Beyaz Nohut Paketinden İlk Çaparim

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında greenfish tarafından paylaşıldı.

1. greenfish

greenfish q

Öncelikle herkese selamlar :) bugün kuzenimle çapari hakkında konuşurken onların oralarda cips paketinden yaptıkları çaparilerle avlandıklarını anlatmıştı.Bende ilk çaparimi yapmak için kolları sıvadım. hook
    Kullandığım malzemeler;
    -8 adet 8 numara beyaz çapraz iğne
    -beyaz nohut paketi :D
    -biraz misina
    -1 adet ufak fırdöndü
    -1 adet 20 gram kurşun

Evde cips paketi olmadığı için kuruyemiş paketinin dışındaki naylon kısmı çıkardım ve böylece; iki tarafıda parlak bir naylon elde etmiş oldum :)

daha sonra bunları makas yardımıyla ince ve uzun olarak kestim ve bilinen yöntemle iğneye bağladım.benim ilk çapari tecrubem oldu ve denemek için henüz gitmedim.Buradaki üstatların yorumunu merak ediyorum :rolleyes: iş yapar mı? kireeling

20 gr kurşun ve ucak fırdöndü

8 numara çapraz beyaz iğne

2. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    tebrik ederim kardeşim. Bence işe yarar .Önemli olan jelatinin suyun altında parlaması . Yoksa balık ipi sevdiğinden gelmiyor :) Sigara paketindeki aliminyum kağıtla zargana yakalayanları duymuştum. Bence senin takımda istavritte iş yapar.

3. greenfish

greenfish q

teşekkür ederim :) dostum ben Alanya'da yaşıyorum daha önce hiç çapari kullanmadım. buralarda çapariyle neler avlanabilir bilmiyorum idk

4. balıkçıxy

balıkçıxy haluk ziya zorluoğlu

Favori Kamış:
    240 kaöış
    güzel olmuş ben aliminyum folyoyla denemiştim