Bilharzia yada Schistosomiasis denilen gollerden bulasan parazit hastaligi.

Konu, 'Genel Konular' kısmında goksungokhan tarafından paylaşıldı.

1. goksungokhan

goksungokhan Goksun Gokhan Kaynak

En İyi Avı:
    dorado 4.3 kg., barracuda 3.4 kg., kedi baligi 3.3 kg.
    Aslinda ulkemizde bulunmayan fakat baliga merakli arkadaslarin yurtdisinda gidebilecegi av bolgelerinde karsilasabilecekleri bir parazit hastaligindan bahsetmek istedim biraz.
    Bilharzia-Schistosomiasis parazit hastaligi (Viktorya golunde benimde yakalandigim bir hastalik) su sirkulasyonlarinin az bulundugu gollerde su ile hasir nesir olma sonucu, tirnak arasi ve hassas deriden vucuda gecen parazitin kalin bagirsak bolgesine yerlesmesi sonucu olusur Parazit bu bolgede yumurtalarini birakir. Sonucta parazit bagirsak bolgesindeki yumurtalar sebebiyle cogalir ve teshis erken konulmazsa buyuk saglik sorunlari yaratabilmektedir. Bu sorunlar; ic organlarda buyuk derecede tahribatlar, cocuklarda buyume ve zihinsel gelismenin engellenmesi, sidik torbasi kanseri vs.
    Paraziti bunyesinde barindiran tatli su salyangozudur, bu nedenle hastaliga snail fever yani salyangoz hummasi denmektedir. Hastaligin bulasici ozelligi yoktur teshis etmenin bir kac yolu vardir;
    1) Eozinofili kan testi, bu test alerji icin bile kullanilabilen bir test olup sadece bilharzia tespitinde kullanilmaz.
    2) Diski ve idrar testi ile tesbit edilebilir.
    Bu testi yapan labarontun konuya hakim olmasi cok onemlidir. Keza tropik hastaliklarla ilgili ozel bir uzmanlik dali mevcuttur. (ben 2. teste tabi tutuldum)
    Hastaligin etkileri su sekilde;
    1) Gunduz vucud kirginligi agir grip ile sitma arasi bir etki
    2) Aksam asiri titreme ve usume etkisi (agzimin takirdadigini hatirlarim)
    3) Yogun ve asiri sekilde terleme (gece boyunca 5-6 defa)

Bilharzia-Schistosomiasis parazit hastaligi genelde asagidaki haritada risk derecesi ile gosterilmistir.

Bilharzia'ya yakalanma sozkonusu oldugunda 6 sene boyunca 6 ayda bir kullanmaniz gereken bir ilactir ve bu ilaci kilonuza gore almaniz gerekir. Benim kullandigim ilacin adi Parazitel'di o siralar 70 kg oldugum icin 7 tanesini bir anda almam gerekiyordu. Ilacin ihtivasi Praziquantel'dir.
    Bayer'in mamulu olan Biltricide uluslararasi normlarca tavsiye edilen ilactir.
    Haydi Rastgele...

2. modena

modena

bilgilendirme için teşekkürler...durgun sularda ki hastalıklar genellikle tehlikeli hastalıklar...dikkat etmek gerek...

ama galiba bu konuda şampiyon kara kıta...kara humma sarı humma ebola vs vs...

aman ağabey dikkat et oralarda...

3. ozcan_yildiz

ozcan_yildiz Özcan Yıldız

Favori Kamış:
    Fladen Vantage 240 cm
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vi
    En İyi Avı:
    Turna 50 cm
    Bilgilendirme için teşekkürler, her ne kadar ülkemizde görülmese de tedbiri elden bırakmamakta fayda var ;)

4. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    bilgilendirme için teşekkürler...

5. goksungokhan

En İyi Avı:
    Kara kita dedigin gibi sampiyon abem. Ben yakalandim zaten bu hastaliga atlattik sukur. Selamlar.

6. goksungokhan

En İyi Avı:
    Ozcan kardesim baktigim harita itibariyle Sirnak ve Mardin'de haritanin icerisinde. Boyle bir vaka ile yurticinde karsilasan oldumu bilmiyorum. Umarim olmazda. Selamlar.

7. goksungokhan

En İyi Avı:
    Ne demek agabey. Birsey degil. Paylasim onemlidir bu konularda.

8. goksungokhan

En İyi Avı:

Bilharzia hastaligi tespit edilen bolgeler.