öncelkle meraba balık avına merak sardım bu ara tokatta göl ve ırmak var ben sulugöl diye biyerde balık tutuyorum ve geneldede ne hikmetse çok küçük sazan tutuyorum biraz buyuk tutmak istiyorum tabi biraz sabır işi yavaş yavaş öğrenmek lazım ama göl için uygun oltayı nasıl hazırlarım
Büyük balık istiyorsan almus barajına gitmelisin özelliklede geceleri iyi balık alırsın ama daha av sezonu açılmadı..Av sezonun açılmasını bekle..ve orada gecelerken yabani hayvanlara (çakallara domuzlara ayılara ) dikkat et taban oltası dediğimiz oltalardan ve siyah solucanlar kullanabilirsin..
Kardeşim aramıza hoşgeldin. Demek sende yakalandın bu sevdaya, hakkında hayırlısı olsun. Yardım konusuna gelince, öncelikle gittiği gölde tam olarak hangi balıklar çıkıyor bunu tam olarak öğren ve formdaki konuları kurcala baya bi cevap bulursun, lakin şöylede bir durum var, göldeki balıkların ne olduğunu öğrendikten sonra altta vereceğim linki incele, hangi balık hangi yerde ne kadar boyda ve limitte tutulma, ayrıca hangi zamanlar yasak hangi zamanlar serbest bunları incele. mesela şuanda sazan bulunduğun bölgede yasak, bun göre hareket etmek gerekiyor... http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php birde tavsi babında şunu belirteyim, Almus barajı sana yakınsa oraya git Gökkuşağı alabalığı yakalarsın, cok duydum ama gidemedim, Gökkuşağı alabalığı her dönem serbesttir. tabi limitlere dikkat etmek kaydıyla Umarım yardımcı olabilmişimdir... Hadi rastgele...
çok teşekkür edrim yardımcı oldugunuz için hoşbuldum abi zaten epeydir gitmiyorum av yasağı olduğu için şimdi bu balıkçılık basit gibi geliyor ama zor iş daha tuttuğumuz balığın ne olduğunu bile anlayamadık gümüş havuz balığı dediler havuz balığı dediler pullu sazan dediler çok şey dediler bu balıklar küçük olduğu için geri bıraktım 10 -15 cm birşeydi birde bunun adını söylerseniz sevinirim abi gökkuşağına serbestse bidahaki hafta kesin giderim çok teşekkür edrim yardımcı oldunuz. saygılarımla
Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize. sen yeterki amatör ama kuralla uyan bir balıkçı ol. 10 15 cmlik bi balıksa (hamsiye benziyorsa) gümüş balığıdır o balık daha çok yem olarak kullanılır urna vb balık avlarında