Geçen hafta bulunduğum şehre 16 kilometre uzaklıkta başka bir şehirde her hafta sonu kurulan bir pazarda avrupadan gelen malzemeler satılıyor yeni birşeyler varmı yokmu diye araştırırken 3 leva=3 lira gibi bir paraya aldığım bu önden kalama makinanın sadece çevirme kolu yok o da tornacıda kolaylıkla yapılabilir ve bence antika olarak saklansa bile değer,nedeniyse mükemel ötesi bir bilye sistemi var hafif bir rüzgarda bile dönecek gibi hafif hafif demek bile az kalır,üstünde made ın france fransız malı olduğu yazıyor marque depose brevette S.G.D.G yazıları var,daha yazılar varmış ama silinmiş bu makinanın markası ne olabilir fikri olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Ozan silinen baskı yazılardan da belli mitchell olmadığı,dur hele daha yakından baskı yerinden makro bir foto çekeyim
Ertan merhaba Sanırım aradığın şey bu : http://cgi.ebay.ca/Super-Brevete-SG...in-France_W0QQitemZ320604845488QQcmdZViewItem
Hopaaa merhaba Tarkan helal be usta,kendimi yırttım ararken nette nasıl buldun ya teşekkür ederim Allah Alaaa vey be
Benimkisi daha iyi bir durumda ama ah birde o resimdeki gördüğüm orjinal çevirme sapı da olsa ''çok sevindim'' ya ...baya aramıştım ama marka falan yazmıyor galiba,Brevette markamıdır ki ?
Ertan abi bende aynı markanın üst modelini yurtdışından aldırmıştım 25$ fiyatı vardı.Bilye sistemi ve sarımı çok iyidir.Yalnız metal gövde olduğu için pek kullanmıyorum ağırlığından dolayı.Onarabilirseniz gayet iyi iş göreceğini düşünüyorum.Saygılar... Küçük bir ekleme; Daiwa nın yan üretimli bir makinesidir.
. Brevette marka ama web sayfasını bulamadım. sanırım web/internet devrimi öncesinde kapatmış dükkanı yoksa kesinlikle iyi markalar arasında olurdu. Hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Maşşallah çok güzel bir makina. Ben olsam onarıp bir arkadaşımın dediği gibi müzeme kaldırırım.
Ümit en kısa zamanda tornacıya kolunu yaptıracam ve denemek istiyorum hakikaten rüya gibi sarımı var değilmi ona tav oldum zaten bence eski olması da önemli değil.Sendeki makinanın resmini de paylaşırsan çok sevinirim
Evet abi sarım olarak çok güzel bu makineler üflesen dönecek neredeyse resmi paylaşıcam bir ara ertan abi.
Eyvallah Tarkan herşey için teşekkürler inan o kadar aramama rağmen bulamadım bir eşini sen bana günün sürprizini yaptın,en kısa zamanda onarıp müzede yerini alacak çünkü rahmetli babacımın 35-40 sene evvel kullandığı kamış ve makina mevcut o da benim açımdan çok manevi değeri olan bir hatıra,tekrar teşekkür ederim
Sanırım şu linklerde yardımcı olurlar; http://www.reelreports.com/store/Vintage-Ru-Sport==Spinning-Reel==170513696038.html http://www.reelreports.com/store/Vintage-Ru-Sport-Spinning-Reel==-made-in-France-160486770916.html http://hahasale.com/index.php/buy_sell/3471/REEL-RU-SPORT-49-ANTIK/?t=1277435168
Ertan abi hep sordun cevaplarını aldın şimdi forum adına sıra bende.. Abi sen bize oradaki kurutulmuş kocaman yayın kafasının hikayesini anlatsana, harika görünüyor, detayları rica edeyimm Selamlar..
Ha haaaaa anlatırım be Rıfatçım baya bir zaman oldu İstanbul sınırları içinde yakalandı gece avında,gölün içindeki söğüt ağacının olabildiğinde sağlam aynı zamanda esnek olan dalına bağladığım 0.50 misina bırakmaya geldi.Yem olarak kara sülük kullanıldı tek iğneye 4-5 tane kadar.Gece 01:30 cıvarı kurbağa seslerini dala yine ayrıyeten bağladığım orta ölçekli el yapımı keçi çanının sesi bozduBotuma binip tepe lambamı yaktım ben oraya gidene kadar zaten çanın sesi nedense kesildi vardığımda yakaladım misinadan kendime doğru çekmeye başladım sanki dipte kalan eski bir ağaç dalına takıldı sandım çünkü öyle bir yaylanma yaptı ki hakikaten baştan ne olduğunu kestiremedim biraz daha güçlü çektiğimde tabiki balık yattığı yada girdiği yerden ayrıldı işte o an pandomim koptu oldu olan su derinliği zaten en fazla 2.5 metre kadardı balıüın dipten sökülmesiyle yukarı gelmesi bir oldu kudurmuş gibiydi korktum da azcık yalan değil çünkü tepe lambamda bilmediğim sebepten o ara sönmüştü seri bir hamleyle bir elimde misina diğer elimlede tepe lambamı el yordamıyla bir salladım ve yandı aman yarabbi,,,yayının bembeyaz karnını tam o an gördüm ne kadar asil kıvrımlar hareketler yapıyordu kah botun altına giriyor kah istediği yöne çekiştiriyordu tek başıma çok keyifli olmasada kısa olmasada çok uzun değil,bir mücadeleden sonra sakinleşti o hırsla kaçırmamak için sol elimi balığın ağızından sokmuşum ve solungacından çıkarmışımadrenalinin etkisiyle olacak o an acı hissetmedim,burası daha da ilginçti botun içine uzandım boylu boyunca o zaman iyi hatırlıyorum rus botum vardı ben uzanmışım elim balığın ağzından girmiş solungacından çıkmış ben altta o üstümde ay ışığının altında birsüre öylece sürüklenmiştik sanki onun bana söyleyecekleri varmış,benimde ona çok düyeceklerim varmış gibi göözzgözee.... kalakaldık,,, abi büyük zevkti anlatılmaz yaşanır Allah herkese nasip etsin böyle bir avı.Sadece heyecanmı o zaman acemilik mi tedariksiz olmam mı bilemiyorum artık en büyük hatam ne olursa olsun kaçırmamak adına elimi balığın ağızına sokmaktı hala parmaklarımın üstünde o günden kalan hatıralar var.Rıfatım işte daha kelimelerle anlatılamayacak kadar büyük hazların olduğu o resimdeki balığın hikayesi umarım memnun kalmışssındır en azından bu satırları okurken yüzündeki o tebessümü tahmin edebiliyorum.Sağlıcakla kal
Abi çok güzel bir anıymış, paylaştığın için saol. Ben de o söylediğin tebessümümle bir daha okuyayım şimdi
arkadaşlar iyi akşamlar bu makina michell'in yan ürünü olan ARCA markası dır arca reels diye aratırsanız bulursunuz.eski ve o kadarda kaliteli ürnlerdir. benim çocukluğumda arca kamışlar vardı. büyüklerimde onları görürdüm. saygılar