berkley crsytal örgü misina

Konu, 'Misinalar' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    arkadaşlar berkley crsytal örgü misinayı aramızda kullananlar varmı*merak ettim bu örgü misinayı:confused: rengi de beyazmış:confused: ben 0.8mm yahut 0.10mm almayı düşünüyorum,o olmazsa berkleyin hangi örgü misinasını tavsiye edersiniz:confused: manavgat da sadece bir bayide gördüm berkley siyah örgü renk itibarı ile hoşuma gitmedi ve 18lik mi öyle bir şeydi,

malum ülkemiz de bu misinalar pahalı,ben ebay dan alacağım,300yds yazıyor atıcılığımın verdiği tecrubeye göre 270mt ye tekabul ediyor sanırım:) 60 65tl gibi bir rakama 270mt berkley örgü misina:)

http://shop.ebay.com/i.html?LH_Avai...l?_nkw=Berkley+Whiplash+CRYSTAL&_arr=1&_rdc=1

ayrıca bakın ne buldum,geçen gün bir arkadaşımızın açtığı başlıkda konusu geçmişti,burda yazıyor cevabı,link i tıklayın,fiyat yazan yerin üstünde 3 seçenek butonu var,2ci tıklayın,
    misina kalınlık değerleri hem bizim anlıyacağımız dilden hemde yabancılar ın kendi ölçü birimleri ve misina nın çeker değeri yan yana yazılmış,linki tıklayın alt alta sıralamış adam ölçü birimlerini,

örnek : 20Ib/10.6kg BS 0.06MM

http://cgi.ebay.com/BERKLEY-WHIPLAS...oods_FishingAcces_RL&var=&hash=item667236105e

misina tavsiyesini unutmayın:)

2. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

rezerve edildi....

Kadir abi selam Berkley markasını epey araştırmış karıştırmış birisiyim. Elimde kulandığım Berkley Whiplash Pro 0,17 ve spin takımımda Berkley Whiplash Crystal 0,06 var. Birde Berkley markasının Fire Line Crystal modeli var. O ise çekeri diğerlerine göre daha düşük fakat mono gibi yarısaydam özelliği monodan da çekeri yüksek hafızasız güzel bir örgü. Benden sana tavsiyem örgü misinada reng durmunu fazla kafaya takma surf takımımda kullandığım Whiplash pro zamanla yeşil rengini kaybetmeye başladı tabi bu her yerinde aynı anda olmyor ençok çalışan ilk1 ila 5 mtrelerde daha kendini belli ediyor rengi beyaza doğru açılıyor. O yüzden kestirme beyaz alkafana yatmazsa alırsın asitatalı kalemi siyahmı?, yeşilmi?, kahve rengimi ? istediğne boyarsın

Sana uzun uzun örgü misinalarının davranışlarını anlatmak isterdim ama eskiden yazdığım bir. yazıyı link veriyorum. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=29186&page=2&highlight=Whiplash+pro

Bu kış yapmış olduğum avdan linkvericem orada daki takımın piyasa değeri 80-90 ytl :D ama üzerindeki misina makinadan yada kamıştan daha pahalı :D .

Spin takımıonda kullanıcağını düşünerek sana hem çeker hem incelik bakımından em sallerine fark atan whiplash crystali öneririm 0,06mm idealdir. surf takında kullanıcaksan misinanın boyu kısa gelicektir paketlerde 110m olarak satılmakta o yüzden whiplash pro modeli ni tavsiye edrim 270m lik paketlerde çekeri crystalle aşağı yukarı aynı. Bu pro dada 0,06 ila 0,10 arasını tercih edersen en doğru kararı vermiş olursun. Ama surf takımlarında kullaıcaksan bu dynemalar makina seçer. 1-2 atıştan sonra kusma ve dolaşma yapıyor. Spin takımlarında bu gibi sorun yaşamadım. Surf takımında kullandığım whiplash pro yu aldığım senenin kışı. lüefer sezonunda 3-5 lüfer aldıktan sonra teknecilerden birtanesi pervaneyemi bişeye taktırdı ,lima içine kadar girdi, durmadı.ben en sonunda azbi kalan kımı kurtara bildim. Onuda şimdi şok olarak kullanıyorum.

Zamanın da surfte örgü olayı için, Ersan abinin hem özelden hem genelden çok başını şişirdim. Çok güzel ve doğru şeyler öğrendin senin nezlin de birkez daha teşekkür ederim. Aklında takılan her koda yardımcı olmak isterim . Konu takibimde, işler yoğun ondan geç yazıyorum. Kusura bakma.

Son düzenleme: 17 Ocak 2011
  3. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Son düzenleme: 16 Ocak 2011
  4. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    Selam :)

Kullandığım bir misinadır, söylenecek bir söz yok, güle güle kullanın... 0,6 veya 0,8 idealdir, bence 0,6... 0,10 kalın olabilir...
    Bu misinanın size ulaşması ile toplam maliyet 60-65 lira mı dır? Onu merak ettim. Yok eğer 80-90 ı bulacak ise, e bay ile hiç uğraşmayın derim... Rasgelsin...:)

Not: Özellikle ip misinaları, her avdan sonra muhakkak tatlı sudan geçirin, ufak bir pet su şişesine sarın, tatlı su dolu bir kovaya koyun, makinenize yeniden sarın. Bu şekilde ip misinanız yıllarca size hizmet eder.. Normal mono misinalara da aynı işlemi yapmanız, kullanım ömrünü çok arttıracaktır...

5. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi meraba:)
    öncelik ile bende misinamı çok vakit kaybetmeden temiz suda duruluyorum abi,özellik ile örgü misina,yanlız sizin yaptığınız gibi deyil abi:) o biraz üşengeçlik yaptırıyor bana:) makinanın kafasını çıkarıyorum,musluğu çok az açıp sadece misinayı bir güzel yıkıyorum,suyu makina nın kafasının dışına taşırmıyorum abi:)

misina fiyatına gelince kargo hariç 44.37 tl abi,para çeviricinin verdiği ölçü bu,

kargosu da 7,88 tl ,1,50 paund birşey daha yazıyor orasını pek anlamadım,o halde bile 60tl yi bulmuyor hesabıma göre,270mt misina,
    türkiye de 110mt si 57tl abi:)

0.06mm yahut 0.08mm i tercih etmemin ön sebebi,malum ben 10cm ve aşağı boyutlarda sahte kullanıyorum,bu incelikde bir misina ile 5gr lık bir sahteyi 3, 25 atarlı kamışım ile adeta uçururum diye düşünüyorum :)

6. hüznüşenlendirici

hüznüşenlendirici mert can

almayı düsündügünüz bu örgü misinayı surf takım için kullansak herhangi bir sorun yaratırmı acaba

7. balikoltasi

balikoltasi Birol

Yaratmaz. Kullanabilirsin rahatlıkla.

8. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi sormayı unuttum,berkley crystal örgü minina nın rengi bildiğimiz tam beyaz renk demi? crystal yazınca biraz farklı düşünmeye başladım:) suyla buluştuğundaki görüntüsü nasıl merak ettim,görünürlüğü açısın dan:confused:

örgü misina yı ben surf atıcılığında kullandım,ucunda ağır kurşun olduğun dan hiç dolaşma sıkıntısı yaşamadım,böyle incelikde bir misina yı ufak kurşun ile dahi çok uzaklara atabilirsiniz,surf atış tekniğini iyi uygularsanız

9. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Kadir merhaba,
    Berkley Whiplash Crsytal kullananların tavsiye ettiği iyi bir ip. Biraz paraya kıyarım diyorsanız önerim; Berkley Whiplash ip. 0,10mm 30Libre at-çek için idealdir. Crsytal'in bir gömlek üstüdür. Daha inceleri de olabilir. 0.06'ya kadar düşen arkadaşlar mevcut.
    Sevgi ve selamlarımla...

Uploaded with ImageShack.us

10. gaffar

gaffar GAFFAR

Favori Kamış:
    Shekespeare Ugly Stick, Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30s / Ryobi Ecuxima 8000
    En İyi Avı:
    55 cm, 1 kg Turna
    Merhaba
    Yaklaşık 1 ay önce ebay dan Berkley Whiplash Moss Green 0.10 aldım. 3 haftada elime geçti. Kargosu ile 74 tl. ödedim.
    Misina gayet kaliteli ama daha önce kullandığım örgü misinalardan kalın. Arkadaşım misinanın kalınlığını görünce 0.06 sipariş etti. Onun dışında oldukça güzel.

11. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  12. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim arkadaşım bu bilgi hedefimi belirledi:)

13. OMMG

OMMG OKAN

Ben biraz tedbiri sevdiğim için çekeri yüksek Berkley Whiplash Crystal 0.15 almıştım,ama 0.06 ve 0.10 gibi incelerinin daha avcı olacağını düşünüyorum.İyi bir seçim yapmışsın...

14. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Kadir ben BERKLEY-WHIPLASH-PRO'yu kullanıyorum ve memnunum. Ama Crystal'in de kullanıcıları beğeniyor. Sonuçta en kaliteli iplerden. Seçiminden memnun kalacağını düşünüyorum. Ekonomik olan herzaman tercih sebebi tabii;)

15. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    herkese teşekkür ederim:)

Bahadır abi 600mt olanın dan alacağım sizinkinin aynısı,ancak 0.08mm orta da kalıyım dedim:) 0.06. 0.08mm ve 0.10mm arasında gidip geliyordum:)

satıcıya küçük bir soru sordum,cevabı gelsin sıpariş gececeğim,
    teşekkür ederim

16. balikoltasi

balikoltasi Birol

Cakometti'nin de sözünü dinle ve Whiplash örgüde spin için 0.06 al derim;) 0.06 spin için gayet uygundur.

17. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aklım da yok deyil aslında,kalınlığını bir görsem tam kararımı verirdim:) ,0,06mm misinayı hayatımda hiç görmedimki 0.08mm de öyle,orta da karar kılıyım dedim,misina çok hoşuma giderse 0.06mm de sıpariş geçebilirim,bu 2 boy misina artık benim ihtiyacımı uzun yıllar giderir:)
    ben ekseri gece karanlıkda at çek yaptığım için bu kalınlıkda bir misina nın görünürlüğü az olur,ayrıca suyun bulanık olduğu dönemlerde de öyle :)

18. balikoltasi

balikoltasi Birol

Ben kullanmış biri olarak 0.06 Whiplash in yaklaşık naylon misina eşdeğerinin 0.18 mm gibi olduğunu söyleyebilirim. Ama tüm örgüler çok sağlamdırlar. O yüzden ince örgü atışlarda herzaman avantaj sağlar. 0.06 örgü el ile zorlansa bile kopmaz.

19. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    atışlarda ince misina ön plana çıkması doğru dur,0.08 i şu yön den de tercih ediyorum,zira ben ara ara 25gr top ile atçek yapıyorum,farklı makina ve kamış ile,600mt misina nın birazını o takıma da sararım düşüncesi ile 0.08mm de karar kılmıştım,yoksa 0.06mm mevcut sahtelerim için çok uygun,henüz daha almadık:) kararım değişebilir de,satıcı ile anlaşırsam 2 çeşit misina dan 270mt lik makaralar dan bir er adet alabilirim:)

20. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Ben bikaç sene önce Berklay whiplash Crystal ile Whiplash Pro aldım ama birini piyasa ucuza buldum ;) yek düştü şansıma diğerini ise türk online satış sitelerinden birinden aldım. Çok fiyat fark etmiyorsa bence uğraşma. Türkiyeden algitsin. ben öyle yaptım . Eniyisi av bayi av bayi gezmek ;) :D hem öyle olunca piyasayıda iyi bilirsin. buarda sonradan yazdığın bir mesajı okdum ikinci link teki gibi büyük bobin alırsan karlı olursun hiç kaçırma bence