beyler buda benım olta atma teknigim

Konu, 'Kamışlar' kısmında Ordinaryus tarafından paylaşıldı.

1. Ordinaryus

Ordinaryus osman

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    6.9kg levrek imzadaki:D
    Mesaj içeriği, forum kuralları bölüm 2. madde (a) ihlal ettiğinden balikavi.net tarafından silinmiştir.

2. Forum Düzeni İle İlgili Kurallar

a) Küfür, hakaret, tehdit, sataşma, aşağılama, kişi hak ve özgürlüklerine saygısız içeriğe sahip mesajlar göndermek yasaktır. Yöneticiler tarafından belirlenen bu tip mesajlar haber verilmeksizin silinecek ve mesajı atanlar uyarılacaktır. Bu tür mesajlara yine aynı şekilde karşılık vermek de suç unsuru olup, kesinlikle yasaktır. Uyarılara rağmen bu davranışlarına devam eden kullanıcıların üyelikleri geçici olarak yada tamamen iptal edilir.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 9 Ekim 2008
  2. filinta_35

filinta_35 haşim özkamalı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    YOĞURTÇUYU DENİZE ATACAM:))
    paylaşım için teşekkürler;)

:cool: :cool: :cool:

3. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    osman kardeşim kamış misinanın çıkışına paralel tutulur demişsin ama dik olmasın...

4. Ordinaryus

Ordinaryus osman

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    iste resımdekı gıbı mısıneye paralel duruo? yani cıkısa dik aynı sey:D duzeltıyım

5. --KaKoS_LyKoS--

--KaKoS_LyKoS-- mustafa

Favori Kamış:
    esnek kamis tercihimdir
    En İyi Avı:
    1kg mirmir ve 1,5kg levrek
    bu atis teknigini gecen yil bir balik avi dvdsinde gormustum atis uzerine bir turnuvadan bir bolum vardi orda herifin biri bu teknikle 221 metre atmisti bende o zamandan beri bu teknikle atiyorum ama hic elimde metreyle denizin icine girip olcmedim kac metre gidiyor diye:D ama tahminim 100 uzeri rahat tutuyor;)

6. Ordinaryus

Ordinaryus osman

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    ben iskeleyi vurdugum için google earth ten rahatlıkla ölçtüm göz yanılma ihtimali 0 direk kursun yapmuk gelıo fırdondulu is kırılıo fır donduden kaşık ise 2 büklüm oluo yaralı balık misali:D ama gidio para vurunca b daha atılcak hali kalmıo:D

221 metre atılır ama misina incelmesi lazım ben o mesafeyi 28 lik marline misine ve 3,90 lık enrico surfcasting ve hyperloop 6000 fa makine ile attım

bu yaz alıcagım yeni kamıs ve yeni makine ile daha da fazla atabilecem:D
    bide ben bu atış stilini bayagıdır kullanıyorum ve dvd de falanda görmedim :D kendii stilim:D biraz iskelede zor oluo ama ii gidio iskelenin ustu bos oldumu
    yakalasık 4 5 senedir ben böyle atıyorum kendim deneye deneye teknikler geliştiriyorum insanın en ii uygulayacagı sey kendı geliştirdigi ve kendi çabalayarak ögrendiğidir 3 te düğüm tekniği gelistirdim
    1 tanesi çapari sandaldan salma (atmaya gelmio misineler baglama yerinden
    kayabiliyor onun dısında sorun yok kayıkta)
    2.si yene kendim ugrasakrak buldugum çapari bağlama yöntemi atışlarda sorun çıkmıo tepe tepe kullan modeli

3 ise buyuk balık için kanca baglama ve köstek bağlama yöntemi dah 1 tane bile balık kaçırmadım bu dugumu yaptıktan sonra

Son düzenleme: 1 Ekim 2008
  7. ozan

ozan Ozan

çok teşekürler osman. harika bir paylaşım ilk fırsatta deneyeceğim. ama o sallama esnasında iğne falan takılmıyomu kamıştaki misinaya. yoksa sadece kurşun atmak içinmi bu yöntem

8. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Kendince güzel bi teknik geliştirmişsin Osman benim merak ettiğim kaç gr kurşun kulandığın.....

9. Ordinaryus

Ordinaryus osman

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    Mesaj içeriği, forum kuralları bölüm 2. madde (a) ihlal ettiğinden balikavi.net tarafından silinmiştir.

2. Forum Düzeni İle İlgili Kurallar

a) Küfür, hakaret, tehdit, sataşma, aşağılama, kişi hak ve özgürlüklerine saygısız içeriğe sahip mesajlar göndermek yasaktır. Yöneticiler tarafından belirlenen bu tip mesajlar haber verilmeksizin silinecek ve mesajı atanlar uyarılacaktır. Bu tür mesajlara yine aynı şekilde karşılık vermek de suç unsuru olup, kesinlikle yasaktır. Uyarılara rağmen bu davranışlarına devam eden kullanıcıların üyelikleri geçici olarak yada tamamen iptal edilir.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 9 Ekim 2008
  10. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Degerli arkadasim ,

Gayet guzel anlatmissin .Alinganlik yapmana gerek yok.Sanirim yorumlari yanlis anliyorsun.O internetin aziziligi.Kimse sana kotu bir sey soylemiyor. Paylasimini silmene bence hic gerek yok.

Paylasim icin tesekkurler.Levreginizi ve tekneniniz gordum.Muhtesem balik, muhtesem ortam.Kiskandim seni...

11. Ordinaryus

Ordinaryus osman

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    paylasımı altta alıntıdan okusunlar bıdaha koymaya usendım yorum ıcın saol:)

daha cok kıyıdan avlanıyorum o tekne benım değil benim kendime ait tekk kişilik 3,5 m fiber kayığım var 2 kisi dar gelio bizde o sandalla cıktık o gün ama tek kisiyken rahat gelio 3,5 m fiber rahat denize indirilio kıyıdan

Son düzenleme: 2 Ekim 2008
  12. lombardo

lombardo TOLGA

selamlar

paylaşımınız çok güzel,

bende yakınbir teknikle atmaya çalışıyorum.

eğer sakıncası yok ise düğümlerinizde paylaşırmısınız. ben şahsen hala adam gibi düğüm atamıyorum,

özellikle florokarbon misina için gerçekten sağlam düğüm gerekiyor. :eek:

13. Mehmet PEKMEZCİ

Mehmet PEKMEZCİ

Favori Kamış:
    olta
    Off the ground (OTG) tekniği ile (ya da ona çok benzeyen şekilde-çizimden anladığım kadarı ile-) atış yapıyorsun. Daha ne olsun. Gayet normal böyle başarılı bir atış yapman. kamışının atarına göre ağırlık seçip (yani maksimum atış ağırlığını geçmeden) takımına bir de şok emici eklersen atış esnasında oluşabilecek yaralanma, kurşunun kopup herhangi bir kişiye ya da araca zarar vermesi, ya da takımın kopması gibi olumsuzluklardan korunabilirsin. ;)