Av Yeri :Beylerbeyi İstanbul Tarih :17+18 ekim 09 Olta bilgileri:Uzun olta 0/3 wmc iğne 0.70 iğne arası, 0.35 yo-zuri guam beden 4 kulaç 750gr kurşun yem yaprak zargana Balık boyu:45 ve 50cm arası 1.kg-1.2 arası Sevgili arkadaşlar,balık avcılığının duygu ve heyecanımın en üst seviyede ve döneminde olduğum bu Lüfer ve palamut sezonununun bu hafta sonunuda hedef olarak Lüferi seçtim.Cumartesi sabahı Zargana almak için Balık Haline gittim bir kasa zargana aldım. Bana fazla ama başka arkadaşlarla paylaşırız diye içimden geçirdim ve öylede oldu kasayı 2 kişi paylaştık.Bu arada Zarganalarda çok güzeldi hepside yaprak olacak boyda.Bana düşen Zargnaları hepsini tek göz yaprak olarak hazırlayıp Aleminyum folyolara 10'ar yaprak olarak kesip haftasonu kullanacaklarımı ayırıp geri kalanları dipfrize koydum.Resimdeki iki tane olan Lüferleri Cumartesi saat 16.00-18.00 arası benim en sevdiğim mera olan Berlerbeyi sarayı olan kıyıya 20 mt yakın olan yerde yakaladım.Ben oraya gittiğimde 5-6 tekne tabiki oranın devamlı müdavimleri bu sıralar Kaba Lüfer ve Kofana peşindeler baktım canlı Zargana ile bekliyorlar.Tek yaprak takan benim içimden yermi yemezmi diye düşünürken 3'cü akışta tam sarayın baş tarafına doğru geldiğimde en kafada benim. Balık geldi Kaba Lüferdi ilk balığı aldım ardından 20 Dk sonra ikinci balık daha iri olanı geldi.Baktım canlı Zargana takanlar bir bir zarganaları kesmeye başladı çok seyrek bir balık vardı ama iri Lüferlerdi akşam hava kararmadan avı sonlandırıp döndüm. Diğer tek olan lüfer Pazar günü öğlen saatlerinde geldi balık azdı ama güzel iri balıktı.Beylerbeyi boğazın en kuvveti akıntısı olan meralardan biridir birde sular çok çırpıntılı ve rahatsızdır.Sebebi kıyıya o sert akıntıda Saraya çok yakın mesafede 20 mt gibi mesafeden avlanıyoruz.Boğazdan bol bol geçen gemiler,sürat tekneleri,özellikle bogaz turu tekneleri nerdeyse 30 mt açığımızdan geçiyorlar onların dalgaları ve kıyıya vurup geri dönen dalgaları bilen ve giden arkadaşlar vardır orayı iyi bilirler fakat sabrını gösterirsen iyi bir meradır.Herkese bu balık avı açısından söylüyorum Mübarek günlerde keyifli avlar diliyorum.
Kofanacı Nihat abi, yine harika balıklar almışsın bu boy balıkları tezgahlarda bile çok ender görüyoruz. Tebrik eder devamını dilerim.
Nihat bey, Bu güzel rapor ve içinde barındırdığı bazı detay bilgiler için teşekkür ediyorum. Ben de, haftada bir iki kez gitme şansım olsa da Beylerbeyi cami önü kıyı balıkçıları müdavimlerinden sayılırım. Balığın seyrek olduğu anlarda ya da dinlenme molalarında dürbünümle boğazı ve balıkçı teknelerini izlemeyi çok seviyorum. Saray açıklarındaki tekneleri ve hareketlerini çok detaylı olarak görebiliyorum.Belki bilmeden sizi bile izlemişimdir. Eğer sizce mahzuru yoksa teknenizin resmini koyar ya da tanıtıcı bir özelliğini yazarsanız, belki sizi uzaktanda olsa görüp bir rastgele temennisi yollarım. Her daim bereketli ve bol avlar diliyorum.
Hay maşallah beeee.. beyler beyi hem yer olarak hem bereket olarak güzeldir. Gerçi bu günlerde kıyıdan biraz verimsiz ama olsun. Arada boyle zamanlarda olmalı.
Erdinç abi,bu konuda lütfen beni sakın yanlış anlamayın,geçmiş zamanda iki kere başımdan geçen olmsuz bir takım sıkıntılı durumdan dolayı,mümkün olduğu kadar yanlız tek denize çıkmak istiyorum uzak meralara ve ava gitmedikçe tabiki.Saygı ve selamlarımla.
Teşekkürler Aret , bu sene Boğazda Lüferler Ve Palamutlar az fakat iri boylardan denk geliyor benim kısmetime.Ama böylesi daha güzel tabiki kendi adıma görüşüm.Sanada daha iyileri denk gelmesi dileklerimle.
Teşekkürler Abdullah bey,allah bu lüfer familyasının yemi olan her türlü balığa yardım etsin.Dişlerinin o keskinliği o sanki böyle asabi sinirli bakışları avdaki kurnazlığı ve vahşeti,onların denizdeki yaşam tarzını düşünüyorumda diğer balıkların vay haline ,tamam her büyük balık küçük balığı yerde bu bir başka.Bende bunu görüntülemek istedim.Sizlerede bereketli avlar dilerim
Merhabalar Can bey, ben balığa sadece haftasonları cumartesi yarm gün ve pazar günleri balık ve verim açısından bu şartlar her hafta sonu değişebiliyor değişik meralar ve özellikle boğaz içinde Lüfer sezonunda Lüfer nerde ben oradayım tabiki meralar ve yerler değişiyor .Rastgele temenninizi her zaman içimde hissedeceğim.Teknemin adı Aheste.,açık kamarasız tekne Resmini nasip olursa başka bir raporumla beraber koyarım.Bende sizlere bereketli ve keyifli avlar diliyorum.Sağlıcakla kalın.
Merhabalar adaşım, Berlerbeyi gerçektende özellikle Tekne ile avda Sarayın önü bereketli ve Boğazın en iri Lüferlerin Kofanalarının ,ve Levreklerinin barındığı diyorum nedeni orada akan balıktan ziyade yerli balığı olan nadir yerlerdendir.Sabır gerektiren ve zor meradır.Kaba balıklar daha çok sarayın beylerbeyli tarafına doğru olan tarafta kıyıya çok yakın 10 mt 15 mt yakın yerde çok dikkat edilmesi gereken bir noktada sert akıntının yönü tam kıyı duvarına doğrudur.Gerçektende çok iyi tecrübe ve dikkat gektiriyor.Öyle sularda aynı anda dümen tut, olta tut, yeri geliyor 1 kğ kuşun tak yem tak,diğer teknelere dikkat et vs vs ,bazen küt,tak,tuk çarpma sesleri geliyor tabiki.Ama her türlü olumsuzluğa ramen benim en çok sevdiğim meralardandır.Foruma katılan ve tekne ile balığa çıkan arkadaşlarmızdan iyi bilenler mutlaka vardır tabiki.Rastgelsin dileklerimle