Merhabalar, Ben bu hafta balığa gidemedim ama benim ekürim dayanamayıp bensiz gitmiş. Yer tabiki gene Ege kıyıları. Bu sabah bana 2 torba balık ile geldi " Bunlar senin hakkın "diyerek teslimatını yaptı ve gitti. Valla sanırım 5-6 Kg civarında vardır. Balıklar donmuş ama genede resimlerini koymak istedim. Arasında tanımadığım bir balık var. Bir çok mesaj olmasın diye hepsini tek bir başlık altında yazdım. Hikayesi ise klasik, tekne ile dip oltası, bırakma ve sırtı. 1 tanede baba Sinarit almış ama malesef benden önce başka biri kapmış. Barbunları o sırada ağ atan bir tekneci hediye vermiş ancak bu kadar. Mercanlar ise karides ile yakalanmış. Bunlar akşam yiyeceklerimiz bir bukadarda resmini çekmediğim var. Arkada bir tane kırmızı balık var sanırım o papağan balığı. Kupesler çok iri bende aynı şekilde apartmanda yiyecek olanlar verdim. Mürenler iri şimdi sorum şu.. Ben bunları nasıl ayıklayacağım??? Daha önce hiç Müren ayıklamadım ama mangalda yapmayı düşünüyorum. Bilen birileri ayıklanma konusunda tarif verir ise çok sevinirim Bu balık nedir? Dip Sırtısı yapar iken canlı yeme atlamış. Boyu 1 metreden fazla ve kocaman gözleri var. Ağzı kısa ve dişli. Bedeni ise ince ve yassı. Donmuş olduğundan bu şekilde resimleyebildim. Evet şimdi yardımlarınızı bekliyorum Kısmet ise haftaya Gökova'ya gitmeyi planlıyorum Bu arada Tarkan'cım istersen mürenleri mangal yapalım
onur kardeş sana şimdiden afiyet olsun o balığın ismi tipindende tahmin etmen lazımdı kayış balığıdır
Aytekin selam dostum.Kayış balığı diye bu balığı biliyordum ben yöresel olarak isimler değişebiliyor Onur aslında yöresel olarak palaska balığı diye biliyorum senin elinde bulunan balığı aşağıda resmini görebilirsin ve palaska balığı olarak ararsan internette daha fazla bilgi bulabilirsin
Kayış balığı olarak bu resimde görülen balığı biliyordum bende. Nasıl pişirilir sorusuna cevap bulabilme ihtimalim nedir acaba
Onurcum...eski bir pop şarkısı vardı... -Ah o balıklar bende olsaydı... - onları bir tavaya atsaydım... -ne güzel giderdi o balıklar -yanında birde R.../roka olsaydı...diye... tava abisi tava...afiyet olsun...kardeşime.
http://benimtariflerim.blogspot.com/2007/12/firinda-palaska-baligi.html Bende daha önce bu linkteki şeklini görmüştüm
galya,gelincik vallahi bizim buralarda galua ğelincik sözüm meclisden dışarı ermeni... şeyi denilen balığa benziyor
Bu kayış balığı. Tava yapabileceğin gibi,temizledikten ve 10' ar cm. uzunluğunda kestikten sonra biraz sıvı yağla yağlayıp tuzladıktan sonra ızgara (elk.ızgarada olur) yapabilirsin. Afiyet olsun.