WTD'nin kastırmalı aksiyonunu anlamış ve az-çok yapabilir vaziyetteyim. Az aşağıdaki şekille anlatmaya çalıştığım aksiyonunun bi' adı ya da genel kullanımı var mıdır onu merak ediyorum sadece... Açıklama: Kamış yere neredeyse dik; aksiyon ise bir-iki tur sarım ve çekme, bir-iki tur sarım ve çekme şeklinde seri halde... Bu şekilde balık su yüzeyine yakın seviyede(hatta bazen üstüne çıkıp) birkaç santimetre aşağı-yukarı-aşağı-yukarı(görseldeki kırmızı yol sağ-sol değil aşağı-yukarı yani) oynaşarak geliyor. Avantajı da, kamış sapını bacağa dayayıp harcanan enerjiyi azaltmak. Geçen gün de 3-4 saat spin çalışıp, aldığım tek şey bu aksiyon neticesinde bir vuruş olunca kendi kendime bir teknik(eheh) mi keşfettim diye düşündüm. Evet, düşünceleriniz veya tecrübeleriniz varsa duymak isterim.
Kamışı vurdurmadan çektiyseniz,makinayla birkaç tur sarmaktan bir farkı olmayacaktır aksiyon açısından. Bunun yerine gagasız ağır sahte,pencil ve geslerde kullandığım tekniği kullanın: Sert aksiyon(mh-h) kamışın ucunu yere eğip hızlı büyük kafa(en az 3500-4000 kafa+ 5.5 devir) makinayı hızlı sarıp her turda birkaç defa vurdurmak gerek. Gözünüzle sahteyi takip edin; sahte yunus gibi cup cup atlayarak gelsin. Yanlız bunu esnek naylon misinayla yapamazsınız,naylon esneyerek aksiyonu yok eder. kaliteli ip gerek. Bu teknik,aksiyonun anahtarıdır.
"Vurdurma"dan kastımız aynıysa, kamışı vurduruyorum. Yani bi' çeşit, normal WTD'deki kamışın hareketi gibi düşünebiliriz, ama bu sefer dik konumda. Dolayısıyla normal sarım gibiymişcesine bir hareket yok. Sahtelerimin çoğu da az dalarlı olduğu için, balık su yüzeyinde adeta ufak tepecikler yapa yapa geliyor. Aksiyon tavsiyeniz için de teşekkürler... İp misina kullandığımda deneyebilirim. Zaten bin tane farklı aksiyon denemeye/uydurmaya çalışıyorum yeni yeni spin mesaisi yapan birisi olarak.