selam arkadaslar. gecen hafta aldigim berkley nanofil i bugun merada denemek kismet oldu. nacizane fikirlerimi anlatmak istedim. oncelikle nanofilin yapisi oldukca degisik. ip gibi degil. monofilament misinaya benziyor ancak gercekten dokundugunuzda farki anliyorsunuz. ben gri bulamadigim icin beyazini aldim. 125 metresi 69zl (35 tl) sardigim makine oyle aman aman bir makine degil. shimano alivio 3000 atislarda erim olarak 50-60 metrelere rahatlikla 12 grlik kasiklari attim. makineden salinimi ve sarimi gayet dengeli. herhangi bir dugum-bosa sarilma vs olmadi. yaklasik 3 saat atcek yaptim. iki kez takildi dibe . bir kerede kendi kurtuldu digerinde 4-5 kiloluk koca bir kok parcasi ile geldi. bugun ancak tek bir turna tutabildim o da yaklasik 60 cmlikdi. baligin kafa atislarini vs normal misinaya gore cok daha guzel hissediliyor. beyaz olan nanofilin suda gorunurlulug fazla. gri olanlarin daha iyi oldugunu duydum ancak bayii de yoktu. 0.17 mm lik nanfilin 9 kilodan az fazla cekeri var. gayet iyi. beyazin gorunurlulugu en buyuk dezavantaji . ben nanofil onune 1 metre civari FC monofilament ile kullandigimdan cok da onemsemedim gorunurlulugu. dugum olarak double albright knot kullandim. herhangi bir sorun olmadi.... umarim bu goruslerim nanofil almayi dusunenler icin faydali olur. bence monofilamentten de braid ip misinalardan da daha kullanisli. 0.17 belki kalin gelebilir. 0.12 lik de bence is gorur. 0.15 lik almak niyetimdi ama bayide yoktu.
benimde siparişim 3-5 güne kadar gelir.benimde beyaz ama ben şimdilik leader kullanmayı düşünmüyorum...paylaşım için teşekkürler..
samet merhaba insallah bandirmaya geldigimde tanisir sohbet ederiz. Kamis oyle aman aman bi kamis degil. 10-30 gr atarli Remixon 2.40 kamis. birkac yil once netten almistim evde hic kullanilmadan duruyordu. sonra polonyaya getirdim bu yaz ve 3-4 aydir kullaniyorum. 50-60 metre belki biraz avci abartmasi olabilir 100 metre civari sardim makineye attigimda yarisindan fazlasi gidiyor nanofilin diye hesapladim....
elinize gectiginde goreceksiniz gercekten cok degisik bir malzeme. tirnak makasi ile zor kesiliyor. disle vs ise kopmuyor. ben bugun tatlisuda denedim. yari bulanik bir suda yaklasik su icinde 1-1.5 mtlik kismini rahat goruyordum misinanin. ama ava etkisi olur mu bilmiyorum.
samet burda sistem bize gore degisik. goller ve dereler burda kluplerin mali. diyelim bandirma klubunun kartini alirsan bandirmanin gollerinde avlaniyorsun ama bursaya gidemiyorsun. boylelikle hem kontrol daha iyi oluyor hem de klupler avlakalra sahip cikiyor. bir de ozel goletler var. gunluk bellirli bir ucret karsiligi giriyorsun. orda balik cesidi ve sayisi tabii daha cok. geldigimde uzun uzun anlatirim )) ama bizdeki gibi bir kontrolsuzluk basibozukluk yok. polis zabita tarim ilce vs denetimleri siki tutuyor.
Arkadaşım tammm link i kopyaladım burada konuyu açacaktım ki yazdıklarını gördüm pek bi sevindim.ben yorumlarından bu misinadan memnun kaldığın izlenimine ulaştım.ben de alıcam ama 0,12 ve spin de kullanmayı düşünüyorum.elbette gri rengini bula bilirsem ne ala....sence 0,12 spin için uygunmudur?yani gücüne bakılacak olursa iş görür gibime geliyor..
Selamlar evet ben memnun kaldim gercekten. ip misina hic hullanmadim ama ip icin bnce makine de kamis ta ust duzey olmasi llazim sorun yasamamak icin. ben alt duzey makine kamis kombinasyonunda oldukca verim aldim nanofilden. 0,12 bence ideal. 0,17 kalin gibi sonucta 9 kilo cekeri var. o kadar buyuk balik zaten bana denk gelmez )) beyazin gorunurlugu fazla ama onune FC leader ile o sorun bence halloluyor. double albright dugum ile de ne atim da ne sarimda sorun oldu. ben bundan sonra ip mi monofilament mi vs his dusunmem. hem nanofilin fiyati da uygun 135 m yeter de artar bile ....
bu misinayı kardeşim 150 TL vererek makinasına sardırdı 270m,20lb en kalınından.(shimano ultegra 10000). Bogazda surf ve yemlide kullanılıyor. Aldığımız günden beri henüz çözemediğimiz sebeplerden 4-5 kere koptu. her kopuşunda 20-30m kaybettik. Yemlide sertçe tasmalarken, dibe takılınca sertce cekince kopuyor. ya midyeler kesiyor, ya başka bir sorunu var. Bence nanofil bogaz için uygun değil. Göl ve at çek spin avı için dizayn edilmiş. Bogazda kullanacaksanız tavsiye etmiyorum. Yarı yolda bırakıyor. Onun yerine Whiplash Crystal alın. Uzun yıllar kullanın.
Henüz kullanmadığım için yapısını tam olarak bilemiyorum; ancak diğer ip misinalar gibi ise keskin birtakım yerlere (midye kabuğu, beton köşesi, cam kırığı gibi...) sürtmeye hiç gelmiyor; hemen kesiliyor; belki dipte böyle bir yerlere sürtünmüş olabilir...
abi yapisi bi degisik. ip misina gibi degil. ustu mum kapli gibi. ama distan bakilinca monofilament gibi duruyor. ben tirnak makasi ile zor kestim. benim tahminim ve diger websitelerinde de okudugum dugum patlamasi konusu var, berkley kesinlikle double palomar ve double albright oneriyor. ona ragmen dugumun kopmasindan sikayet edenler var. benim basima henuz boyle birsey gelmedi. hatta bugun 0.10 luk olanindan aldim tekrar. bir makinede 0.17 sarili digerine de 0.10 lugu saracagim...
Aslında aynı çapta olan diğer iplerden çok ince ve tamamen yuvarlak olması nedeniyle alıp deneyecektim; hatta bir arkadaş ta kullandı Boğaz'da... Ancak bizim 270 metre olanını kullanmamız gerekiyor ve bir hayli fiyatlıca Türkiye'de... Malum tekne falan alıp götürüyor veya dibe takınca kopartmak zorunda kalıyoruz; az pahalı kaçıyor bize göre... Yurtdışı fiyatı olsa idi deneyecektim ben de...
Misinayı bugün tekrar test ettim düğüm atmadan gerdim ve güm üstelik abartı bir güçde uygulamadim. Şahit arkadaşlar forumdadir. Konuyu görürseler yazarlar.
Farklı yerde yazdım ; beden aldım bilemediğim sebeperlden 3 sahtemi suya iade ettim.Elle kontrolümde sağlam ancak halkalardada sorun olmamasına rağmen koptu alacaklar iyi araştırsın ben söktüm makaradan.
şahit olarak yazayım gerçekten dün akşam mehmet hocam hiçbir güç uygulamadan ve düğümsüz bir şekilde misinayı sadece çekerek kopardı.bende siparişini vermiştim 270 m 0,12 lik. ürün elime geçer geçmez elimden çıkarmanın yolunu arayacağım.
acaba diyorum deniz suyuna mi dayaniksiz. bu denediginiz misina deniz suyunda kullanildi mi yoksa sifir paketi mi test ettiniz. ben de aksam eve gidince tekrar bi asilayim bakalim kopacak mi....