her hafta cebinden mi karşılasın masrafları acaba ?

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ben gönlüzengin ama cebidelik bir adamım dostum.Keşke zengin olaydımda sizleri buralara hususi arabayla aldırıp getirip birlikte avlanabilseydik..

18. çapari

çapari

Favori Kamış:
    olta,çapari
    En İyi Avı:
    10 kilo istavrit(daha yeniyken ikinci defa balığa çıktığımda :) )
    neyse..bol avlar

19. TheRasputiN

TheRasputiN Doğu Murat

En İyi Avı:
    Hangi Birini Sayim ?

Haklısın abi. Biraz düşüncesiz fevriyiz bu konuda. herkezin edep Adap bilecek diye
    kaidesi yok. En azından vedat babayı bilen bizler biliyor. Birde bu durumlarda bence bazı yorumları hiç sallamamak gerekiyor. zira her sese karşılık verecek
    olursak..... olaylar olaylar :eek: :cool:

20. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Allahım bu siteyi kötü ruhlulardan korusun,başka ne diyeyyimki.:)