Merhaba arkadaşlar. Ben topu topu 2 aylık acemi bir amatör balıkçıyım, gerçi forumu takip ederek baya bir birikim yaptım. Yemli takımla ve şans eseri (madya ile öğlen vakti hihi ) güzel bi tane eşkina almışlığım var ancak ben daha çok at-çek tipi avlanmaya merak saldım. Bütçeme göre ve forumlardaki gerekli özellikleride gözden geçirerek; *Okuma Trio 30s makina, *ProCatch Carbospin Pro 270 15-30gr Spin Kamis, *HERON FLEXX 0,24mm MISINA dan oluşan bir takım yaptım. Şu ana kadar denediğim sahteler; Ges, Ryobi Trapper MS88A3F 88mm, RIVER2SEA ROVER 98, RIVER2SEA BUBBLE POP 88, PROSHARP SUNI BALIK 13,5CM gibi Paylaşımlarınızdan edindiğim uygun şartları da sağlamaya çalıştım yani; *Avlanma vakti olarak sabah veya akşamsuyu, *Avlak olarak mendirek içleri ve dere ağzı ve hatta levrek için uygun olduğu söylenen aliağa - foça taraflarından, *Sahteye uygun aksiyonun verilmesi (su üstü için WTD) *Sahtenin renginin önemi, dalganın kırıldığı yer, rüzgarın yönü gibi Ancak şu ana kadar ne bir levrek gördüm nede bir takip aldım, Bu konuda kafama takılan bazı hususlar var, Mesela; * Avlak ta levrek olup olmadığını anlayabilirmiyiz? * Belirli bir süre sonunda takip yoksa bu balık olmadığı anlamına mı gelir? * Ara sıra sahteyi değiştirmek avantaj sağlar mı? * Herhangi bir mendirek içi veya dere ağzı yeterlimi yani avlağın özel başka koşulları olmalı mı? Yani arkadaşlar ben bu işe kafayı taktım, amatör balıkçılık gerçekten güzel bir his, henüz heyecan verici bir avım olmasada raporlarınız bile insanı heveslendiriyor neyse kafama takılan hususlar konusunda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim, herkese rastgele... Kafama takılan bir husus daha var aslında, balığın bolluğu konusunda her nesil geçmişe özentiyle bakıyor bu da malesef gelecekle ilgili hiç de iyi bir işaret değil idk
* Avlak ta levrek olup olmadığını anlayabilirmiyiz? Sudaki hareketleri bir süre gözlemleyin. Kefaller hoplayıp zıplıyosa levrek olabilir. Ama oyun içinde zıplarlar. Veya suda ani şapırtılar oluyorsa levrek olabilir. * Belirli bir süre sonunda takip yoksa bu balık olmadığı anlamına mı gelir? Aslında tuzak soru bu Belki o sahteye yüz vermiyorda olabilir * Ara sıra sahteyi değiştirmek avantaj sağlar mı? Üstteki sorunun bir bölümünü ortadan kaldırmak için avantaj * Herhangi bir mendirek içi veya dere ağzı yeterlimi yani avlağın özel başka koşulları olmalı mı? Dere kenarlarındaki kayalık bölgeler. Sıra kayalar gibi. Hafif dalgalı havalarda mendireklerin önü, sıra kayalar ve dere ağzı Aşırı dalgalı havalarda mandirek içleri. Bunlar derelere ne kadar yakın olursa o kadar avantaj sağlar. Suda az bulanık oldumu tamamdır Gece avı denedinizmi? 1-2 çeşit daha sahte bulundursanız iyi olur. Avlanma zamanınıza göre max rapler işinizi görecektir tahminim. FG,FB ve FAYU lar netice veren modeller.
Sevgili Mehmet hocam, yakında Antalyadan Kadir'le birlikte levrek konusunda doktoranızı yaparsınız Bu levrekler rüyalarınızada giriyormu
Yok abi. Daha öğreneceklerimiz var Bizde etrafımızdakilerden kapıyoruz Rüyama girmesede haftasonu hep aklımda
Mehmet kardeş verdiğin tavsiler için teşekkürler. Sanırım söylediğin gibi bir kaç sahteye daha ihtiyacım var. Geceleri avlanamıyorum malesef sabahları öğrencilerimin başında olmam gerekiyor..
Manavgat tan Kadir'i levrek konusunda tek geçiyorum. Uygun bir zamanım olursa, kapısına varıp "Beni de müridin kabul et, eğit, yetiştir beni" diyeceğim. "Ben makinem , kamışım ve sahte balıklarım yoluna ölürüz diyeceğim :thumb:
Evet, Kadir arkadaşımız bu konuda iyi bir üstad, tam bir levrek uzmanıdır ancak Mehmet hocamıda bu kategoriye koyabilirim.Birgün Trabzon veya Antalyaya gidersem mutlaka ikisiylede tanışıp sohbet etmek isterim.
Serdar Hocam selamlar, Hafta sonu gece avına çıkabilirsin. Gece avında da dikkat edeceğin en önemli şey avlağın ışık durumu ve sessizlik. Kalabalık bir grupla ava çıkmanı tavsiye etmem. Birde gece iş yapan sahtelerden edinmeni tavsiye ederim. Örnekmi: MAXRAP FRH test edildi onaylandı
Rüya konusunda bende eklemek isterim. Dün gece rüyamda atçek yapıyorum levrek sahteye binmiş aksilik ya oda ne makine yok allahım ne kötü durum misinayı elle çekiyorum ama binbir güçlük ve zahmetle levrek çok dirençli çıktı tabii zar zor levreği yakaladım güzelde bir levrek... Lakin hayatımda levrek avladın mı diye sorsalar hayır avlayamadım. Bırakın hiç gidemedim bile levrek avına bilen biriyle gitmek istiyorum lakin şuan öyle biri yok bana levrek avcılığını öğretecek umarım biri ağabeylik yaparda bu levrek avcılığını öğretir bana ... Düşünün artık levrek avlamayı ne kadar istediğimi rüyalarıma kadar girdi yahuu
konuyu okuyunca epey güldüm, gerçi hep böyle levrek isyanı konularına gülerim ama bu konuda araya rüyalarda karışınca daha bi fazla gülesim geldi. Geçen gün belgeselde izledim, bir tane aslan iri hayvanların arasına dalmış ama saldırmıyor, çünkü yakalayamayacağını biliyor, gitti ileride bir ağaç gölgesinde oturdu etrafı güzelce seyretti. Benimkide işte böyle bişey bende yakalamayacağımı bildiğim için şimdilik 3lü dip takımı ile avlanıyorum )) Yakında çok özel planlarım olacak levrek konusunda, gerekli şartları sağlamaya çalışıyorum. Benide bir levrek isyanı konusunda görürseniz şaşırmayın.
Tavsiye için teşekkürler özellikle sahte konusunda, ben de bu aralar iş yapan sahteleri araştırıyorum. Ancak dediğim gibi geceleri biraz zor avlak ile ev arası 1.5 ila 2 saat civarında araba ile ( bi levrek için 3 saat yol tepiyoruz :car: ) ama haftasonları olabilir. Bu Levrek işi rüyaya girmeyecek gibi değil, henüz benim rüyama girmedi ama bazen okulda tenefüslerde bile rapor okuduğum oluyor , Ne diyelim bir gün bize de nasip olur inşallah..
sabah suyu levreğin en aç olduğu dönemdir,güneş doğmuya yakın kayaların üstüne çıkan yengeçler den de bunu anlıyabilirsinav süreci kısa sürer o başka hava kapalı su bulanık ve dalgalı ise süre uzar.. akşam üstü daha seçici dir... su bulanık ve dalgalı ise bu durumda değişikler gözlenmektedir.. tavsiyem dirsek teması at çek yapma,yani aşağıda levrek var ve diğer atçekçilerin sahtesine uyandı ise işin oldukca zor...sürekli aynı noktayı deneyip kendini yorma..yer değiştir,, levreği hep uzaklarda arama,,yanlarıda tara.. yoruldun dinlenmek istiyorsan oltanı elinden bırak,sahten suda iken gevşek davrama, özellik ile su üstü sahtelerde,aksiyonu verdirmeye başladınmı sudan çıkarıncaya kadar devam et,bozuk aksiyon da levrek denk gelir uyandımı biter..
Tavsiyeler için teşekkürler bazı yanlışlarımın farkına vardım. Anladığım kadarıyla işin ayrıntı gibi gözüken çok önemli incelikleri var. Bu incelikleri deneyerek öğrenmek oldukça uzun zaman ister ama sizin gibi deneyimli balıkçıların bilgilerini paylaşması bize kolaylık sağlıyor