Bi Türlü Sazan Tutamıyorum Yardım Edermısınız =)

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında dostlar_sehri_37 tarafından paylaşıldı.

1. dostlar_sehri_37

dostlar_sehri_37 Serhat

Arkadaslar oncelıkle forumda yenı uyeyım hepınıze selamlar olsun .. ben Kastamonunun Tosya Ilcesınde yasıyorun.. Burda bı cok gol .. ben bı cok balık tuttum ama bı turlu sazan tutmayı beceremıyorum .. elımde malzememde var .. mesela dun gıttım yesılgole oltaya mısır,hamur,kaşar,ciğer hepsını denedım ama yıne tutamadım .. sahte yem denemek ıstıyorum .. yardımcı olursanız sevınırım ..

2. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Serhat Kardeşim,

Forumda sazanla ilgili konuları bolca araştır ve oku. En önemli konu da sazan avında sanırım yemleme yapılmasıdır.

Ama en önemlisi Kastamonu ilimizde sazan balığının avı yumurtlama dönemi olmasından dolayı 15 mart-15 haziran arasında yasaktır.

Bu konuya hassasiyet göstererek sezon açılışına kadar geçen sürede bilgi-teknik açısından kendini geliştirmenin işe yaracağını söyleyebilirim.

3. dostlar_sehri_37

dostlar_sehri_37 Serhat

evet zaten avlasamda gerı suya bırakırdm bu konuda hassasımdır .. ama avlakta sazanlar yeme alıskın olmadıgını dusunuyorum .. kendımı gelıstırdım cok ugrastım ama sazan gelmıo arkadas cıldırmıs olmalılar =)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 26 Nisan 2010
  4. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Şimdilerde üremekle meşgullerdir. :)
    Şaka bi yana, Rıfat kardeşimin de dediği gibi bu form sitesinde çok bilgiler var. Biraz araştırırsan bulursun.
    Yeme alışkın olmamaları gibi bir konu düşünemiyorum. Sanırım Gastomunu'da mısır yaygın olarak ekiliyor. Onun için mısır ve ürünleri ağırlıklı yemler yapmaya çalışmanı ve 15 Hazirana kadar da sabretmeni tavsiye ederim.

5. dostlar_sehri_37

dostlar_sehri_37 Serhat

mısırda kullandım ama olmadı yaa .. sıze banjo mınnow set bana yardımcı olabılırmı ? yada sahte yemler ?

6. Athelas

Athelas Berk

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4,20 mt & Lineaeffe turnafresh kamış 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa & Relix Marvel
    En İyi Avı:
    3,8 kg sazan & 47 cm Lüfer
    Sazan balığı genellikle öğlen vakti pek av vermiyor.Akşam üstü güneşin tam kızıl rengini aldığı vakit daha istikrarlı vuruşlar oluyor.Öncelikle kendine sazlık kenarı yada ağaç dibi biyer bul çünki sazan balığı isminden de anlışıcağı gibi sazlık,köklü dallı budaklı mekanları daha çok sever su derinliği çokta önemli değildir.Avlanıcan en doğru yeri bulduktan sonra orayı gündüz vakti yemle ben genelde buğday kullanıyorum daha geniş bir alana yaya bildiğim için yemi daha çok av toplayabiliyorum.Ama mısır,küspe,buğday,hamur parçaları, gibi çeşitlerde yapabilirsin.Eyer o bölgede hiç av alamıyorsa kimse bu yemleme işlemeni yaklaşık 3 4 gün kadar sürdür ve kes bir gün balığı aç bırak ertesi gün akşam üstü emin ol güzel avlar yakalarsın.Ben yem olarak vanilya,mısır unu,küspe,beyaz un karışımını kullanıyorum yumartayla yemin sıkı kalmasını sağlaya bilirsin.Haziran ayına kadar avlanıcağın yeri sık sık yemle sonra avlağının keyfini çatarsın.=) Yasaklara uyalım.!

7. nedim gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Daha önce bir başka arkadaşa yazdığım metni aynen kopyala-yapıştır ile sana da yazayım dedim.
    Sazan yaylı olta derseniz marketlerde bulacağınız bir olta takımı ile başlayalım. Avlak çok yosunlu ise mantarlı tavsiye ederim. işe hamur yaparak başlayalım. Avlağa varır varmaz suyunu bir kap ile alalım. 1 kg Buğday unu, 05 kg mısır unu, 0,5 kg civciv yemi, 2 pk vanilya, 2 yumurtadan oluşan karışımı suyu azar azar dökerek epeyce sertleşene kadar yoğuralım. Bu hamuru yayların teli kapanacak şekilde yapıştıralım, hiç boşluk kalmasın. Yayların etrafındaki iğnelere de mısırları takalım. Kalan hamuru küçük parçalar halinde bir kutu mısır ile beraber suya doğru fırlatalım. böylece yemleme işini yapmış oluruz.
    Oltalarımızı da saldıkmı, Allah ne verirse ya da verirse o gelir.
    Az daha unutuyordum, yemleme yaparken mısırla birlikte haşlanmış yarma da atarsanız daha güzel olur.

8. dostlar_sehri_37

dostlar_sehri_37 Serhat

o zaman bıraz sabırlı olmam qerek =) sızce sahte yemler nasıl olur ?

9. nedim gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Benim görüşüm, tavsiye etmem. Yukarıdaki uyarıların hepsini göz önünde tutarsan ve o avlaklarda sazan varsa. 16.06.2010 tarihinde dene derim.

10. dostlar_sehri_37

dostlar_sehri_37 Serhat

avlakta sazandan baska balıklarda war ama türlerini bilmiyorum ne yapmalıyım

11. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Değerli Kardeşim, öncelikle sazan avcılığında sahte yemin hiç bir yerde işe yaradığı vaki değildir, eğer sahte yemden kastın organik olmayan, silikon veya metal nev'i malzemelerden imal edilmiş olanlar ise.
    Ancak "boili" diye tabir edilen muhtelif renk, boy, tat ve kokuda hazır sazan yemleri vardı ki, bunlar da tamamen yemlenme alışkanlığı gerektiren ve ülkemizde pek de kullanılmayan yem türleridir. Ayrıca pahalıdır.

Başka türler ile ilgili soruna net cevap vermek mümkün değil, çünkü her balığın bir yoğurt yiğişi vardır.:) Eğer türünü öğrenebilme imkanın yok ise her balığın sevdiği solucan veya kurdu şamandıralı bir dene bakalım ne olacak,
    tabiki diğer arkadaşların da söylediği gibi yasak dönemlere uyarak;)

12. afacan

afacan engin aksakal

En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    slm

Topragım bence pirinç dak sizin oranın pirinçleri pek meşhurdu.Belkü balıkla ona alışmuşdur.Şaka bitarafa KASTAMONUDA birkaç gölde tavuk cigeri ile sazan yakalandıgına şahit olmuştum.Dene istersen :) :) :)

13. barakuda55

barakuda55 mustafa

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    albastaradmiral
    En İyi Avı:
    sazan15kg,sudak 3.5kg.,mercan 550gr.,yayın 4 kg.
    hemşerim bende samsun vezirköprülüyüm senin tek yardımın havaların biraz daha ısınması şuan kefal ve benzeri balıklar av verir ancak göletlerde sazan av vermez mayıs sonunu bekle solucan ve hamurla rahat rahat tutabilirsin tabiii geri salmak kaydıyla bol şans

14. dostlar_sehri_37

dostlar_sehri_37 Serhat

beni ayddınlatııqınız iiçin tesekkrler =) ciğerle yakalandıqına bende sahit oldum =)

15. avcı34

avcı34 umut

sazanı hamur yada mısırla kesinlikle yakalrsın fakat şu an sazan avlama mevsimi değil hem yasak hemde yasak olmasa bile sular ısınmadığından balık derin göllerde kenara yaklaşmaz yaklaşanlarıda yakalamn çok zor bence 1 ay daha beklemelisin ondan sonra eğer olta atıtığın suda sazan varsa yakalayacaksındır oltadandaki kancaların çıkacak sazanların büyüklüğüne uygun olmasına dikkat et bol şanslar

16. dostlar_sehri_37

dostlar_sehri_37 Serhat

tesekkurler temennim o artık sabredcem 1 ay