Merhaba arkadaşlar. Benim 4 beygir kısa şase benzinli motorum var. Bu motoru deniz hariç nerelerde kullana bilirim. Mesela ırmak ve barajlarda kullanabilirmiyim. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım isteyorum. Şimdiden teşekkürler.
barajın göletinde rahatlıkla kullanılabilir..ırmaklarda herhangi motor kulanımı olabileceğini sanmıyorum..zodiac tarzı botla belki
Kısa şaft olsa bile kullanımda çok dikkatli olmanız gerekir. Pervaneyi bir taşa veya suda bulunun ağaç kütüğü gibi nesnelere çarpmanızda ciddi hasarlar verebilirsiniz. Pervaneye bağlı olan güç aktarım organları zarar görürse yeni motor almanızla tamir masrafı arasında pek bir fark kalmayabilir.
Arkadaşlar benim öğrenmek istediğim. Irmak ve barajlarda kullanımı yasak mı? değil mi? Eğer yasaksa nerde hangi kanunla yasaklanmıştır? Bazı arkadaşlar iç sularda veya içme suyu olarak kullanılan barajlarda 2 zamanlı motor kullanmak yasak diyor. Ama neye dayanarak bunu söylüyorlar bilmiyorum. Aceba doğru mu? İlginize teşekkür ederim.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Yöntem ve Sınırlamalar İçsularda amatör avcılık MADDE 10- (1) Parakete haricindeki her türlü olta takımı ve yemlik uzatma ağı ile içsularda amatör avcılık yapılabilir. Olta ucuna ağ (tırıvırı, paraşüt vb.) düzeneği takılarak avcılık yapılması doğaya verdiği tahribat nedeniyle yasaktır. (2) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 6 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir. (3) Ek-1’de yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-2’de yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır. (4) Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (germe, uzatma, sürütme, serpme, pinter, çevirme, tırıvırı gibi) amatör avcılıkta kullanılması yasaktır. Yemlik uzatma ağının uzunluğu 5 metre, yüksekliği 1.5 metre, göz açıklığı 28 mm.’den büyük olamaz. (5) Bayıltıcı, uyuşturucu, öldürücü kimyasal maddeler, her türlü patlayıcı madde, karpit, sönmemiş kireç, balık otu vs.’nin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması yasaktır. (6) Elektrik akımı, elektroşok, tüp gaz ve hava tazyiki yöntemlerinin amatör avcılıkta kullanımı yasaktır. (7) Sualtı tüfeği, her türlü zıpkın, yaba, balyoz vs. araçlar kullanarak avcılık yapılamaz. (8) Alabalık avcılığında kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir. (9) Boyu 7.5 metrenin üzerindeki teknelerle amatör balık avcılığı yapılması yasaktır. (10) 1 km2 den daha küçük göl ve göletlerde motorlu, motorsuz her türlü tekne ve botla avlanmak yasaktır. (11) İçsularda özel avlanma izni gerekmeyen yerler haricinde gün içinde av saati sınırlaması yoktur. (12) Kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 6 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir. Bu yerlerde amatör avcılığa açılacak alanlar Bakanlık il müdürlüklerince belirlenir. Eğer kiraya verilen istihsal sahası baraj gölü ise amatör balıkçılığa ayrılacak alan için DSİ Genel Müdürlüğü mahalli kuruluşundan da görüş alınır. Baraj göllerinde yapılan avcılıkta DSİ tarafından belirtilen güvenlik sahasında avlanmak tehlikeli ve yasaktır. 1km2 den büyük bir göl olması lazım kullanabileceğiniz motor için yoksa motoru takacak tekne yasak küçük göletlerde Ayrıca barajlarda avlanmaya DSİ Genel Müdürlüğü görüşü lazım .
Alper bey bana böyle bir mesaj gönderdi ama izniyle paylaşmakta sakınca görmüyorum ben araştırıyorum ama sitede bu konuda bilgisi olan arkadaşımız var ise cevaplarsa sevinirim.
cevabı sevgili Sennur adminim gönderdi kendisine teşekkür ederim yardımlarını bizden esirgemediği için
alper kardeş motor kısa şaft olduğu için takacağın teknede önemli kısa şaftlı motorlar genelde botlarda kullanılır teknenin arkası yüksek ise pervane suda güç almaz teknede yol yapmaz saygılar.