Öncelikli Hayırlı Kandiller Dilerim .. Bilgisayardan anlayan arkadaşlara bir kaç sorum olacak .. Bilgisayarıma CoreTemp adında bir sıcaklık ölçer program yükledim .. Ölçtüğü değer şu şekilde .. Çekirdek 0 : 70.80 arası seyrediyor Çekirdek 2 : 65.80 arası seyrediyor Tahmini yük miktarları : %20 ile % 50 arası bu değerler ne kadar olmalıdır ? Normal midir ? Bir güvendiğim forum burası olduğu için yardımlarınızı bekliyorum .. Şimdiden Teşekkürler ..
Eren hayırlı kandiller. Öncelikle 75 sonrası değerler yüksek sayabiliriz. Yük miktarlarını belirtmişsin fakat bu yük miktarları programın gösterdikleri mi? Bana sistem boşta iken (herhangi bir işlem yapmadığında) ve yük esnasında (normal gereksinimli oyun, veya chrome firefox ie gibi tarayıcılarla aynı anda haber sitelerine girebilirsin) ki değerleri yazarsan daha iyi teyit etmiş oluruz. Bilgisayarın, desktop mu laptop mu? desktop ise işlerden anlıyorsan kasanın önce fişini çektikten sonr içini açıp tozlu olan fanı mendil yada kompresör yardımı ile temizleyebilirsin. Bu temizlikten sonra sistem sıcaklığı ölçe bilirsin. Değerler de düzelme olmaz ise, işlemci soğutma macununu yünelemek ve gerekirse fanı değiştirmek gerekebilir. Laptop da ise fan ve işlemci macunu yenilemek lazım. Laptop açmak kolay toplamak zordur. Laptop ise marka model verirsen manuel repairlerden resimli dökümanlarına ulaşabiliriz.
Lap top ise kapalı iken elektrik süpürgesi ile tersten çek , yani üflediği yerden değil havayı çektiği yerden. Düzelir
Değerli bilgileriniz için minnettarım .. Bilgisayarım leptop .. Yükleme olmadığı zaman yani her şey kapalı iken 50 dereceyi gösteriyor .. Yük arttığı zaman 70 leri geçiyor .. Bilgisayarım Acer ASpıre 5741 G .. Konuyu unutmayalım fikir alışverişimiz olsun ..
anladıgım kadarı ile Acer ASpıre 5741 G kullanıyorsun ve ısınma problemin var yeni bir sistem yüklemesi yaptıysan yada bir güncelleme aldıysan bazı sürücülerini güncellemen gerekir özellikle ısınma problemi için turbo boost driverini kurman ve çalıştırman gerekir ısınma problemin benim kanımca turbo boost un çalışmamasından kaynaklı http://arashikensho.blogspot.com/2011/04/acer-aspire-5741g-official-drivers.html yukarıdaki linkten sana ait sürücüleri indirip kurman senin sorununu çözecektir. acer ve packardbell için bu söylediklerim geçerlidir. hafta içi müsait oldugumuz bir anda haberleşelim teamwiever dan baglanıp sana yardımcı olayım şimdiden kolay gelsin
Laptop altına konulan fanlı soğutuculardan al bir tane 20 -30 liraya bir sürü çeşidi var..Bayağı faydası oluyor..
50/70 dereceler kabul edilebilir. Tabi ki daha düşük ısıları yakalamak mümkün. Laptop'ın özelliklerine baktığımda i3 veya i5 işlemcili olarak piyasaya sürülmüş. i7 olsaydı soğutma için daha çok emek harcamak lazımdı. Soğutma seçeneklerine gelirsek: Tozlu olduğu düşünülen fan kasanın içi açılarak temizlenir. Gerek olursa da işlemci macunu yenilenir. http://www.r10.net/donanim-bolumu/5...risi-fan-temizleme-islemiresimli-anlatim.html burada vatandaş söküp resimlemiş sanırım yardımcı olur. Bu linkde ise tamamen demonte anlatılıyor. http://www.insidemylaptop.com/how-to-disassemble-acer-aspire-5741-5741g-laptop/ Bir diğer yöntem de, soğutmaya yardımcı laptop soğutucular mevcut. Piyasada çok var. Bunlarda dikkat etmen gereken, alabiliyorsan alüminyum tabanlı ve alacağın soğutucuda fan'ın bulunduğu yerlerin laptop'ın deliklerine denk gelecek şekilde olması.
Bakım süreleri değişmedi ise maximum 30 iş günü buda 45 güne tekabül eder. Fan için bu kadar bekleteceklerini sanmam ama yoğunluk olduğu zaman yasal olarak maximum bu kadar bekleme süreleri olduğunu unutma. Göndermeden önce ön bilgi alabilirsin. Bunu yetkili servis için konuştum. Civarda güvendiğin uzman kişiler veya firmalar dan da yardım alabilirsin. Yüzde yüz güvenin yoksa direk yetkili servise yolla, amatörce yönetilen ve kendisine/işine saygısı olmayan firmalarda laptop içinden parça alımı/parça değişikliği yapılabilmektedir. İstenmeyen durumlar hususun da dikkatli ol.