arkadaşlar gecen yıl beyşehirde kayalık bi mevkide silikon balıkla harika akbalıklar tutmuştuk fakat bu sene sular yükselince balıklar bu bölgeyi terk etmiş.balık yaşam ortamını değiştiriyormu anlam veremedim.aynı balıkların yani akbalıkların 25 km daha geriye kaydığını bazılarından duydum.ama görmeyince inanasım gelmedi.balık böyle gezip yaşam ortamını değiştirebilirmi? vereceğiniz cevaplara şimdiden teşekkur ederim. (biraz şehirsel bi konu açmış olacağım galiba ama kusura bakmayın bu konuda bilgisi olan herkezden yardım istiyorum)
selam,tabiiki nerde daha rahat ve daha çok yem bulabilirlerse oraya ve suyun da çok önemi var tabii,eğer zamanla su kirlendiyse balık yer değiştirecek elbette.. saygılar
Öncelikle şunu belirteyim ki 4 - 5 yıldır Beyşehir'e gitmedim. (Çünkü eskisi gibi balık çıkmıyor) Ama 4-5 yıl önce gittiğimde sabah ve akşam vakitlerinde silikon ile Sudak, öğle zamanlarında da kaşıkla at-çek yaparak akbalık yakalardım. Özellikle sabah erkenden başlamış olduğum sudak avında, güneşin yükselmesi ile kaybolan sudaklardan sonra hemen silikon yerine 5-6 cm boyundaki rapala takarak bolca akbalık tutmuşumdur. Hatta ben bu şekilde akbalık yakalarken, yine etrafımda silikon ile at-çek yapmaya devam eden kişiler bir tane bile akbalık tutamıyordu. Onun için akbalık silikondan ziyade rapalaya daha çok gelir diye kesinlikle söyleyebilirim.
öncelikle verdiğin bilgiye teşekkur ederim abi.ama ben üst üste 4 senedir bu yıl hariç en az 10 -15 akbalık tutuyordum silikonla.ama dediğini göz ardı etmeyecem.zaten bu sıralar beyşehirde sazana yoğunlaştım oldukçada keyifli bence.sizin gittiğiniz yıllara nazaran sazan baya bi çoğalmış abi.tekrar bi beyşehir yapmanı tavsiye ederim.saygılar.
Daha öğrenecen çok şey var Abdullah. Konyada balıkçılık deyince ilk akla gelen Yakup abi ile Nevzat42 abidir. Sağolsunlar onlardan çok şey öğrendim. Takıldığın merak ettiğin konularda onlardan bilgi almanı tavsiye ederim.