Bimini Twist... Cok degisik bir dügüm sekli,videolu... burdan izleyebilirsiniz. http://www.videojug.com/film/how-to-tie-a-bimini-twist
Selim agbi tesekkurler. Bunu sanirim monoda yapmak cok zor, hatta imkansizmi desek.. zira orgu ipte bile yaparken bir kac defa karistiriyor gibi oldu toparladi... Alternatifleri daha kolay olsa da, bu dugum kostek kasasi, yapay balik ve mutelif kasiklarda kullanilabilir.
Yada örgü misina direk olarak mono misinaya baglanir,bu linkte oldugu gibi... http://www.jigsdirect.com/eMerchantP...hing_knots.asp
Bu takim cok agir popperler ve büyük baliklar icin yapiliyor,bu popperlerin agirligi 75gr-200gr arasi,bunlardan bir kac tanesi..
Selim agbi simdi daha iyi anladim, ben bunu sadece kasa olusturmak icin yapilan bir dugum olarak sanmis ve izlemistim. Ses olmadigindan bilgisayarda goruntu olarak bu sekilde anlayabildim. Meger iki misinayi baglamaya da yariyormus. Yanliz benim merak ettigim, nerden baksaniz dugumu yaparken 10-15 kez sarim yapiyor, diger misina birbirine baglaninca 5cm kadar bir sarim cikiyor ortaya, makara kullandigimizi varsayarsak bu kadar kalin sarimlar sorun olusturmaz mi atis esnasinda?
200 gr atarli 3 metre boyunda spin kamislar var ve bu kamislarla 100metre ve üstü atislar yapiliyor,bu kamislardan birini penn markasi üretiyor,ayrica cogu balikci bu gibi kamislari kendi özel yapiyor veya yaptiriyor,aslinda bu tür dügümleri avrupali balikcilarda fazla kulanmaz veya bilmez,fazla gereklimi yo degil ama bilinmesi acisindan ekliyorum siteye,ben bir cok dügüm sekli bilsemde kulanmis oldugum hep ayni dügümdür,bilmek baska kulanmak baska birsey,belki bir gün bir balikci dostumuz gerek duyar ve o zamanda sitede rahatlikla bulmasi ve bu vesile ile o dosta yardimci olmus oluruz...
Evet mehmet GT ve onun gibi avci baliklarda kulaniliyor,bana nasip olmadi ama belki bir gün gidebilirsem bu dügümü bilmek yararima olacaktir diye ögrendim bu dügüm seklini,ucak korkumu yenebilirsem gitmek istedigim ve yapmak istedigim av sekillerinden biri...
Cok haklisin agbi, sayende bende ogrenmis oldum.. degisik alternatifler bakan arkadaslarimiz icin eminim ki faydali olacak. Ben de hep bildigim dugumleri kullaniyorum, yani saglamligindan %100 emin oldugum ve misinayi en az sekilde yipratan dugumleri tercih ediyorum. Tabi kolay ve vakit almadan hazirlanabilen dugumlerde tercih sebebi oluyor. Ozellikle avlakta vakit kaybetmemek icin dakikalarin hesabini yapiyoruz Teknoloji sayesinde her gecen gun daha yenilerini ogreniyoruz, aslinda degisiklik iyidir.. ben bu dugumu kasa yapiminda kullanacagim Selim agbi, gordugum kadariyla benim kullandiklarimdan daha saglam duruyor, sadece yapilisi biraz vakit aliyor gibi o kadar.