bıktım para vermekten artıkk :)

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında arda7412 tarafından paylaşıldı.

1. arda7412

arda7412 arda yeşillikçi

abilerim ben para vermekten bıktım artık şimdi kendi çaparimi kendim yapıcam fakat hangi misinayı ve iğneyi kullanıcağımı bilmiyorum :confused: cumartesi günü istoça gidiyorum alıcam lütfen yardımcı olun size güveniyorum :)

2. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    bu işte para herzaman harcanır arda :)...ama önemli olan kendi takımını yapmaktır...konuyla ilgilenenler yardımcı olacaktır...rastgele..

3. arda7412

arda7412 arda yeşillikçi

haklısın sülayman abi harcanır ama ben ona para vemek istemiyorum

4. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    En çok duyduğumuz laf malesef ''Kaça geldi şimdi bu balık'' oluyor. :D

Çapari yapacaksanız bunu keyif için yapın derim ben. Diğer türlü de zaten belli meblağlar ödeyeceksiniz. Ben yemli, şamandıralı takımlarımı falan kendim yapıyorum. Fakat iş çapariye geldiği zaman orada duruyorum. Epey meşakkatli geliyor. Sadece daha avcı olsun diye uğraşabilirim belki. Onun dışında Vurgun marka çaparileri kullanmaya gayret ediyorum ve epey memnunum. Bir kez kendim yapmıştım fakat köstek aralarını biraz kısa tuttuğum için hepsi biribirine girdi. Ayrıca balık avına çıkarken sanırım en az maliyeti olan şey çapariler. Yol masrafları vs.. nin yapında çaparilerin esamesi okunmuyor :D

5. arda7412

arda7412 arda yeşillikçi

ya evet abi haklısın ama yani ben 2 3 tl vermeye bıktım o yüzden ne olursa olsun yapıcam :)

6. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    lineaeffe fury caster 4.20,okuma v system 240 10-40 gr
    Favori Makine:
    daiwa emblem pro 6000a,penn affinity 7000,avenger 40 b
    En İyi Avı:
    palamutlar,lüferler,azman istavritleri
    istoçta hazır çapari köstekleri vardır,bu kösteklerin avlanacağın meraya göre verimi değişebilir.eğer boğazda av yapacaksan 12mm veya 14mm köstek al derim.rengine gelirse yeşil organze veya beyaz organze mor simli olabilir,bu köstekleri bedene bağlayacağın misinanın kalınlığını boğaz için söylüyorum 22mm-28mm yapılabilir,ben genelde 26 mm kullanıyorum,rastgele şimdiden

7. arda7412

arda7412 arda yeşillikçi

teşşekürler abicim sağol

8. lüfer_and_kofana

lüfer_and_kofana oğuz durmaz

Favori Kamış:
    lineaffe extreme 180 cast okuma salina 4,20
    Favori Makine:
    Epix pro 6500 - Vsystem6500- trio 40s
    En İyi Avı:
    1,15 ve 82 cm lik kofana
    Kendi yaptığın çapari masraflı ama 10 takım çapari 10 tl bulmaz. ekonomik açıdan.
    1 kutu iğne =1,25 tl.
    Sim = 0,60 krş.
    0rganize kurdela = 0,75 krş.
    Boyalı köstek 1 tl
    Beden misinası = 2,50 tl.
    Toplam =6,10 tl masrafı var.

100 metre misina 21 takım çıkartır .
    boyalı kösteklerde en az 500 iğne bağlar.

Dışarıdan alacağın 10 takım çapari 2 tl den 20 tl yapar .

Kendin becerebiliyorsan yapman daha avantajlıdır , misina seçimine kadar kendin belirlersin köstek kalınlığı , iğne büyüklüğü, floş renk ve sim seçimi kendine ait olur .

Yok köstek kalın balık almıyor , yok misina ince kopuyor derdin olmaz .Rastgelsin herkese

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Kendin yapmaya çalışırsan, eminim daha pahalıya çıkar.

Kutusu 1.5 TL olan iğnenin cürmüde o kadar olur. Doğru dürüst iğnelerin kutusu 5TL'den aşşağı değil.

Tanesi 2-3 TL'ye çaparide, Galata köprüsündeki berduşlarda, avlaktaki çantacıda filan olur.

İstoç'a kadar gittiysen, oradan çok daha ucuz fiyatlara, 50 kuruş, 1 TL, 1.5 TL gibi fiyatlara çapari temin edebilirsin. Ucuza maledeceğin çapari kadar verim verir. Ama sen iyi çapari yapacağım diyorsan, bir çaparini maliyeti 5TL'yi geçer.

10. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Serdar abi, pahalıya gelir ucuza gelir bilemem, bende kimi zaman hazır çapari kullanırım, çoğunda da en azından köstekleri hazır alırım. Fakat arkadaşa hem piyasada bulunan çaparilerin daha az maliyetli olacağını söyleyip hem de kendi yapacağı çapari için kutusu 5 TL olan iğneden hesap yapmak pek mantıklı değil, Galata'da çapari satan berduş ! sanki takımı 5 liralık iğne ile donatıyor.:) Şayet maliyet nedeniyle piyasa işi çapari kullanacaksa neden aynı malzemelerle kendisi yapmasın? Şunu da belirteyim hemen ben kendi çaparimi yaparken maliyet ikinci planda, ancak tabi ki de önemi yok değil.

Selam ve saygılar. Yasin

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Piyasadaki fiyata maledemez, daha pahalıya mal ederde ondan.

Ha, iyi çapari yapayım diyorsa, o zaman da maliyet ciddi ciddi yüksek olur. Ama kalitesi de ona göre daha iyi olur.

12. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Arkadaş çaparilerini nereden alıyor bilmiyorum fakat muhtemelen av esnasında oralarda bulunan malzemecilerden alıyordur, onlarında fiyatları 2,5-3 TL civarı muhtemelen, bırak komple çapari donatmayı, aynı fiyata sadece 100 lü köstek alıp bağlasa yine daha az maliyetli olur diye düşünüyorum.

13. YEKTA

YEKTA YEKTA

En İyi Avı:
    2,5 kırlangıç
    yahu maliyetini bir kenara bırakın ben takımımı bağlarken kafamı sıfırlıyorum en büyük keyif bu işin maliyetini hesap edecek olursak bu hobimizi bırakmalıyız sonuçta ticaret amaçlı yapmıyoruz balıkçılığı

takımı kendim bağlıyorum dedim en vai çeşit renkte ip floş kurdele tüy vs.vs.mevcut en büyük keyif ise avlakta hazır takımlar ile millet 3 er 5 er çekerken kendi takımının tesbih misali iğne iğneye dolmas. alet işler el övünür her zaman kaliteli iğneden yanayım kendi adıma

14. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Bu da bir bakış açısı elbette, ama arkadaşın sorununa çözüm olmuyor. Bende sizden farklı düşünmüyorum genel olarak, ancak elbette maliyet hesabıda yapılacaktır. Sonuçta dediğiniz gibi ticaret yapmıyoruz.! ;)

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Palamut, uskumru, lüfer vs. çaparisi için bunu anlarım. Ama istavrit çaparisi için bence buna değmez. Ama "bence" dediğime dikkat edin.

Eğer biraz kalburüstü bir çapari alırsanız, incesi, şöylesi, böylesi vs. her türlüsü var. Hatta, gördüğüm kadarıyla adına katil demeyi bırakmış cidden güzel çaparilerde var. Öyle bir çapari o fiyatlara varken, uğraşmak anlamsız bence. Onun yerine mesela lüfer takımı yapmaya filan uğraşmayı tercih ederim.