Beşiktaş 2 Fenerbahçe 2 Lüfer 25 :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında MissEveralone tarafından paylaşıldı.

1. MissEveralone

MissEveralone Ayşegül

Düzeltme Nedenim ; Tebliğde 20 Cm Üstü Balıklar Lüfer Diye Geçiyormuş
    biz halk dili ve avlandığımız yerdeki herkesin bu balığa çinekop demesinden dolayı raporumuza çinekop demiştik düzeltiyorum Raporu Beşiktaş 2 Fenerbahçe 2 çinekop değil Lüfer 25

Son Not ; Forumda yayınlamış olduğum ilk rapora bu şekilde yapıcı değilde kırıcı yorumlar yapılması da ayrıca çok üzdü,

Herkese Öncelikle Merhaba,

Derbi Gecesi Herkes Maça konstantre olmuş veya Perşembe gecesi dizilerine takılıp kalmışken Eşim Ben ve Oğlum, kaç zamandır 1 veya 2 Çinekop ile dönerken Perşembe Gecesi bizim gecemiz oldu ve bu rapor ortaya çıktı.Aslına bakarsanız Afacan Engin le eşim gündüz kefal için yola çıkmışlardı, bende akşam mesai sonrası eve gidip salata ve mezelerimizi hazırlayıp evde kalmayı planlıyordum ki telefon çaldı eşim Engin dönüyor istersen sen gel biz devam edelim dedi tabii bende dünden razı durumda :D avlağımızın yolunu tuttum :rolleyes: yolda telefon çaldı arayan Engin, ilk cümle ''deli gibi balık var İbrahim gelme dese bile git 'dedi, sonra ikinci telefon arayan eşim ben 2 tane çinekop aldım cümlesiyle 'hemen eve oğlumu almaya heyecanla yola koyuldum. Geldiğimde akıntı fazlasıyla yoğundu ilk gelen çinekop oltayı akıntıdan çektiğim an oltama zıpladı. Eşim kendi oltasını daha suya atamamışken reeling onun oltasını alıp ikinci kez denize saldığımda hopp ikincisi reeling tabii hepimiz inanılmaz acıkmış durumda eşim bütün gece yem hazırlayıp takmaktan eminim sıkılmıştır.Üstüne üstelik bu kadar acıkmışken 7-8-9-10 heyecan maksimumda saat 22 30 ve biz daha yeni yemek yiyebildik bu heyecanla benim içinse en özel tarafı yeni almış olduğumuz makina ve kamışla ilk kez çinekop almamdı.Gecenin sonunda kovamızda 25 tane çinokop olmuştu.Hepimiz için çok keyifli bir geceydi.

Gecenin Komik Anlarından bir tanesi ise,
    akıntıdan kurşun yerinde durmayıp kamış bir sağa bir sola dans ederken
    Ulaşın Oltada balık var niye çekmiyorsunuz demesi ve yanımızdaki usta abilerden bir tanesi onda balık yok akıntı o Demesiyle Ulaş Yok yok bunda balık var diyerek güzel bir tasmala ve ardından güzel bir Çinekop daha alması banghead

Avımızdan bazı kareler ;

İlk Gelen Çinekopreeling
    Sonra Oğlum Aldıreeling
    Bir tane daha reeling
    Derken Bir Tane Daha mrsparkle
    Saymayı Bıraktık reeling
    Eşimde Sonunda Aldı hihi :laughing:
    1 Tane Daha hihi :laughing:

Yanımıza Foruma Üye Alı Rıza Geldi, Bu da onun aldığı Çinekoplardan 1 Tanesi
    Yine Çinekop Geldi hooked
    Gece 03 Sularına yaklaşırken takımları toplamaya başladık ve çektiğimiz çinekopları forumda yayınlamak için masamıza dizerken Çinekoplar Gelmeye devam ediyordu mrsparkle

Tvde dönen reklamlardan bir tanesinde Emekli Ali Amcaaa diye bir slogan vardı
    bu da bizim Malzemeci Mehmet Amca :fish2:

İlk yayınladığım rapora ne yazıkki tebliğdeki ismi olan Lüfer değilde halk ismiyle çinekop diye hitap edince forumda ne yazıkki olumsuz yazışmalar oldu
    Tutarken yanımızda metre olmadığı için evde buzluktan çıkmış hali ile fotoları koyuyorum
    en ufak balığın boyu 22 Cm. miş

Son düzenleme: 29 Ekim 2011
  2. tcomak

tcomak Tayfun Çomak

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    kefal 2 kg
    güzel balıklar tebrikler.. Ama hani çinekop avlamıyorduk?? Yanlışmı hatırlıyorum arkadaşlar??

3. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Aile boyu av yapmışsınız ne kadar güzel,büyük şans tüm aileninizin keyif alması bu hobiden,tebrikler....

4. paylasan

paylasan Ertuğrul Hoca

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 20-60 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000XGHG
    En İyi Avı:
    5.150 gr, 88 cm Akya (Lichia Amia), 4.450 gr Levrek
    Tebrik ederim. Av olmuş ta pek güzele benzemiyor. sanki balıkların çoğu limit altı gibi geldi idk :eek:

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Malzemeci Mehmet amca , bakışları çok şey anlatıyor , yanık teni ve yüzündeki çizgiler ,kendi hayat hikayesinden . tutun geçmişten bu güne lüferin hayat hikayesine kadar..

6. deep blue

deep blue nurettın

En İyi Avı:
    eşkina 3,5 kg,4,5kg kefal
    o kadarda isyan ediyoruz çinekop avlamayın diye ,bide övünerek rapor yazmışsın.tebriklerbanghead

7. sakin adam

sakin adam gürol

bereketli olmuş maaşallah mevki neresi

8. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    balıların 20 cm altında olduğunu sanmıyorum. ufak balık gözüme çarpmadı. çinekop sarıkanat ismede fazla takılmamak lazım boyut önemli ;)

tebrik ediyorum. bende tutucam bu yamyamlardan yaa :(

9. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Heyecaninizi anliyorum ve keyfinizi kacirmak istemem fakat oglunuza yavru balik avlamamak konusunda ornek olmanizi dilerim. Bir dahaki av raporunuzda cinekop degil de lufer gormek umuduyla... rastgele...

10. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    O balıklar lüferse...

11. MissEveralone

MissEveralone Ayşegül

Düzeltme

Yeni tebliğe Göre 20 Cm üstü balıklar Lüfer olarak isimlendiriliyormuş O yüzden Yeniden düzenledim Tuttuğumuz tüm balıklar Lüfermiş

Her ne kadar isimlendirmede acemi olup Lüfere Çinekop demişsekte 20 Cm Altı Balık almadık gelen balıkların en küçüğü 23 Cm di.

bu kadar olumsuz, yıpratıcı ve kırıcı yorumun ardından olumlu yorumunuz için çok teşekkür ederim, darısı sizinde başınıza ama ne olur Lüfere yanlışlıkla çinekop demeyin herkes kırıcı oluyor.

Oğlumuza hayatın her yönünde iyi birer ebeveyn olmaya özen gösteriyoruz, balık tutma konusunda da aynı özeni göstermeye büyük çaba sarf ediyoruz, hem tutma konusunda hemde yanında balık tutan büyüklerine karşı saygılı olması konusunda,
    yanımızda her ne kadar Metre taşımasakta alı koyduğumuz hiçbir balık limit altı değil,
    yaptığımız tek hata balığın isimlendirilmesinde oldu,

Bundan sonra yayınlayacağım raporlarda isimlendirmeye oğluma örnek olmaktan daha fazla özen göstereceğim.

Saygılarımla

12. MissEveralone

MissEveralone Ayşegül

Tebliğe Göre Lüfer Tutmuşuz naparsınız.

Tebliğin son değişikliğinde, Lüfer'in 20cm, Karagöz'ün 18cm, Hani 30cm, Lagos ve Orfoz 45cm, son olarak da Sargos balığının avlanma boyu 21cm olarak düzenlendiği görülüyor.

Balikavi.net, sadece hobi ve dinlence amaçlı yapılan, Amatör olta balıkçılığı hakkında bilgilerin paylaşılabildiği bir platform dur. Forumumuz, Amatör amaçlı olta balıkçılığı yöntemleri ve tebliğ'ce belirlenen hususlara uygun olarak yayın yapmaya gayret göstermektedir.

Dolayısıyla, forum da yayınladığımız av raporlarımızda da bu hususlara dikkat etmemiz gerekmektedir. Ağız alışkanlığı ile bazı balıklara hem yöresel hem de göz kararı olarak farklı isimlendirme yapılabiliyor. Ancak, yukarıdaki değişiklikte de görüldüğü gibi, Lüferin alt limiti 20cm'e çıkarılmış durumdadır. Bu durumda, 20cm'i bulan veya bu limitin %5 eksiği olan ve ilgili kanun maddesiyle de desteklenen, 19cm (%5 küçük boylara izin verilir) boyundaki balıklar artık Lüfer sayıldığını, bu boydaki balıklar için halen Defne yaprağı - Çinekop - Sarıkanat adlarını, av raporlarımızda kullanıyorsak da bundan sonraki raporlarımızda lütfen doğru isimler kullanmamız gerektiğini unutmayalım.

Tebliğe göre Lüfer ailesi, isimlerine göre boyları:

Defne yaprağı = 10cm'den küçük
    Çinekop = 10-15cm
    Sarıkanat = 15-20cm
    Lüfer = 20-30cm
    Kofana = 30cm üstü

Bu tabloya göre, Defne yaprağı, Çinekop ve Sarıkanat isimlendirmesiyle anılan balıkların avcılığı, Bakanlıkça yasaklanmıştır.

Av raporlarındaki Sarıkanat ifadesi, balığın 19cm den küçük olduğu şeklinde değerlendirilebileceğinden (%5 küçük boylara izin verilir) bu ifadenin yer aldığı raporlarda, fotoğraf da balığın boyu hakkında fikir verebilecek bir obje veya cetvel kullanılması, rapor hakkında doğru bilgiyi vermeye yetecektir. Bu yüzden, lütfen av raporlarında isimlendirme yaparken, bu tabloya uygun olanını kullanmaya özen gösteriniz. Suistimallere kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir.

Böylece, hem karşılıklı yanlış anlaşılmalar olmayacak hem de platform olarak amacımıza uygun yayına devam etmiş olacağız. Bu vesileyle, moderasyon ekibinin kontolünde de aksamalar yaşanmayacaktır.

13. posedion

posedion onur

Bu tarz sitelerden çinekop polisliği ve efelik yapmaktansa gerçekten balık dostu iseniz gelin rumeli kavağı sarıyer,kireçburnuna boğazın girişinde nasıl bir katliam oluyor gözlerinizle görüp ticari girgirlara yapalım efeliğimizi ve uyarılarımızı ben hergün bunlarla uğraşıyorum ben ve arkadaş grubumuz yemin ettik bir sonuç alamıyacağımızı bilsekte bununla uğraşmaya.Daha dün akşam koca bir gırgırın 3 tona yakın çinekop çektiğini gördük hemde boğazın ağzında daha balık bırakın boğaza girmeyi sarıyerden geçemiyor iki tane oltacının çektiği çinekoplara burdan yorum yaza<nlara anlam veremiyor ve çoook samimiyetsiz buluyorum.Bu arada kireçburnu sahil güvenliğin önünde hap kadar koyda (büyükdere)dün gece saat 3e doğru 26 tane gırgır saydım deniz gözükmüyordu.

14. The User

The User ulaş

Favori Kamış:
    Captan 1525 Cast Strong
    Favori Makine:
    Banax SX4000
    En İyi Avı:
    Tatlı Su Levreği
    Bravo Poseidon Burda Yanlışlıkla Yazılan Bir Çinekop Lafı Yüzünden Ne Olaylar Dönüyor Balıkları Korumak İsteyenler Senin Dediğin Gibi Bir Dışarı Çıkıp Baksınlar Gördüğüm Kadarıyla Forumdan Yazılan Sözlerle Balıkçılar Gırgırlarını Alıp Gitmiyor

15. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    valla benim gırgır peşinde koşacak imkanım yok ama bende mümkün mertebe balıkçıları geziyorum. zabıtaya mail attım tarım ve köy işlerine ulaşın dendi şimdi oraya atacağım.

16. semih1988

semih1988 semih

baliklar tam limitte ve Tebliğe gore hareket edilmis isimde hata yapilmis okadar, , Tebrikler , ailecek guzel bir av gerceklestirmisiniz, :thumb: :thumb: :thumb:

Defne yaprağı = 10cm'den küçük
    Çinekop = 10-15cm
    Sarıkanat = 15-20cm
    Lüfer = 20-30cm
    Kofana = 30cm üstü

17. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sizi ve ailenizi tebrik ediyorum, avınız daim ve bol olsun.Eleştirilere kulak asmayın.Her ne kadar 20 cm üzeri desenizde anlamayan anlamıyor.Daha bugün balık tutmaya giderken, tezgahlarda kasalarca yaprak çinekoplara rasladım.10-15 CM arası bu çinekoplara tepki gösterilmesi gerekir.Amatör balıkçının tuttuğu balıktan ne olur allahaşkına.... Bütün gece tuttuğun üç beş balığa, yok limit,yok tebliğ, yapmayın arkadaşlar...Sizin içiniz rahat olsun, sizi tekrar kutluyorum:thumb:

18. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    balıklar ufak değilde isa abi o yaklaşımda biraz yanlış bence "amatörün tuttuğu balıktan ne olur" :eek: bizim bilinçli olmamız lazım ki çevremizdekileri de bilinçlendirelim :)

19. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    2/2 tebliğe göre benim tuttuğum levrek balığının boy limiti 18 cm. ancak araştırmalarım ve yaptığım avlardan edindiğim tecrübe ile levreğin 35 cm. nadiren yumurtladığı, tam yumurtlama boyunun 37 cm oluğunu gördüm.
    Dolayısı ile ilk önce insanın vicdani bir tebliğe uyması gerekir. Sizin bahsettiğiniz tebliğ ise ticari olandır.
    Ayrıca lüferde boy limiti eskiden 14 cm.'di ancak ölçüm "alt çeneden kuyruk çatalının birleşim noktasıydı" şimdi boy limiti 20 cm. ölçüm " alt çeneden kuyruk ucuna kadar" yani iş yine ticari, göstermelik.
    Aslında bu düzeltme 24 cm. olacaktı yine ticari baskılar sonucu 20 cm. densede ölçümdeki oyun ile yine 18 cm. şuan en alt limit.
    Şimdi daha ben size bir çok bilgi ve belgeden daha alıntı yaparak anlatırım bu olayı ancak siz sadece ticari tebliğe uygun avlandığınız için buna gerek görmüyorum.
    Tebliğe uygun limitlerde rastgelsin....

20. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sevgili Furkan kardeşim, ben limit altı balık alınsın demiyorum ki...Kaldıki limitteki balıkları bile kimi zaman suya salıyorum.Benim üzüldüğüm nokta; insan hevesle balığa gidiyor, arkadaşlar ben bunları tuttum deyip sevincini bizimle paylaşıyor, ölçüleri ve resimleri veriyor, sadece isimden yola çıkılıp, insanların burnundan getiriliyor.Ondan sonrada rapor yokmu diye soruyoruz. Vaniköyden geliyorum, yolda iki adet seyyar satıcı gördüm.Her ikisindede sadece 10-15cm arası beş-altı kasa çinekop vardı.Allahtan arabadayken gördüm, yoksa adamlarla tartışdur, ne faydası varsabanghead