Bir Ankara'linin Tatil Macerasi Için Tüm Fikirler Lütfen Buraya! :)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında gokhangokce87 tarafından paylaşıldı.

1. gokhangokce87

gokhangokce87 Gökhan GÖKÇE

Forumda ve olta balıkçılığında amatör bir hobiciyim.Ve daha çok Ankara çevresinde bulunan avlaklarda sazan,kadife ve turna türlerinde avlanıyorum. 1-7 Temmuz tarihlerinde Ayvalık'ta geçireceğim tatilim için yanımda bulunan 2 oltamı dalış takımlarımı(amatör serbest) ve zıpkınımı almak niyetindeyim.Ama acemi olduğumdan tüm abilerim-ablalarım ve kardeşlerimden yardım istiyorum.Takımlar şu şekilde:

-Silverstar 300 cm karbon kamış+Teben Sr 400 surf makina+Remixon 0.35 (13kg çekerli) misina
    -Albastar 185 cm fiber kamış+Piranha 50'lik(ucuz) makina+Remixon (ucuz) misina
    -Zıpkınımz standart küçük kapasiteli ucuz bir zıpkın marka modelini hatırlamıyorum ama yerli bir firmaya ait olduğunu biliyorum.Bununla ilgili olarak ek sorularım var;
    *Uç olarak(tam adı nedir bilemiyorum ne olur kusuruma bakmayın) biri normal diğeri de çatal şeklinde takım var.Zıpkına ek bir makara ya da ip yok.Üzerindeki yeterli olur mu?Ve hangi ucu kullanmalıyım?

Genel olarak Ayvalık-Burhaniye-Güre-Sarımsaklı civarlarında olacağım.Bu yöre ile ilgili elimdekilere uygun takım-balık türleri ve avcılıkla ilgili ayrıntılı bilgi rica ediyorum.Özellikle otelimizin iskelesinde tutabileceğim mırmır,çupra,karagöz vb balıklar ilgimi çekmektedir...

Herkese keyifli bir yaz ve güzel - huzurlu tatiller dilerim.

2. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Sevgili hemşerim.O sahiller genelde kumluktur.Mırmır,ispari mendireklerde karagöz,trakonya,kupez alabilirsin.

Dip takımı ve şamandıralı takım işine yarayacaktır.Takımların bu iş için uygun.Zıpkın konusunda bilgim yok.Hayırlı tatiller dilerim.

3. gokhangokce87

Teşekkürler Halil abi.Az evvel otel sahibi ile görüştüm.O da bana balık tutulduğunu ve zıpkıncı ve oltacı müşterilerinin iskelede avlandıklarını söyledi. E artık ya nasip...:)

4. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Hayırlısı olsun.Tatilden sonra raporlarını bekliyoruz.

5. gokhangokce87

Tabii ki bol fotoğraflı olarak bir haftalık rapor hazırlarım inşaallah;)

6. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

Sevgili Gökhan...Ayvalık tarafı güzel çupra ve mırmır yapar..Orada balık tutanlara bak ne yem ve nasıl takım kullandıklarını gösteren olur mutlaka..Bende eski zıpkıncıyım..Bana kalırsa 3 lü ucu kullanma çünkü balığı kaçırabilir.Zıpkını kontrol et derim.Lastik eskimiş ve yumuşamış olabilir.Rastgele..:)

7. gokhangokce87

Daha önce hiç kullanılmadığı için gıcır gıcır ilk balığını bekliyor lastiğim Necmi abicim.;)

8. egemenparlar

egemenparlar isim hanem boş kalsın

gökhan kardeş slm

ben ayvalıkta ikamet ediyorum şansın varsa çupra, sargoz yapıyor. yoksa isparoz bol :D klasik dip oltasıyla iş yaparsın. ayvalık merkezde de yemci mevcut sıkıntı çekmezsin şimdiden rastgele

9. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Gökhan Abi hadi hayırlısı, raporlarını bekliyorum.

10. gokhangokce87

Furkan inşaallah rapor edebilecek avlarımız olur :)