Berkley Whiplash Orange

Konu, 'Misinalar' kısmında Cgrtn tarafından paylaşıldı.

1. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Başlıktan da görüldüğü üzere misinamız bu:)

Şuan kullandığım Spiderwire ip misinam ile yaşadığım sorunlar ve evde oturup balığa çıkamamamın vermiş olduğu kaşıntı :) beni bahar için hazırlık yapıp masrafa sokmaya itti :D:D:D

Sadede gelecek olursak bu misinanın 0.08 inç olanı at çek için uygun olur mu? Balık zaten tutamıyoruz ama bu turuncu renk tutamadığım balığı kaçırır mı?:laughing: :laughing: :laughing:

2. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    aksine gece avında da pek güzel avantaj sağlar görünürlük açısından...

whiplash serisi çok güzel ve sağlamdır..

balıkta da ürkme falan olmaz, sen bunun ucuna bir de fc beden eklersen tadından yenmez...

yalnız imkanın varsa 006 al... ama 008 de olur..

006, monoda 018mm denk geliyor... 008 ise 020mm..

bir de bunu kullanacağın makinede sıralı sarım özelliği varsa, çok keyif alırsın..

3. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Açıklayıcı bilgi için teşekkür ederim :)

Makinem Okuma Trio 40s

Şimdi elimde bir adet Spiderwire ultracast var ama tuzlu suda ömrünün kısa olacağını ve yazın hemen hemen her gün balığa çıkacağımı düşünerek onu makineden söküp Ez braid sardım ki sarmaz olaydım ben bukadar uyduruk ip misina görmedim:( Ez braid 0.15 mm buna 0.28, 0.30, 0.22 mm kalınlıklarında 3 çeşit muhtelif marka leader bağladım albright ile.

Sonuç?

Elime bişey takmadan tabiki zorlama yapamıyorum ama eldiven takıp hafif zorladığımda çıt edip düğüm yerinden kopuyor anlamadım gitti idk

Birde ez braid yapı olarak biraz farklı sanki acaba uygulamada mı yanlış yapıyorum:eek:

4. 29519

29519

Taş gibi misinadır aylarca kullandım hiçbir sorun yaşamadım.

5. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Senin kullandığını biliyorum abi :D takipteyim:laughing: :laughing: Game type nasıl deneme şansın oldumu? :)

6. 29519

29519

Olmamı 0.12 berkley whiplash sarılı makine ve kalama sıkılı bir şekilde av yapıyorum bayağı zevkli :d

7. ahmetmor

ahmetmor Alp Berk

Bu markanın yeşil'ini (0.006 olanından) kullanıyorum. Bundan önce Spiderwire Invisibraid almıştım. İlk göz ağrısımıdır diye bilmem ama bu bambaşka. Whiplash'den pek memnun kalmadım diyebilirim. Memnuniyetsizlik artınca düğümler denemeye başladım. Doğrudan klipse bağladığınızda (değişik düğümlerle de) kayıp açılma yaptı ve bir kaç sahteye mal oldu. Sonra şok misine uygulamasını denedim. Bunda da en önemli husus olan düğüm bilmecesiyle uğraştım. Bütün formlarda herkes Albright önerirdiğinden pek içime yetmasa da ben de denemeyi tercih ettim. Kafama yatmamasının sebebi düğümün çalışma mekanizmasının mantıksal olarak güvenilir olmamasıdır. Ve tahmin ettiğim gibi de oldu ve 3.ncü atışta sahtenin arkasından bakakaldım. Çok meşhur FC markaların (jigging de efsaneleşmiş) mono-braid eklemelerini denemeye başladım. Bir tanesi epeyce idare etti ama oda halkalara sürtünme sonucunda işe yaramadı. Belki jiggingde kullanılır ama spincasting de olmadı. Bu braid'lerin hangisini kullanırsanız kullanın, hem şok emmesi hemde görünmezlik için FC kullanmak şart gibi olup bu ek içinde gayet mantıklı, başarılı ve güzel bir düğüm olan VARIVAS düğümü önerilir. Braid kullanlar sakın ama sakın formlarda abartılan Albright'ı kullanmamanızı öneririm. Varivas'ın resmi sitesinden bu düğüme ulaşabilirsiniz.

8. 29519

29519

Bu arada şu anda kullandığın makineler ile örgü pek güzel bir ikili olmaz. Sorun yaşayabilirsin bilgine. Düzgün sarım yapan bir makine edinmeye çalış.

9. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Mesela hangisi abi? Stella deme de:laughing: :laughing: :laughing:

10. 29519

29519

Örgüyü şoksuz kullanıyorum ve bunun hiç bir dezavantajını görmedim. Palomar düğümü ile bağlarsanı klipse hiç sorun yaşamazsınız. Defalarca iri balık yakaladım hiçbir sorun yaşamadım. Palomar düğümünü atarken düğümü 3 kez atıp klipsden öyle geçirirseniz en ufak sorun yaşayacağınıza inanmıyorum.

11. 29519

29519

Stella nın çakması var nutella :D O nu kullan.
    Bilmiyorum abicim para konuşur biliyorsun, bütçe söyle yardımcı olalım. Bak bir arkadaş stradic satıyor ucuza alabilirsin belki.

12. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Baktım abi biraz araştırıyım dicemde daha trio ile siftah yapamadım o ne olacak :laughing: :laughing: :laughing:

13. 29519

29519

Sar 0.28 misina ispari filan tut :)

14. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Nereden çıkardılar şu at-çek işini ne güzel tekeyle yakalardık levrekleri :D

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Can sıkıntısından boşa para harcama olarak görüyorum bu durumu. :)

Sanki çok balık varda, yok o misina, şu makina.

Bizim burda 0,30 - 0,35 lik mono misinalar ile 5 kiloluk levrekler çekiyorlar.
    Makinalar Trio falan da değil, çok daha mütevazi.

Tabi şu anda levrek çıkmıyo, bitirdiler.

16. 29519

29519

Valla bir yerden çıkarmadılar, zaten vardı. Lakin ne bilem yaw alıyoz satıyoz işte. Yk şu makine bu makine. :)

17. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Ya ona bakilirsa at-cek kamis ve makineye de gerek yok en son levregimi samandirali takim ve teke ile tutmustum ondan oncekileri de:) kamis 15 TL alba makine 15 TL erma idi:eek: ama okadar kamis okadar sahte alindi misina yuzunden sahtelerimin kopup gitmesini istemem:D kim isterkiidk

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Zevk meselesi. Atçek yapmayacaksan, amaç yalnız levrek yakalamaksa (yöntem önemli değilse) atçek takımına da gerek yok. Kasnağa sarılı 0,30'luk sağlam misina, kasnak, orta boy beyaz iğne yeterli. Yarım kilo sardalya alınıp, uygun şekilde kesilip limanlarda 10 metre ileri atıp beklenebilir. Hatta don lastiği ile kasnağı biryere bağlarsan beklemeye de gerek yok. :)

Balık varsa ve yemi yutarsa sistem kendi yakalar balığı. :) Tutamazsan kalan sardalyaları da yersin. Böylece omega 3 'süz de kalmamış olursun. :)

Atçek yapmak için çok abartmamak lazım diyorum bi nevi ama benim sahtelere verdiğim paralar. :D Neyse fazla uzatmayayım, haksız çıkmak üzereyim. :D

19. 29519

29519

Yavaş yavaş sararken siz bambaşka düşünceler içindeyken tak tak tak bir vuruş olur ki tüm masrafa değer valla :D