Bereketli bir Geceydi

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında metallurgist tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Hafta sonu cumartesi akşamı için av yapmak istiyordum ama hanımdı şuydu buydu nasıl olacakkiidk . Sabah vaktinde evde ben çocukları oyalarken hanım ev işlerine dalmış vaziyette.

akşam üzeri bana av fırsatı çıkmaz ancak saat 21 den sonra hanımı kandırabilirim diye kafamda kırk tilkiyi dolaştırıyordumki bir telefon bizim köyden hem akraba hem tanıdık. ya ne zamandır balık avı yapmıyoruz bir balık avı yapalım deyince olurmu olmazmı diye kritik yapıyorduk. Yahu yapalım herzaman avamı gidiyoruz bu akşamda böyle olsun deyince, Ama gelecekseniz bile 21 den önce çıkamayız bak ona göre gelin dedim. Telefon konuşmalarına dikkat kesilen iç işleri bakanı zaten gergin bir vaziyette oh yap bakalım planları:( diye siteminide dile getirince bugünde böyle olsun diye fazla takılmak istemedim olayda.

Akşam üzeri olunca yem tedariğine çıktım. Saat 21 de 4 kişi Amcaoğlum kütahyada üniversite okuyor ve amcamın 2 damadı daha öncedende yakın tanıdığım Metin ve Özgür geldiler. kuşanıp düştük curuf tumba yoluna. Çünkü metin ile daha önce orda av yapmıştık çok takılan bir yer olduğundan malzemeleri bitecek diye çok kalamamıştık ama ordan aldığım balıklar aklında kalmış. Bizede burda avlamayı öğret biryere kıpırdamayalım bu sefer demişti.

avlağa vardık ve oltalarımızı suyla buluşturduk ilk 10 dakika herhangi bir vuruş olmayınca bir tedirginlik derken bir ara kamışa gözüm gitti ipi gergin bırakmıştım ip boşalmış espiri ile karışık balık yakalanmış neden haber vermiyorsunuz dedim mrsparkle . kamış kımıldamadı bile ne balığı dediler ama ilk balık güzel bir çupra idi ve neşeler yerine gelmeye başladı daha sonra peş peşe sargozlar ve Özgürün çektiği 45 cm lik minekop ortamda bahar havası estiriyordu.

saat 24 gibi vuruşlar kesilince şimdi vakit akıntıdan olta akıtma tekniğinde diyerek olta atmayan kuzenim ömeri aldım yanıma. amacım ona tekniği öğretip onunda elini balıklamaktı. hemen koca kancalı bir takım yaptım ve saldım güzel bir vuruş alsamda balık ileri doğru yüzerek kurtarmıştı kendini hemen bir boy küçülttüm kancayı ve 2. denemede 30 cm lik 500 gram civarı sargozu misafir ettim ve oltayı ömere teslim ederek diğer oltaların yanına geçtim. ordada arkadaşlar mırmır sargoz devam ediyorlar. derken ömer çıkageldi 25 cmden hallice bir sargozla. sabah saat 02 sularında arkadaş ben levrek avlayacağım artık dedim.

5 gramlık gezer kurşun ile bir el oltası yapıp akıntının yanından kıyıya attım. pat bir vuruş işte levrek geliyor derken oda sargoz çıktı allah allah :idk ben yılmayacaktım burdan levrek yakalayacaktım. amcamda çocuklara bu sefer eliniz boş gelmeyin aslan sütünün mezeside olsa çıksın diyerek tembihlemiş çocuklarareeling e bir levreksiz yollamayalım denizi böyle bereketli bulunca derken cılız bir vuruşa istemsiz olarak tasma atmamla tam vicdani limitte 35 cm civarı bir ispendek sevinç nidaları ile kıyıda. derken peşine 40 cm minekop ve peşine irice bir sargoz peşine 40 cm bir ispendek daha derken balık fırsat vermez oldu arkadaşlarada ara ara bakıyorum ekipte peş peşe balık alıyordu. saat 05 sıraları artık vuruşlar biraz cılızlaştı ve sabahta işe geleceğimden arkadaşları kandırmak zorunda kaldım.

Çünkü ekip ben ne dersem (onlardan daha tecrübeli olmamdan kaynaklı) onu yapıyordu. ne yapacağız dediler. bende bu saatten sonra küçük balık rahat vermez eve gidelim deyince yeterince balık aldık zaten gidelim bari dediler. belkide günü ışıtsak birkaç hareket daha olurdu ama toplamda 34 adet balık ile 6-7 kg civarı balık olmuştu. Eve gelip 2 saat kestirdikten sonra işe geldim. Akşam bir sürü resimler çekildi ama resimler çok acemice olduğundan kimisi bende kimisi diğerlerinde bende olan 2 adet güzel sayılabilecek resmi ekliyorum.

Balıkların bir kısmı

ve akıntıdan gelen günün en büyük sargozu

2. omergul

omergul ömer

Favori Kamış:
    Remixon Heavy Duty
    Favori Makine:
    Okuma Carbonite CBF-155
    En İyi Avı:
    Mırmır 300gram , Çipura 500gram
    tam olarak avlak yeri neresi?

3. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Avlak yeri demirçelik sitesinin içerisi olduğundan eğer giriş kartınız yoksa yada burda akrabanız yoksa malesef giremiyorsunuz

4. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Çok eğlenceli bir gece geçirmişsiniz tebrik ederim..

Yem olarak ne kullandiniz acaba takimlardanda bahsederseniz seviniriz.

5. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Teşekkür ederim bende uzun zamandır böyle gece geçirmemiştim. ve yaptığım en bereketli avdı. bir 2 tekne avı yapmışlığım var teknede bile bukadar güzel balık çıkmamıştı. inşallah her balıkçıya nasip olur böyle avlar

6. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

tebrik ederim gültekin abi çok güzel balıklar...

7. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    teşekkürler emin

8. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Av da harika, anlatım da.. bir an orda olmayı çok istedim :) tebrik ederim.. :clap2:

9. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    teşekkür ederim beğendiğinize sevindim:thumb:

10. sabriyazici

sabriyazici sabri

tebrikler daha iyileri rast gele

11. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    tebrik ederim, yemli av yaptın mı böyle olacak. hem hareket bol, hem çeşit var maşaallah.:thumb: avlarınız hep böyle olsun.

cumartesi akşamı elim telefona gidip gidip geldi. şimdi arasam da bu akşam balığa gidiyoruz dese ne yaparım diye aramaya korktum :) iyiki de aramamışım. zaten gece bacanağı zor ikna ettim. aslında ben ondan daha fazla avlanmak istiyordum ama o biraz rahatsız olunca, o halde geceyi soğukta ve uykusuz geçirmesini istemedim, ikna edip vazgeçirdim ve sabah suyuna gittik. demek ki az erken gitsek sizinle karşılaşacaktık. :)

12. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    in şallah hepimize daha iyileri rastgelsin

keşke gelseydiniz. bende geçen hafta bir nezle olmuştum ilaçta kullandım ama hemn yorgunluk hemde o akşam arpa suyu olunca şimdi largopene müracat edeceğim :)

13. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Mırmır, çupra, sargoz, minekop, levrek.
    Kıyı avında tutulması beklenen başka balık kaldı mı? :D
    Maşallah olabilecek en güzel balıkların hepsinden de almışsınız, mekanın verimliliğine ben de hayran kaldım. :rolleyes:
    Antalya'da şöyle bir avlak bulmamız lazım acilen. :D

Tebrikler. :)

14. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    Ryobi ecosima 8000 4+1 rulman
    En İyi Avı:
    3 kg sazan-1.2 kg Harmadar
    Tebrikler Gültekin
    tadına vara vara bir av günü geçirmişsin.

15. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    ukalalık gibi algılamayın sakın lütfen bir tane melanur ve 2yada 3 adette gargur (yöresel adı orijinal adını bende bilmiyorum ama güzel balık) vardı işyerinden yazınca unutmuşum onları yazmayı. gerçekten bu tür gece avlarına başlayı 3 yıl oldu ilk kez böyle bereketli ve çeşitli av yapmış oldum genelde tek aileyi doyuracak balık alırdık bu akşam gerçekten bizde şaşırdık.

avlak eskiden daha bereketli imiş site üyelerinden daha önce burada yaşamışlar bilir bunlar neki derler. avlak yemli için çok zor bir avlak. denizin kıyıları sırf kayalık bir 2 nokta haricinde oltayı kopartmadan çekmek nerdeyse imkansız.

16. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    teşekkürler seyfullah. hakikaten tadına vardık ama damağımızda kaldı ne yalan söyliyeyim

17. gaddar1

gaddar1 Ali Durusoy

Gültekin hocam tebrikler güzel av olmuş ...dahada bol avlarınız olur inşallah

18. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    teşekkür ederim inşallah hepimizin daha bol avları olur

bu arada arkadaşın biri takım detayı sormuş özelden gönderdim ma buradanda yazayım

kusura bakma. işyerinde hızlıca okuyup cevap yazınca sorunu ancak farketim

yem boru kurdu ve sülinez

takımlar akıntıdan yüzdürdüklerim kurşunsuz 20-25 cm flourocarbon 0,29 yada 0,25 iğne genelde büyük kancalar seçiyorum fırdöndü ve ana beden. akıntı çok kuvvetli 100-150 metre götürüyor salınca

diğer yerlerde kalasik 2 köstekli takım yani özellikli bir olta yapmaya gerek yok. yanlız forsforlu boncuk mutlaka her takıma kullanıyorum

levrek takımını raporda söylemiştim zaten

19. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 10-40 2.70 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    abi tebrik ederim. biz burda yengec tutuoz.d

20. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Gültekincim İstanbulda tutmayı unuttuğumuz tüm balıkları bir gece avlamışsınız daha ne diyeyim idk idk idk :) :) :)

Tebrikler devamı rastgelsin :thumb: