Selam sevgili arkadaşlar. Sabah işlerime girişmeden kısa bir av yapayım dedim, hava da malum yağışlı ve epey rüzgarlı, sahil rahat olur dedim, akşamdan takımları hazırlayıp sabah 7 de avrupa yakasının yukarılarına doğru hem manzara seyredebileceğim hem olta atabileceğim bir avlağa yerleştim. Etraf da sakindi. Sular bir kuzeye bir güneye akıyor, 200 gram kurşun dibi anca buluyordu. 9 cm kırmızı kafa-sarı rapalayla 5 atışta 3 çinekop attım kovaya, sonra 2 kere de kaşık attım bir çinekopu taşa vurdurup düşürdüm Çayımı doldurup zehirimi yakıp katledilmekte olan boğaz manzarasını seyredip toplandım. Çinekop minekop bahane dedim, içimden atış yapmak gelmedi zamanım biraz daha olsa da. Boğazın muhteşem yalılarını, üstlerdeki korulukları seyrettim, martıları seyrettim, sıcacık çayımı yudumladım, leşe konan at sinekleri gibi bu muhteşem tabiata çöreklenen rant yiyici düzene epeyce bir saydırıp dönüş yoluna koyuldum. Az olsun bizim olsun. Sakinlik, tabiat şahane, bu tip havalarda sahiller iş bilmeyen, adap bilmeyen ve zevkinize ot tıkayan magandalardan arınmış oluyor, fırsat buldukça değerlendirmek lazım... Hepinize saygılar sevgiler. Av saati: 07.00-07.30 Av yeri: Boğaz Avrupa yakası üst taraflar Rüzgar: 30-35 km lodos Kamış: Awa-Shima Aqualis Skycaster 4.20 250 gr Makina: Shimano Aceration SW8000pg Kurşun: 200 gr (muhtemel 220 tartar) Sahteler: 1)Strike Pro 9 cm kırmızı kafa, sarı sırt, gümüş gövde, eski bir model 2) Vmc Cuiller 50 mm kaşık Balıklara meraktan baktım, şu sıra çıkan balık boylarını merak edenler için; 21-23 cm
Kaan abi tebrik ederim, belliki hem av yapıp hem kafanı dinlemişsin ve manzara seyretmişsin.. Kısa ama öz bir av olmuş ve çokta güzel olmuş :thumb: Daha güzelleri de rastgelsin
tebrikler 5 te 3 hiçte fena bir rakam değil benim gibi 3-5 saat bekleyip eli boş dönmemişsin en azından
5 te 3 hiç fena bir ortalama değil gönül isterki 5 te 5 yap yanlız şu işin inceliklerini öğretecek bir usta arıyorum
Kaan tebrik ederim. Sendeki yüzdeyle çalışabilsem bu haftasonu kovaya birkaç yüz tane çinekop atardım heralde Neyse biz de az çok birşeyler aldık, zaten balık hiç tat verecek boyutta değil. Keza avcılık da öyle. Bazen doğup büyüdüğüm bu şehri tanıyamıyorum. Ne eski balıklar kaldı, ne eski insanlar, ne de eski Boğaz. Dedelerimiz gibi konuşmaya başladık ama maalesef gerçekler böyle. Sahiller insan yığını, balıkçısından yürüyüşçüsünden fırsat bulursan kamışı atabiliyorsun. Deniz desen sanki E-5 karayolu olmuş. Havalar iyice soğursa, belki birkaç tenha ve verimli yaparız, o da yanımıza kar kalır işte...
Hava iyi oldugunda bogaza gidilmez Aga. Ben yaptim o hatayi gecen sene bir kere tovbe yarabbi tovbeler olsun
Tebrikler Kaan, dünyanın en güzel manzaralarından biri olan boğaz konusundaki düşüncelerine aynen katılıyorum maalesef, keşke değerini bilip gereken önemi verebilseydik zamanında...
Yoksa nasip neylesin hasip. Profil resimdeki balık eşkina'yı görünce aklıma geldi ,o balığın kilo üstü avının heyecanını duyuyorum artık. Dişliden nasibimi bu sezon alamadım ama bütün konsantrem ve araştırmalarım eşkina üzerine . Sırf bu balık için biraz hissiyat biraz tecrübe biraz araştırma yaparak neredeyse avı denenmemiş güzel avlaklar edindim inşallah semeresini sezonunda alırım. Dedim ya yoksa nasip neylesin hasip. yinede beş atış üç balık süper bence:thumb:
merhabalar kaan bey, kinaye minaye bilemiyorum,yazdıklarınızdan mütevvellit,düşündüğümü dile getirdim, kinayelik bir durum söz konusu değil aklımdan ne geçerse onu yazarım,üstü örtülü konuşmadım.