merhabalar ben olta avcılığında yeniyim yemli takımdan pek anlamıyorum, bu yüzden çapari ve suni yem ile avlanıyorum Beylikdüzünde oturuyorum gürpınara kadar suni yem ile avlanabileceğim biryer tavsiye edebilirmisiniz veya bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim,teşekkürler.
Bekir bey verdiğim linkte adres tarifleri mevcut bir inceleyin isterseniz, başka sorunuz olursa yardım etmeye çalışayım, saygılar. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=36199
Yalın abi alakan için çok teşekkür ederim konuyu yakından takip ediyorum daha önce o bölgelerde çok daldım dip yapısını ve meralarını biliyorum ama konu olta avı olunca bide acemilik var çok araştırma yapmak gerekiyo,siz bu tarifini yaptığınız yerlerde spin kamışmı kullanıyosunuz yoksa surf mü?
Normal kamışlar kullanıyordum 1 ay evveline kadar, yani mırmır karagöz izmarit lüfer yakaladığım normal kamış makina, geçen ay spin takım aldım, gürpınardan 2 hafta önce sahta rapala ile bir levrek yakaladım (acemi şansı), 2 haftadır lüfer peşine düştüğümden spin bekliyor levrek sezonunu,çok güzel bir nokta var barınağın sağ tarafında, beton yolun bitip toprak yolun başladığı yer, taşlık ve çok sığ olan bir yer oradan avladım, resmine şimdi dikkat ettim bende zıpkınla balık avlarım hastalık derecesinde (ama İstanbul dışında), bu sıralar her akşam gidiyorum terslik olmazsa istersen buyur beraber gideriz uygun vakitler olursa.
Bende bir aralar o bölgeye(Balıkçı barınagının Yakuplu kısmına dogru) takıldım ama o dönem çok acemi oldugum için istavrite atıyordum. Beyaz bir 206 tım vardı..Onu satınca gidemez oldumBeylikdüzünden ev aldım seneye taşınacam bisikletle falan gelirim ....Abi sen dip yapısını daha iyi biliyorsun sorun etme aşarsın......
evet abi herkes lüferde buara okuyorum güzel av yapanlar var bende birkaç suni aldım lüfer için ama bakıcaz artık gürpınar süprizlerle dolu zaten abi herşey gelebilir ben akaşamları biraz geç kalıyorum iş nediyle 22:00 gibi evde oluyorum genelde ama cumartesi 17:00 den sonra ve pazar günü gideriz abi cok isterim. zaten ava yalnız gidilmiyo abi
Hayırlı uğurlu olsun inşallah bende 1 ay önce taşındım Beylikdüzü avcı için iyi deniz kara kıyı bütün avlaklara 20 dk ulaşımda sıkıntı yok gelince tek araba gideriz
Çıkmadan mesaj at bana özelden, uygun vakitler olursa buluşup, birlikte denemeler yaparız Gürpınardan. Bu akşam üzeri bir niyetim var levrek denemeye olursa birşey yazarım buraya.
napalim kardeşim hayatımız kraça yla mı geçicek tarzım değil biliyosun )))öğrenicez bu işi yolu yok boğaza gidicez de buralarda çok iyi yerler var teknik bilgi lazım sağolsun Yalın abi yardımcı olucak buralarda bişeyler yapmak lazım tabi Yalın abi isyan edip kovmazsa ondan sonra film belli 3 kişi 18 kamış 300 çeşit repala takılıcaz
bende bundan korkuyorum bu arada kıraca tutuğundakı sevincini paylaş istıyosan tarzım deil demissınde kankaa bak ılk hafta kıraca sonrakı hafta zargana sonrakı hafta ıstavrıt ve cınekop devam ettık ben boğazı sevdim oda beni sevdi kanısındayım boş göndermiyo şükürler olsun rabbime
Bizide yazın listeye ikitelli deyim ama gelirim, maksat muhabbet olsun hatta bana yakın olan varsa yoldan toplaya toplaya gelriz araç var
yok ya ne isyan edicem , at-çek konusunda yeniyim tamam ama diğer konular tamamdır , saat 18:00 gibi gidicem , hala karar veremedim at-çek deniyeyim diye yoksa direk lüferemi geçeyim , dün yakaladığım izmaritleri fleto yapıp dolapta saklıyorum lüfer için, çok fazla kalamıyorum evde bebek var saat 20:00 civarı dönüyorum mecburen, ama kayınvalideye rica ettim geçen cumartesi , aldım nevaleyi 10 kg odun tavuk falan ... , saat 22:00 sağnak yağmura daha fazla dayanamadım , balık oldum döndüm eve
Taşındıgım zaman mecburen Gürpınar sahildeyim uzaklara açılmayı pek sevmiyorum.....Mesala şimdi Zargana için Küçükçekmecede,Menekşede diğerleri için Yeşilköydeyim ......Büyükçekmecede,Albatrosun orada iri Zarganaların çıktıgını duydum dogrumudur acaba........
Evet Abiler Günaydin Takim Tamam Ozaman Takim Demişken Dün Iki Tane Spin Kamiş ,motor Aldik Ozan Kardeşimle Yukarida Yazmiştim 18 Kamiş 300 Repala Diye Siz Yoksa şaka Mi Sandiniz Boğaza Herzaman Gidilmiyo Bide Dogru Av Yaparsak Bu Taraflarda Da Cok Iri Baliklar Cikiyo,siz Ozana Bakmayin Inanilmaz Kismetli Oyuzden Yer Takim Derdi Yok Kracaya Atar Istavrit Tutar Istavrite Atar Zargana Sarinat Tutar Acemi şansi Ozaninki Ben Daha Teknik Avlaniyorum özellikle Karaca Için
haha bekir'im neticeye geel ,kova dolsunda onemli deil gerisi ama yenı kamış ve makınamızda cok süper ellerine saglık ben bi ıslatıyım onları bu hafta sonu alıyım beni bekleyen güzel balıkları
rasgelsin paşa güle güle kullan senden çok umutluyum bu hafta ağzında bi kovadır gidiyo sende bi haller var gibi tabi yaa unutmuşumm senin arkanda MAHMUT AMCA VAR
ahaha mahmut amcasız ben bir hiçim valla kova olayına gelınce takıldı dılıme evet ama tutamazsakta yandık bu hafta