Arkadaşlar kendi uyguladığım balık vurma taktiklerini sizlerle paylaşmak istedim. (Özellikle agaşon yapamayan , çok derine dalamayan arkadaşlar için 3-5 metrede balık vurmaya yarıyacağına inandığım bilgiler)(Kısaca yeni başlayanlar için ) Her balığın avcıyı gorunce yaptığı ayrı bir davranış vardır.(en azından benim fark ettiğim) Çipura: Çipura avcıyı gorunce arkasını döner yavaş yavaş gider, siz onun peşinden giderseniz %90 ihtimalle vuramazsınız(bazen kacarken yosuna giriyor sabit duruyor orda vurulabilir). ama Çipura yı görüp direk hareket etmeden durursanız hayvan bir sağ bir sol a giderek size yavaş yavaş yaklaşır(merakından dolayı ). yaklaşık 3-4 dakika içinde eğer sabit bir şekilde durmuşsanız hayvan 30 cm kadar yaklabilir işte tam size yaklaşırken uygun bir atış yapılarak balık söndürülebilir. Levrek: En sık gördüğüm yerler iskele altı gümüş balıklarının arasındadırlar. Eğer levreği burda görürseniz vurmak baya kolay olucaktır , çünkü levrek gümüş balıklarının yanına beslenmeye gelmiştir ve genelde avcıyı pek umursamazlar.(gümüş balıkları sizi bir nebze gizler zaten). Ama başka yerde karşılaştıkmı çoğu zaman sağ veya sola doğru kaçmaya başlar ve levrekte çipura gibi beklemek pek sonuç vermez, o yüzden balığı görünce baktınız kaçıyo uzaktan atışla şansınızı deneyin derim. Sivriburun Karagöz: Kayalıklarda tek dolaştığı gibi sarpa sürülerinin arasında da olan bu balığa yaklaşmak çok zordur. Kayalık yerlerde bu balığı yavaş yavaş takip ederek bir kayanın yanından geçerken(büyük kayaların arkalarından bizi göremezler) 2-3 sn zamanımız var bu sırada yüzebildiğiniz kadar hızlı yüzün ve yetişin balığa kayanın arkasından çıkıp balık sizi yakında görünce 1-2 sn afallar hareket etmez işte o sırada balığa atış yapılabilir. Mırmır: Bu balık sığ sularda çok korkaktır.Ama derinlik 6-8 metrelerde(özellikle kumlukta) üstünden geçseniz bile kaçmaz. Eğer 90 lık veya üstü bir zıpkın var ise 4 metre dalıp kalan 4 metreden atış yapılarak çok rahat vurulabilen bir balıktır. Bildiklerim bunlardır arkadaşlar.Burda yazdıklarım benim kendi görüşlerimdir doğrusu yanlışı olabilir.Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Kalın sağlıcakla . . .
Çok teşekkür ederim, 4-5 mt'den fazla dalamayan biri olarak ancak bu teknikler sayesinde balık vurabilirim.