bıkac soru

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında selim92 tarafından paylaşıldı.

1. selim92

selim92 selim

sorularımı nereye yazacagımı bılmıyorum ama buraya yazmak en mantıklısı gıbı geldı ben balık tutumayı sevıyorum ama kımseden gormedım nasıl tutulur kendı kafama gore oltayı sallıyorum sızın bu kamıs,makıne,yemler vs. hep takıp cıkarıyormusnuz nereye gıttıgınıze gore bende sadece bı olta var ucunudakı ıgneyı degıstıroyrum bı sahte yemım var suda kuyrugunu sallıyo cekınce adını bılmıyorum slıkondan bı mantartlı ve kursunlu 2 kancalı bır uc var bı de kucun mantarlı kucuk kursunlu bı ucum var lutfen bu cocuk ne sacmalıyo demeyın cunku hıc bılmıyorum ben ne olursa atıyorum denızde bı kac kez tutum ama golde tutamadım bı de ankara yesıloz de bekır tutum yanı yanımdakıler bekır dedı lutfen gereklı kısa bılgıler verın forumu aradım ama fazla bırsey anlamadım daha begıner ım[​IMG]

bu olta guzel mı ne ıcın kullanılır at cek ıcın mı golde ve akarsuda kullanılır mı?

Son düzenleme: 19 Mayıs 2010
  2. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Aramıza hoşgeldin Selim ,şimdi her balığın kendine göre yemlenme tarzı ve buna bağlı olarak olta takımı var,örnek veriyorum kefal için kullanacağın olta ile levrek için kullanacağın olta aynı olamayacağı gibi ucuna takacağın yem de değişecektir.Senin yapman gereken yakalamak istediğin balıkla ilgili araştırma yapman ve kullanman gereken takımı yemi vs öğrenmek olacaktır.Bunu gidip o gölün kıyısında balık yakalayan diğer balıkçılardan da görebilirsin ,forumda ki paylaşımlardan da öğrenebilirsin.

Elindekilere gelince,silikon balığı tatlısuda levrek,turna gibi etçil balıkları yakalamada kullabilirsin,oltanın ucuna direk bağladıktan sonra sürekli atıp çekeceksin.Mantarlı takımı ise sazan,kızılkanat,bekir vs balıklarda kullanırsın ucuna ekmek,solucan,hamur,mısır takarsan iş yapar.Şimdilik konuya genel bir bakış açın olsun istedim fazla detaya inmedim.
    Sorularını bu başlıktan sorabilirsin,ayrıca forumda arama yaparak da aklına takılan çok fazla konuya ulaşabilirsin.

3. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Erdem abi sana yolu göstermiş ışığı yakmış bundan sonrası dediğigibi yakalamak isrediğin balık hakkında av tekniklerini öğrenmek

4. Dayı33

Dayı33 Harun Karaca

kardeş mesela ben kefal avına giderim o yüzden kıbrıs sarması denilen bi oltamız var bizim burda çaparide derler onu kullanırım.kaya diplerinde ki balıklar için yüzey oltası atarım.bide dip oltam var kumluk yerlere yada takılmıcanı düşündüğüm yerlere atarım artık ne gelirse oltaya.bitanede şeytan oltası yaptım acaip birsey onuda ilerde örenir yaparsın zev için.bence öncelikle bir tane balık çantası oluştur bu iç hemen örenilcek bişe deil abilerden soracan.bende öle yaptım çünkü:D

5. LapinCash

LapinCash

Aramıza hoşgeldiniz.
    Size tek söyleyeceğim kafanıza göre ildiğiniz gibi gidin sonra yok cartı yok curtu felan devam edin :D:D:D