Merhaba Iyi Bayramlar Bu Akşam Ve Yarin Bu Taraflarda Baliğa çikacak Olan Varsa Beraber Gidebiliriz,arac Var
Ben asıyana gıdıyorum sureklı abı bu taraflarda hıc gıtmedım ama buralarda eskına lavrek lufer cıkması lazım nerede ne takım atılır bılmıyorum her defasında bogaz zor oluyo tek basınada tadı olmuyo
Rastgele ben İst. Zeytinburnundayım ama hiç Gürpınar B.çekmece taraflarında balığa gitmedim Avcılardan çok avlandım tekne ve sandal ile güzel vakit geçiyor kıyıdan verimsin oluyor. Gürpınarda kıyıdanmı avlanıyorsun kıyıdansa kayalıkmı yoksa kumsal gibimi .Yoksa sandal veya teknemi kullanıyorsunuz çok merak ettimde...
bende buralarda hiç olta atmadım bilmiyorum ama genelde kayalıklardan ve mendirek üstünden avlanılıyo sanırım ,ben boğaza gidiyorum genelde,eğer buralarda gidebilirsem bilgileri paylaşırım rasgelsin
Evet buyrun benim suan iğneadadayim bügün Liman'dan attık rapala ve yemli denedik hiç bisey yok kıyıdan , tecrübeli bı balıkçı amca var burda hoca diyolar o geldi dün 60 tane zargana almış başka bisey çıkmaz dedi bizde denedik ama alamadık zargana durum bu iğneadadayim )
Sevgili Ozan kardeşim, İğneada liman arasında ki köprünün denize dökülen kısmından sabah erkenden veya akşam saatlerinde kalkana atabilirsin. Aynı şekilde iğneadanın batı kısmındaki mert gölü önünden de sabah ve akşam denize kalkana ve levreğe olta atabilirsin. Liman dışındaki sağdaki küçük beton plartformundan da hem kalkana hem tekire hem çinekopa olta atabilirsin. Liman içinden zargana ve kefal avlayabilirsin. Denizde birşey yoksa tatlısu da şansını denemelisin. Sazanlar besilenmiştir şimdi. Gece lagunlarda rus kefaline veya sazana yatabilirsin. İğneada da olta balıkçılığı pek yapılmaz. Sizin Hoca dediğiniz kişi sanırım Kırklarelinden oraya yerleşmiş emekli öğretmen. Bende kendisinle 3-4 sene önce karşılaşmıştım. Liman içinde zargana ve kefal ondan sorulur Kıbrıs oltasına ağırlık koyarak yüzeyden bir karış suya batmasını sağlayıp en iri kefalleri tuttuğunu bilirim. Limandaki balıkçıların oradan balık içlerini (Bağırsakvs) alıp 9-10 numara siyah sağlam iğneler ile kurşunsuz el oltası ile derin kıyıdan kefal alabilirsiniz. Sanırım bu günlerde tekir ve çinekop bulunur denizde. Sabah uzatmalarında tirsi, kefal, dil balığı çıkar. Ne İğneadalılar ne balıklar kıyı avcılığına pek alışık değillerdir. Bence İğneadalıları boş verin ama balıkları alıştırın. Liman içinde kendinize uygun bir av bölgesi bulup orayı yemleyin. günün her saatini değerlendirecek bölge var orada. Daha önce yazdığım bu yazı serisini okursanız oraları hakkında biraz daha bilgi sahibi olabilirsiniz. Benim Ağabeyim ve Dünya İşleri!-2 (Beş bölüm) Sormak istediğiniz bir şey olursa ben buradayım Mesajda çekebilirsiniz...
Abi bilgiler için çok teşekkür ederim .. Bugün liman dışındaki beton dan attık oltamızı , ama nafile capari attım , rapala denedim olmadı sonra o kirklaeelili amca geldi 39 plaka mavi doganla muhtemelen aynı kisiden bahsediyoruz samandirayla ucuna tek iğne canlı istavrit fileyi attık oda nafile ) ama şimdi gidiyoruz tekrar mendireğe . Yemliye deniycez Artik , sanırım bu saatte capariye gelmez balık ?
Sevgili Ozan çok önemli bir detay; İçkısımda ki menderek ucundan çapari yapıyordum ve arasıra istavrit aldığım oldu. Ancak dış kısımdaki menderekteki çakar dibinde Trakonya kolenisi yaşar! Çok dikkatli olun. Mezgit diye kanmayın sakın, çünkü çok temiz ve açık renkliler. Kumda yaşarlar ama su üstü zargana topuna geldiklerini bilirim. Ola ki Allah göstermesin trakonya ya çarpıldınız... Trakonyanın içini kesin ve ciğerine çarpılan parmağınızı basın. Kan çıkan yer parmağınız değilse bu kez ciğeri kan çıkan noktaya basın. Sonra malum bildiğiniz duaları ederek en yakın sağlık ocağına gidin. Trakonyanın panzehiri ciğeridir. Ciğer tedavisinden sonra ilk 20 dakikada birşey olmazsa yırttınız demektir Geçmiş olsun. Eğer yarında oradaysanız Beğendik köyüne gidin. Rezve deresini ziyaret edin. Gavur aliyi bulursanız selamımı söyleyin (Ali Yıldız) sonra köy altında güzel küçük bir gölet vardır. Orada hatırı sayılır sazan vardır solucan iş yapar. Aynı anda arka taraftaki denize kalkan takımı atabilirsiniz istavrit iş yapar. Rast gelsin...
Uyarı ve tavsiye için çok teşekkürler suAn liman yanında betonlardayiz samandirali yemli attık bekliyoruz bakalım. Kismet artık yarın beğendiği ziyaret edicektik zaten kalkan oliyomus ordada bu bilgiyide aldık
Yok bugün donüyorum kardesim dün aksam 21:30 kadar bekledik gelmedi balık , o sıra limana , sabah balığa çıkan 4 tane büyük balıkçı gemisi geli koştuk hemen karşılamaya malesef onlarda hiç bisey alamamışlar donduk eve bizde sabah 8 de yine şansımı denemeye çıktım ama boş 9:30 kadar yemli attım hiç bisey yok kıyıdan hiç balık yok iki gündür .. Sabah tekneler açıktan cinekop tutmuşlar kıyıda satiyolardi dönüşte 4 kılo cinekop aldık ve öğlen mangala hazırız)) mangal sonrası dönüş yolu kismetse bir i̇gneada serüveni balik tutamadan sona eriyo )