Öncelikle herkeze merhaba iyi çalışmalar. Ben ankaradan demir genellikle Turna avı için gittiğim malzemeler artık yetersiz kalmaya başladı bende bütçeyi zorlayıp SHIMANO TWIN POWER 3000 SFC 7S-ARB+1 BB yada 452TL yada SHIMANO BIOMASTER 2500 FB 7xS-ARB+1 BB MAKİNE 496TL arasında kalmış bulunmaktayım. Pazar ava gitmeden yeni malzemeleri alıp gitmek için sabırsızlanıyorum. Eğer tutabilirsemde burada sizlerle paylaşmak istiyorum. Kullanan arkadaşların yada sizlerin değerli bilgilerine ve fikirlerine ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkürler.
Her ikiside, oldukca kaliteli ve üst versiyonlar olmasına rağmen, Twin power adı ile her zaman açık ara öndedir. 850 lira seviyelerinde ki bu makinayı bu fiyata almak, çok avantajlı olacaktır. Hele ki 2500 ünü bulursanız, tadındanda yenmez.
Saygıdeğer Vedat Hocam nekadar şanlı bir insanım ki daha ilk mesajıma sizler gibi bu işin kitabını yazmış değerli büyüklerimden öneriler aldım. Merhaba Selim Hocam sizler gibi üstadların benim için çok değerli önerilerini ve tecbürelerini dinleyeceğim. Merhaba Tevfik Amca. Sizin koyu SHIMANO cu olduğunuzu eski yazılarınızdan takip edip okuduğum için biliyorum. Dolaysıyla çoğu bu makinaları satan kişilerden bile çok daha bilgiye sahip olduğunuzunda farkındayım. Sizinde bahsetmiş olduğunuz gibi twinpower 3000 üst model olmasına rağmen (2500 yokmuş) ve daha eski model olduğu halde alt modelinden biomaster2500fbden daha ucuz. Benim arada kaldığım noktada tam bu. Eski Ağır (305gr)Twinpower3000SFC mi yoksa alt model ama hafif(260gr civarı) pahalı olan Biomaster2500FB mi.
Demir kardeşim; Değerli büyüğümüz ve üstadımız olan Vedat beyin görüşünün altında görüş belirtmek bile bence yanlıştır. Bizlerin bilgisi ve donanımı, Vedat beyin yanında devede tüy bile olamaz. Kendilerinin hoş görüsüne sığınarak yazdım ve yazıyorum. İlgili teknik bilgileri genelde katalogdan alır ve yansıtırım. Distirübütör firmada ki arkadaşım, ellerine ilgili yılın kataloğu geldiğinde, meraklı olduğumu bildiği için sağolsun bir tane de bana gönderir. Burada bahsettiğiniz makina ve fiyatı bu olmalı. % 38 oranında indirimi var. Stokları bittiğinde, bu fiyata tekrar bulmak mümkün olmayacaktır sanırım. http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-TWIN-POWER-3000-SFC-7S-ARB1-BB-pmu7.html Hangisini alırsanız alın, kesinlikle çok kaliteli bir makina alacağınızdan emin olun ama, Twinpower her zaman bir ekol olmuş, isim yapmış bir model olduğunuda göz ardı etmeyin.
Eve yeni geldim. Ankarada twinpower bulamadigim icin cok saygideger Huseyin Teke (Atakule Team) ustadim kendi kullandigi cihazi test etmeme imkan verdi. Test sonucunda kesinlikle sizlerinde bahsettigi gibi kesinlikle twinpower ayni stella gibi. Zannedersem siparisi verecem. Umarim pazara kadar elimde olur avdada test ederim sizlerlede paylasirim.
Tekrar merhaba Fiyatin normalde piyasa altinda olmasindan kaynakli insanin icine suphe dusmuyor degil. Ankarada bazi firmalara sordugumda o makina iade kullanilmis yada onarim gormus olabilirler dediler. Sizce bu sitede boyle birsey olabilirmi. Daha once burda hic alisverisim olmadi cunki. Tek dezavantaji 3000 olusu birazda agir olusu sanirim. Buarada mesaji duzelteyim dedim siz benden once duzeltmissiniz. Amcayida abi olarak duzelttim artik affiniza siginiyorum. Amca demem sizleri canayakin samimi gormemden affiniza siginaraktan. Saygilarimla.
O firma Shimano Türkiye Distribütör ya da yetkili ithalatçısı; kullanılmış ya da iade ürün olacağını hiç sanmıyorum; muhtemelen eski model ve fiyatta indirim sözkonusu... Yine de firmaya telefon açıp detaylı bilgi alabilirsiniz... Ayrıca o fiyata kaçırmamak gerek bence...
Ah şu güzelim Ankara'nın, balık av malzemeleri satan arkadaşlarım, ah ki ne ah. Maaşaallah hepsi öyle bir duayen olmuşlar ki sorma gitsin. Aslında söylediklerine kendileride inanmıyorlar, kıs kıs gülüyorlar ama, '' Ya Tutarsa '' Daha 5-6 gün önce, sitemizden '' Zıpkıncı İbo '' arkadaşım ile, Necatibey caddesinde gezerken, işyeri sahibi satıcının söyledikleri, anlattıkları kulaklarımda hala. Aman o kadar çok biliyordu ki, ne sen sor, ne de ben anlatayım. Kısaca adam, koskoca Shimanonun Japonya ve Malezya'da ki fabrikalarını kapattı, diğer tüm kaliteli markaların fabrikalarını kapattı ve Çin'de 15-20 liralık makinaların yapıldığı fabrikaya fason yaptırttı. Sizin almayı düşündüğünüz site neresidir bilemeyeceğim. Lakin yukarıda sadece benim verdiğim link var. Başkada bir sitenin linki olmadığına göre aynı yerden bahsediyoruz demektir. Bu linkteki site, ilgili markayı ithal ederek satan, dağıtan tek yetkili distirübütör firmadır. Adamlar 2 aydır % 43 lere varan iskontolarla ellerinde ki 2011 stoklarını eritmeye ve 2012 ürünlerine yer açmaya çalışıyorlar. Shimano merkez onaylı bu indirimin bu kadar yüksek boyutlarda olmasının bir 2. sebebide, ilgili firmanın 2011 yılı için verdiği kotayı 5 kat aşmış olmasına karşı, Shimano tarafından TR. distirübütörüne karşı yapılan bir jesttir. Bu konuda gönül rahatlığıyla oradan ve diğer sitelerden alabilirsin. Bende sizi canayakın ve samimi gördüğümden dir ki, o küçük nüansı işledim.
Suan makinayi almis bulunmaktayim. Oglen arastirip biomasterda karar kilmisken degerli ustadlarimizin tavsiyeleriyle ve test etmemden sonra twinpower almaya oglen karar verdim. Geceye dogruda havale ile almis bulunmaktayim. Gazam mubarek olsun ilk avimi sizlerle paylasmak icin sabirsizlaniyorum. Umarim pazara kadar ulasir. Siz degerli buyuklerim ve ustadlarim hizli ve dogru karar vermemdeki engin tecrubeleriniz icin sonsuz tesekkurler. Umarim Ankarada oldugunuz donemlerde de sizlerle tanismak av yapmak benim icin onur olacaktir.