Bilgisayarımda bir sorun var

Konu, 'Genel Konular' kısmında werus59 tarafından paylaşıldı.

1. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Merhaba dostlarım..
    İnternette çeşitli aramalar yaptım ama istediğimi tam olarak elde edemedim.Sorunum ise şu yönde.Bilgisayarım yaklaşık 1 aydır denetim masasına tıklayınca başlat menüsünü kilitliyor.Yani denetim masasını da açmıyor.Nedenini bir türlü çözemedim gitti.League of Legend adlı oyunun kullanıcısıyım.Bu sorunun olduğundan beri oyun da durduk yere kasmaya başladı.Bende bugün bilgisayarımda yüklü olan ''Advanced SystemCare'' adlı program ile taratmaya başladımBana yol gösterebilecek olan var mı?.Bu sorunu nasıl çözebilirim?Yardımcı olabilecek arkadaşları bekliyorum.Okuyan ve yardımcı olan herkese teşekkürler.
    İyi günler dostlarım...

2. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    işletim sistemi ne? sistem ne? antivirüsün ne? Bunları söylemeden cevap zor..Başlat menüsü normalde çalışıyormu? sadece denetim masasına tıklayıncamı kitleniyor? Sonra nasıl düzeliyor? arkaplanda neler çalışıyor? mümkünse screenshot atabilirmisin? vs vs...
    Önce şunları bi dene olmazsa sorularıma cevap yaz tekrar bakalım...

sistemi safemodda başlatıp spyware yi çalıştır..muhtemelen birşeyler bulacaktır..
    olmadı başlat/çalıştır/msconfig yapıp listeden ne olduğunu bilmediğin programları sil..

3. ziyakoray

ziyakoray ziya koray topçu

selamlar öncelikler. pcnizi güvenli modda başlatmayı deneyin, muhtemelen denetim masasına ulaşabileceksiniz. yine güvenli modda combofix ,Spyware Doctor veya Kaspersky ile taratın. tahminin zararlı yazılımlar kolay gelsin.

4. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    o virus programını geç avast yükle free olarak sonra kayıt ol bir tam tarama yap, daha sonra combofix dene dahada olmadı format yolları görünüyor, sonrada disk birleştirme yapmayı unutma once tanıla de formattan sonra, ama bu diski birleştir yap virus var makinanda yoksa neden acılmasın denetim masası ?

5. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Ustam hepinize değerli yorumları için teşekkur ediyorum.Bilgisayarımın özellıkleri bildiğim kadarıyla şöyle.Windows XP 2002.
    2.00 Gb ram.Antivirüs programı kullanamıyorum bilgisayarımın performansını düşürdügü için maalesef. Normalde başlat menüsü de çalısiyor. Ama denetim m.na tıklayınca Başlat menüsü çubügü kullanılamıyor.Bende reset(kapa aç) atıp eski haline getiriyorum.Nasıl yapılacağını söylediklerinizi yapacağım.Şu an mobilde oldugumdan gerçekleştiremiyorum.Ama nasıl yapıldıgını söylemediklerinizi bilmiyorum nasıl gerçekleştireceğımi.Güvenli modda nasıl çaliştıracagımı bile bilmiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum bu konuda bile..
    Çok teşekkürler

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bende bir ara online oyun oynuyordum. Online oyuncular pcde gereksiz program fotograf müzik video antivürüs istemez. Ben 2 ayda bir format atardim kasmasin diye. Bir format düzeltir o tip sorunlari kasma yapmadan.

7. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    O zaman Format attırıyorum bilgisayarıma.Başka çare yok saırım.Online oyuna da gelince tipik bir dota oyunu aslında.Oynadığımız oyuncular dünya üzerinden.Yani ingilizcemi de geliştiriyor.Ama anlamadığım şu.Neden durduk yere kasmaya başladı?
    Moralimi bozmaya başladı bu olay.
    Tekrar teşekkürler

8. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    sene 2013 windowsxp den bana bahsedersen o makina elbette kasar, işlemci ekran kartın nedir 2 gb ramı gectim öncelikle windows xp artık tarih oldu bende oyun oynuyorum hemde cok dota bf3 vsvs uo tf makinana windows7 kurucaksın artık gecti windows xp zamanı tarih oldu o ondan kasıyor makinan

9. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    ProCatch Carbospin Pro-240 Spin Kamış
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Oynadığın oyunda kasma var ise muhtemelen internet hızında birşeyler vardır. Ben Battlefield 3 oynuyorum oyun normalde 3-4 gb ram istiyor ben 2 gb ram ile çalıştırabiliyorum. Kısacası sistemin yeterli değilse advanced system care işe yaramıyor. Fan tam olarak çalışmıyor ayağı kırılmış veya yerine oturmadıysa kasma yapabilir. Ekran kartın ne acaba?

10. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    :thumb: Format at, Win 7 yükle, rahata kavuş :)

11. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Ustam haklısın aslında ama, ben deniz bilgisayardan pek anlayan biri değilim.O neden ufak tefek oyunlar ve ödevlerimi yapmam dışında bugüne kadar beni hiç şimdi olduğu kadar zorlamamıştı.Anladığım kadarıyla format attırıp seviye yükselteceğım.Başka çare'm yok sanırsam.Değerli yorumlar için teşekkürler.

12. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Bu biraz tartışılabilir Murat abi. O zaman bilgisayar tamir eden yerlerde neden hep xp kullanılıyor ? Şahsen bende xp yi seçerdim ama xp directx 9 destekli ve 10 ve 11 i desteklemiyor son çıkan oyunlarda directx 11 kullanıldığından açılmıyor. Bu arada bf3 demişsin nick verirsen sevinirim birlikte oynarız. :)

13. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    İşler değişiyor sanırım.Başka fikirleri,cözümleri olanlarıda bekliyorum halen arkadaşlar.Bende oyunda arkadaş bulmak isterim kendime dostlarım:)
    Lol oynayan yok mu ;D

14. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Bi aralar oynuyodum tr serveri çıktı bıraktım. Battlefield in sevdiğim yanı oynayanlar olgun ve takım oyunu olmadan birşey elde edilemiyor.

15. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Canım şimdi biz lol(west) oynuyoruz diye çocuk mu olduk yine :) ;)

16. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Tr serverinde Türk oyuncularla anlaşamıyorum diğer sunucularda yabancı zaten. Ben açarım skypeyi alırım yanıma yardımcı pilotumu sürerim helikopteri :)

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    +1 windows 7 her türlü online oyunda kasmayi en aza indirir. oyunu crome'dan açman gerek. pcde team speak harici pek program tutmamaya bak. seafight oynuyordum ben. korsan gemisi oyunu. kafaya oynuyorduk ordan oyun konforu için gerekli bir çok teknigi bilirim :) 3 günde bir de sunucudaki çerezleri illaki temizlemen gerekir o da kasma yapar nette. grafik kartin da kuvvetli birsey olmali.

18. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    format atan bilgisayarcılar, neden xp kullandıklarını size acıklayayım, uptadeler ve kurulum daha basit oldugu gibi kolaydır, windows7 uptadeleri daha yüksek ve mb olarak yüksek ve fazladır, misal battlefiled 3 oyununu xpde oynada görelim ? windows7 xpye nazaran hertürlü oyunu oynatır makinası iyi olursa xpde windows wista gibi sürekli kasma yaşanır, 3 sene önce 2500 lira peşin paraya aldıgım bilgisayarım hala canavar gibi oyun oynatıyor, buda toplama kasa oldugu için kasmaların %90 nı işlemci anakart ekran kartından kaynaklanır, %10 ise virus ve isletim sisteminden kaynaklanır, bu demek oluyorki sene 2013 de xp kullanılmaz demiyorum sadece bu tip sorunsallar cok yaşanır bilgim bu yönde abartı demiyimde , tecrübelerime dayanarak fazladır saygılar.

19. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Oyun bazında konuşuyorsunuz,

Sistemin genelinden bahseder isek, XP her zaman daha hızlıdır. Ve Windowsun çıkarbığı en iyi işletim sistemidir:)

20. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    O zaman yapılacaklar belli oldu :D Format attıracağı.W7 YAPILACAK.rahata kavuşulacak :D