Kendime yeni bir olta almaya kara vereli çok olmuştu ama bilgim olmadıgı için saga sola baktım şimdide ''yücel usta'nın tavsiyeleriyle bir motor biede kamış buldum ikisininde http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=1-3119420 http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=24-02.02.010 Sizce bunlar nasıl? Oltayla agırlıklı olarak çinekop,lüfer,palamut gibi balıkların peşinden koşacagım sizlerden fikir almak istedim sizce bu oltalar iyimidir tasiye edeceginiz motor yada kamış olursa memnn olurum genellikle at çek yaparım heralde şimdiden sagolun
makinede kamışta çok güzel tercihin iyi Mustadın ,pelicanın,winch in misineleri uygundur hem fiat hemde kalite açısından
umarım at çekte kamış ve makinanın agrlıgı sorun olmaz. birde bu yorum dikkatimi çekti si<ce yazanın abartısımıdır? kapalı uzunluğu ideal ama 8 parçalı ve kaba olması surf için uygun değil. Oldukçada sağır bir kamış. Ben tavisye etmiyorum. O yüzden de siparişi geri gönderip başka kamışla dğiştirdim. Bu konuda da avmarketine teşekkür ederim
Abartı benim sattığım ve bizzat kullandığım bir ürün bu ayrıca at çekde bir problem yaşayacağını sanmıyorum hem önceden sörf kamışmı varmış
Bu kamış surf yani uzun atış için yapılmış bir kamış..Fakat kapalı uzunluğu 64cm 8 parça olan bir kamıştan verim beklemek hayal kırıklığına neden olur.. Makine konusun a gelince kullanacağınız amacı yazmadığınız için yani ne tür avda kullanacağınızı yazmadığıdan yorum yapamam..fakat orta halli bir genel av makinesi..Kamış kesinlikle üretim amacına uygun değil..
abi çinekop lüfer palamut gibi avların koşacagımı belirtmiştim uyarın için teşekkürler...Birde amacıma uygun kamış belirleyip motor hakkında yeni yorum yaparsan sevinirim...
Makineyi Bahsettiğin balıklarda kullanabilirsin..Fakat kamış surf yazmasına rağmen asla uygun değil..Bence başka bir modele bak derim..Surf kamışlarda Parça sayısı ne kadar az ise o kadar iyidir.doğal olarak kapalı boyda uzun olur..Kaldıki gerçek bir surf kamış 2-3 parçalıdır..bazı markalar teleskopik surf kamış yapsada 1-2 marka hericindekiler tamamen ticari amaçla yapılmıştır.. benim tavsiyem bu avlayacağınız balıklar için 3,60-3,90 100-200gr atarlı başka bir kamış olması yönünde.. Yemli av yapacağınızı varsayarak..( av şeklinden kastım) yukarıdaki özellikte bir kamış daha iyi olacaktır..
abi çok saool şimdi dediğin özelliklerde bir kamış bakacagım ama dedigim gibi hani seninde gözüne çarpar ya siteye linkini koyarsın dedigim özelliklerde birşey.
Valla kardeşim bende araştırıyorum.Böyle bir konu açılmışken başka bir konu açmaya gerek yoktur diye düşündüm ben kardeşime belki yararı olur diye bu kamışı sundum hemde bende fikir edinmiş olurum diye düşündüm Ben genellikle Galata köprüsünde takıldıgım için işime yarayabilir.Verdigin fikir içinde teşekkür ederim .
Ozaman lafımız yok güle güle kullan yoksa boğazda filan bu kamışla en fazla 50 grm atılır onlada dayak yemezsek iyi
Sagol'da şimdi bu kamışı alırsam yanında birde beyzbol sopası almak gerek Nese köprüde işime yarar umarım
abi eger köprüde avlanıcam diyosan git karaköye 30 milyon ver al bir olta işini fazlasıyla görür ben 2.70 lik kamışın hiç bir zararını hgörmedim orada zaten 50 gr lik kurşun kullanıcan ...
Öyle 30-50 ytl arası oltalardan 8 tane var elimde ama 1-2 tane daha düşünüyom.Göl ve denizde kullanmak için hem bu kamışlar kendime özel olcak ortak kullanım olmıcak o bakımdan