Bir Babakale-Sivrice Masalı….. Sevgili Dostlar. Arkadaşlarla, uzun süredir düşünüp de , hayata geçiremediğimiz baş başa gezimizi 29 Ekim tatilinden de faydalanıp 28 Ekim – 31 Ekim 2009 tarihleri arasında gerçekleştirdik. Burada hedef, Sivrice’de yaşayan , avlarıyla bizi mutlu eden Üstad Orhan Abi’yi ziyaret etmek ve havanın durumuna göre balığa çıkabilmek. Programımız, 28 Ekim Çarşamba günü 07:00 de Yenikapıdan feribot ile Bandırmaya geçmek, oradan Biga, Çan, Bayramiç, Ezine üzerinden Babakale-Aklimanda bulunan yazlık eve geçmek. Burada konaklayıp, çevrede vakit geçirmek. Cumartesi günü yine aynı güzergahtan 18:00 de Bandırmadan Yenikapıya geçmek. (Cumartesi günü Hava muhalefeti nedeniyle Bursa üzerinden Yalova-Pendik feribotuyla geçmek zorunda kaldık). Gelelim resimlere : Çarşamba, 28/10 Feribotta ben (solda) ve Bülent arkadaşım. Bülent ve Sedat arkadaşım Bandırma’da feribottan inip yola koyulduk. Yazlık eve vardık, evin çevresine su tutuyoruz. Babakale mendireğinde öğleden sonra kamışla ufak tefek balıklar alarak günümüzü değerlendirdik Teknelerden biri sardı ağı topladı balığı. Allah bereketini artırsın. Güneşi batırıp Aklimanda Westest Clup ‘ta yemek yemek için limandan ayrıldık. Sedat arkadaşımız restoranda şömineyi ateşliyor. Bülent arkadaşımız Kömür’le oynuyor. Konu avcılık olunca hararetli avcılık maceraları anlatılır. Biz de saf saf dinliyoruz.
Perşembe, 29/10 Sivrece Koyunda Dostlarla beraberiz. Bu kadar doğal , bu kadar sıcak, sevecen insanlar her zaman denk gelmez. Atladık tekneye, Orhan Baba geçti dümene. Çok güzel program yaptık. Hava süper. Önce Kolyoz, ardından Mercan ve dönüşte torik bakacağız. Fakat limandan çıkar çıkmaz hava bir patladı. Denizin üstünde durmak mümkün değil. Orhan Abi rotayı değiştirdi ve iki rapala sallayıp toriğe dödük. Sanki sürülmüş tarlada gidiyormuşcasına çalkantılı denizde dolaşırken , Orhan Abi aniden hız kesti.’’ Geliyor çocuklar !!!! aldık balığı sonunda!!!!!!’’ fakat o da ne, tam kepçeyi hazırladık balık kurtuldu gitti. Tura devam. İnatla dolaştık ve yine aynı , bu sefer temkinliyiz. Ve sonunda yarım metrelik baraküda teknemizde. Keyifler gıcır. Artık dönebiliriz limana. Bu arada Eren Konukevinin restoranını arayıp hazırlık yapılmasını söylüyoruz. Orhan Abi’nin yol arkadaşı.
Eren Konuk Evi Sahibi Kemal Bey. Müzik öğretmeni. Kemal Hoca çaldı , hem yedik hem söyledik. Cuma,30/10 Denize açılamayınca, Babakaleden çıkıp, Kadırga koyuna geldik. Kıyıdan yemli attık , ama herkes gibi biz de eli boş döndük. Akşamına yine şömine yine balık ve muhabbet. Yorulan arkadaş, şömine karşısında mayıştı. C.tesi 31/19 Dönüş yolunda bigada et ürünleri yiyoruz. Bu güzel tatide bizi çok sıcak karşılamalarından dolayı, Sevgili Orhan Abiye ve sivricedeki dostlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Hakkını helal et Orhan Abi. Sevgiyle ve dostça kalın.
Erdinç abi selamlar En solda bulunan abimiz Okan Otel den Hüseyin kardeşimizin babası Hayrettin Amca'mıydı? Bu arada Benim çok isteyipte yapamadığım Sivrice tatilini yapmışsınız . Sayenizde gitmiş kadar oldum. Selamlar.
Erdinç bey dostlarınızla beraber güzel bir tatil olmuş asos kadırga koyunu bilirim asos hem tatil hemde balık bakımından güzel bir yer allah muhabbetinizi bozmasın rastgele
Emrecim sen de süpersin. Hobi olarak balık tutma sporuyla uğraşmak bile artı bir değerdir. Müzikle aran nasıl? Enstrüman çalmayı da kendine hobi edinirsen daha da şık olur. Sevgiyle ....
Erdinç abi Yörede Levrek ve Çipura ne zaman başlar Sence? Gene bir tur yapmak lazım sanki. . Selamlar.
Sevgili Erdinc Aslında bu tür durumlara kafamı takmamaya calışıyorum.Ancak olay iki kere gercekleşince dayanamadım,bir,kac satır yazayım dedim. Sadece bir hatırlatma.O Sivrice denen yerde,birde geldiğini ve geleceğini hep beklemiş bir Vedat Ağabeyin var,bilmem hatırlarmısın.Hep o şişmanları pek sever. Sevgiler
Erdinç abi çok meraklıydım bir ara bağlama çalıyodum yani öğreniyordum halamın oğlu 15 yıldır çalıyor 5 yıldırda elektro gitar çalıyor özel ders felan verriyor kardeşide rapcı şarkı söylüyor ikiside konser veriyor.Bende merak sardım müzik hocam 5 kişiye özel olarak öğretiyordu sonrada bırakınca bende bırktım arkamdaki dolapta duruyor bağlamam.
Kardeşim bir tatil ancak bu kadar güzel anlatılır. Ellerine emeklerine sağlık. Dostlar bu arada yolu bu yörden geçenlerin mutlaka Sivrice ye uğramalarını ve conta Mustafanın kahvesinde denize karşı çaylarını yudumlamalarını ve Sivriceli balıkçılarının ve tabiki Orhan Babanın o güzel sohbetlerine ortak olmalarını tavsiye ederim. Herkese böyle güzel arkadaşlıklar ve bol balık avlı tatiller dilerim. Hepinizin günleri güzel olsun.
Bu güzel tatide bizi çok sıcak karşılamalarından dolayı, Sevgili Orhan Abiye ve sivricedeki dostlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Hakkını helal et Orhan Abi. Sevgiyle ve dostça kalın.[/QUOTE] Sevgili Erdinç, çok teşekkürler, Anamın ak sütü gibi helal olsun sizlere. Amatör balıkçılar olarak işte bu sitede tanıştık, zamanla birbirimizi tanıma fırsatımız da oldu, sadece balık avları gibi oluşan dostluklar, işte sizleri daha iyi tanıdıktan sonra, sizlerde kendimi buldum, Eski İstanbul'u buldum, semtlerimizden bahsettik, aynı şehrin kültüründen öğrendiğimiz, eski adetleri ve eski saygıyı ve sevgiyi hatırladık, hayattan, hayat felsefesinden, hayatın tecrübelerinden bahsettik, Sevgili Kemal bey kardeşimin udu ve Bülent, Sedat ve Seninle, hep beraber söylediğimiz, türkülerin anlamlarının ne kadar güzel ve etkiliyici olduğunu yaşadık, velhasıl, sizlerde kendimi buldum, gerçekten balık bahane oldu bu sefer, demekki insan 60 yaşında da olsa çok güzel dostlarla karşılasabiliyor ve şunu söylemek zorundayım, çok ayrıcalıklı dostlarımın arasındasınız artık, sizi özlemeye başladım bile. Hoşçakal, sevgili Erdinç, sevgili Bülent, sevgili Sedat kardeşlerim. Sivrice'den sizlere ve ailelerinize, çok selamlar, sevgiler.
Sevgili Erdinç abi çok güzel bir paylaşım, biz genç yaştakilere çok güzel bir dostluk ve muhabbet örneği oldunuz.Paylaşımınız için teşekkür ederim.Manzaralar muhabbetler kıskanmamak elde değil.Maşallah diyeyimde nazar değmesin bu güzel abilerime.
Sevgil ağabeyim, Erdinç seni çok anlatmıştı. Ama seni tanıyınca anlattıkları eksik kalmış diyorum. Bu zamanda böyle dost canlısı insanlarda varmış dedirtiyor insana. Gösterdiğiniz yakın ilgi ve alaka burada kelimeler ile anlatılamaz. Size ve Sivricedeki tüm dostlara sonsuz teşekürler. Sizi tanımak gercekten büyük keyif. Umarım bu keyif çok uzun yıllar devam eder. Sevgi ve saygılarımla.
Sevgili Dostlar, Herşey , hayata pozitif bakmakla oluyor. Kim olursa olsun insanları, doğayı, hayatı sevmekle başlıyor. Ve de en önemlisi, kendimiz için yaşamalıyız. Başkası ne der, aile baskısı, çocuklar derken herşeyin zamanı gelip geçiyor. Herkese keyif alacağı güzel günler diliyorum. Bu arada; Sevgili Emre, Bir ağabeyin olarak , bağlamaya devam etmeni arzu ederim. Halk eğitim merkezlerinde kurslar vardır. Araştır ve bana söz ver başla. İleride kulaklarımı çınlatırsın. Sevgili Vedat Abi, Ben yazın geldiğimde siz yoktunuz. Bu geldiğimde ise misafirleriniz olduğunu duydum ve limanda göremediğim için görüşemedik. Önümüzdeki yaz kısmetse hep oralarda olacağım. Belki yazdan önce de olabilir. Sağlıklı ve bol balıklı günlere inşallah. Sevgiyle ve Dostça kalın..
Sevgili Sedat kardeşim, ben de sana çok teşekkür ediyorum, İnşallah gene güzel günlerde denize çıkarak bol bol balık avları yapacağız, Sivrice akşamları çok güzel, hele ud, kanu ve dabruka da olunca, tabi yanında balık ve yeşil efe. tekrar hoşçakalın, selam ve sevgiler.
Erdinç bey, Sizi ve arkadaşlarınızı tebrik ederim, Bu güzelikleri bizle paylaşmanızdan, Sevincinize ortak etmenizden sebeple bir kez daha teşekkürler. Sivrice'ye bir kez gitmiş ve Koca Yürekli Gerçek bir Amatör ruh ile aynı sofrayı paylaşmış biri olarak, İnanın nasıl keyif aldığınızı tahmin etmekteyim. Muhabetler daim olsun...