Bingöl'ün Genç ilçesinde balıkçılık yapan bir vatandaş Murat Nehri'nde 20 kilogram ağırlığında bir turna balığı yakaladı. İlçe merkezinde balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Heybet Güven adlı vatandaş, uzun süredir bu ağırlıkta bir balığın ağlara takılmadığını belirtti. Balığı tezgahında sergileyerek kilosunu 5-6 YTL'den satacağını söyleyen Güven, sezonun başlaması ile birlikte her gün 7 kişiden oluşan arkadaş grubuyla balık avlamaya çıktıklarını ifade ederek "Her gün 20 ile 100 kilogram arasında balık avlıyoruz. Bugün yakaladığımız bu büyük balığın bize şans getireceğine ve dönemin bereketli geçeceğine inanıyorum" dedi. kaynak: haberler 27-12-2007 14:22.
haydaaaa ticari amaçlı olsa bile yasak değilmi arkadaşlar bu balığı avlamak hem sanki bu balık 20 kg gelmez gibi geldi bana....
bencede eğer 20 kiloluk balık oysa 20 kg gelmez o vede hani hertürlü iç sularda ağ ile avcılık yasaktı ne bu o kadar balığı avladıktan sonra yarınlara ne kalacak
20 kiloluk balığı zaptetmeleri heleki turnayı çok zor olmuştur. Bu haberi yapan yayın organını kınamak lazım. Acaba arşivden çıkırılacak olan bu haber suç teşkil ettiği gerekçesi ile suç duyurusunda bulunulabilirmi ?
Bu vakitte bu ne turnası ağ atmakta nerden çıktı bunları denetleyen yokmu nasıl bir haber bu kaldıki 20 kg yazılmış yalan bir turnacı turnayı gözünden tanır fotoda adamın eliyle kıyaslandığında en fazla 4 5 kg gelir
Maalesef ulkemizdeki icler acisi duruma cok guzel bir ornek bu sanirim. Yasak olan bir av alenen haberlerde cikiyor, avlayan kisi bunu gururla anlatabiliyor...
Haber 27.ARALIK.2007 Turna avı başlama yasagı 15.ARALIK 2007 tutulan balık 1 gün önce olduğu varsayılarak 10 gün sonra yasak delinmiş. BU DA BİR SUÇ UNSURUDUR.
Ticari tebliğ diyor ki; Turna avcılığı MADDE 26 – (1) Tüm içsularda, 15 Aralık-31 Mart tarihleri arasında Turna avcılığı yasaktır. (2) Işıklı ve Karamık göllerinde sazan av yasağı döneminde turna avcılığı da yasaktır. Yani amatörler için düzenlenen tebliğdeki ile aynı zaman. Tabi bu haber doğru mudur ? Doğru olsa bile yeni bir haber midir yoksa arşivden çıkarılıp temcit pilavı gibi önümüze sürülenlerden midir, orası tartışılır. Siz sanıyor musunuz ki bu haberleri yapan insanlar, tebliğden v.s. den haberdarlar. Güldürmeyin arkadaşlar. Allah bilir kafadan atmışlardır. O turna da 20 kg gelmez zaten.
Sennur abla ozaman ben sana balığın gerçek resmini göstereyim. Bencede 20 kilo gelmez diycektim resmi gördüğümde ama gerçek resmini bulunca ki o resimde adamın göbek deliğinden yere kadar olan balık bence 20 kiloya yakın gibi. Ben naptım bingöl valiliğini ve jandarma genel komutanlığına bilgi verdim tabi bilgilendirme kanunundan haberdar olduğumu belirterek
Kendi kendimizi kandırmayalım lütfen.Özel lütuflar yapmak yerine site nezninde bir şeyler yapalım.Bu işe herkes ön ayak olabilir.Ama site olarak bir mesaj verirsek daha uygun olur görüşündeyim.Burda yazılan burda kalıyor kim görüyor.
Bu resimdeki Turna mııı?? Canermii?? gece gece merak ettim işte.. 02:01[/QUOTE] ERDAL Bu balık turna degil caner
Ben aynı gün bingöl valiliğine ve jandarmaya şikayet yazısı göndermiştim. Yani burda kalmadı. Ama balığın turna olmadığını diye düşünmeye başladım. Caner diye bbir balık yok lugatta. Gerçek adı nedir?