Değerli balıkavınet üyeleri merhaba.At-çek avcılığı olsun veya daha başka yerlerde Berkley spiderwire EZ Braıd ip misina kullanan arkadaşlardan tavsiyeleri , sabırsızlıkla bekliyorum.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Herşey gönlünüzce olsun inşaallah.Bursa'dan tüm balıkavınet üyelerine , kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
Berkley ve Spiderwire ayrı ayrı markalardır. 2 sininde farklı ürünleri vardır. Genelde kullanacağınız meralar nasıl? Dip yapısı kayalıkmı? Yoksa balıkla rahat oynamaya müsaitmi? Cevaba göre tercih belirir.
Mehmet kardeş merhaba.Ben genelde gölde ve derede kaşık , silikon ve rapala ile turna avında kullanmak istemiştim.Gerekirse , denizde levrek ve lüfer için , kaşık , silikon ve rapala ile avlanırken kullanabilirim.Forumlarda ip misina tavsiyeleri oluşmaya başladı.Açıkçası ben hiç ip misina kullanmadım.Genelde Asso Double Strench 0,28 misina kullanırım.Sizin gibi tecrübeli olta balıkçılarının , tecrübelerinden faydalanmak istedim.Berkley EZ Braid 0,20 ip misina yorumlarınızı bekliyorum.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Herşey gönlünüzce olsun , inşaallah.Bursa'dan Trabzon'un Yardımsever Olta Balıkçısı Mehmet Kardeş'e kucak dolusu selâmlar...
Merhabalar. Berkley Whiplash yada Spiderwire EZ Braid 2 si farklı marka misinalar. Bu konuyu netliğe kavuşturalım. Genel kullanımınıza bakılırsa Berkley önermem. Kalındır. Biz berkleyi kışın bol dalgalı kayalık alanlarda trofe levrek peşinde koşarken kullanırız. Kalınlığından dolayı sağlamdır, güven verir, balığa kalama vermeden dışarı almanıza olanak sağlar. Power Pro 0,19 veya Sufix 832 0,20 işinizi haydi haydi görür. Selamlar bizden
Daha önce makinamda sarılıydı 0.12 lik kolay kopmuyor ancak çok çabuk aşınıyor belli bir süre sonra ( ki çok uzun değil) misinanın atılan kısmı tiftikleşmeye başladı. Şimdi sufix 832 sarılı çok memnunum. Rast gelsin
Mehmet Kardeş merhaba.Değerli tecrübeleriniz , bizlere ışık tutacaktır , inşaallah.Süper bilgiler vermişsiniz.Çok çok teşekkür ederim.Bursa'dan Trabzon'lu Mehmet Kardeş'e kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
Engin Kardeş merhaba.Değerli bilgileriniz için , çok çok teşekkür ederim.Shımano Sıenna (USA) 2500 FB makina için kullanmayı düşünüyorum.Ahbabım olan av bayii'ne makinayı ayırttım.Makinayı hayırlısınla aldığımda , sizlerin de tavsiyede bulunduğunuz sufıx 832 0,20 ip misinayı sararım , inşaallah.Kamış olarak da 10-30 gr. atarlı 2,40-2,70 mt. 2 parça spın kamış ile bütünleştiğinde , turnaları kandırması kolaylaşır , inşaallah.Lafı daha fazla uzatmadan , mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Herşey gönlünüzce olsun , inşaallah.Bursa'dan Yalova'lı Faydalı Olta Balıkçısı Engin Kardeş'e kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
Ez braidi pek tavsiye etmem. Whiplash 0.06, powerpro 0.13, fireline crystal, spiderwire ultracast gibi örgüleri öneririm.