Hürriyet gazetesi haberine göre bir balıkçı bir gecede 15 ton balık yakalamış Bu arkadaşa EL INSAF diyorum. Bakalım ertesi gün ne yakalacak... http://www.hurriyet.com.tr/gundem/16558552.asp?gid=373
Bu bişey değilki çanakkale için bundan 3yada 4 sene önce bir lüfer teknesi ilk avında öyle bir sürü çevirdiki kaptan o avdan sonra mürettebata sezonluk ödeme yaptı tekneyi karaya çekip bakıma aldı lüfer sezonunda birdaha avlanmadı siz düşünün kaç ton olabileceğini...
aslında bu gırgırları en azıdan bu boğazlarda yasaklamaları lazım balığın gidecek kaçacak yeri yok istanbul ve çanakkale boğazlarında balıkçılar kıyım yapıyor bunun ile ilgili birileri kampanya yürütmeli ve yasaklanmalı
Bu balıkçı 15 ton balık yakaladıysa kanunlarada uygun avlandıysa bunda ne sorun var bizler burada o kadar balık yakalanırmı seneye ne yakalarsın gibi sözlerle havanda su dövüp dururuz sonrada birbirimizi kırarız onlar yine bildiğini okurlar gırgırlarla ilgili yasalar değişmediği sürece bu böylede devam eder yanlış bilmiyorsam AB nin bize verdiği 8 maddelik ödevlerden biride balıkçılıkla ilgili yasaların çıkarılması çıkarılması onların istediği yasalara göre hiç bir gırgır balık avlıyamaz kıyıya avlanma derinliğide 10 kulaçtan 30 kulaça çıkacak bunun nedemek olduğunu herkes anlamıştır sanırım yanlış biliyorsam doğrusunu bilinler söylesin bu yasalar değişmediği sürece 15 tonda avlanır 20 tonda avlanır rastgele
boşuna kendinizi yormayın arkadaşlar.sinirlerinizi boştan yere zıplatmayın.siz ne derseniz deyin .bizi yöneten İMAMLAR bildiğini okuyor.
valla bana gayet normal geldi. sonuçta bunlar kocaman tekneler. 100 kilo tutacak halleri yok ya. hamsi avıyla ilgili bir belgesel izlemiştim. bir kerede 30-40 tonlardan bahsediyorlardı. bence avlandıkları yerlerin ve yöntemlerin denetlenmesi ve eleştirilmesi çok daha önemli. örneğin burada sık sık eleştirilen kireçburnunda ağ açan gırgırları düşünelim. ben onların ağ toplamalarını sayısız kere izledim. inanın çoğu zaman 50-100 balık çıkıyor veya çıkmıyor ağlarından. ama avlandıkları yerin habitatına çok büyük zararlar veriyorlar. ayrıca bana göre yasptıkları iş de hiç ekonomik değil. burada bahsi geçen açık denizde avlanmıştır. eğer kuralları ihlal etmediyse bence helal olsun.
Az önce pazardan geldim. Haftada en az iki gün balık alırım. Fakat bugün balık almadım! 9-10 cm defneyaprağına çinekop, 13-14 cm olanlarına lüfer yazmışlar. Tekir ise 5-10 cm arası; ilarya ise kilosu 3 lira 14-15-16 cm boylarında. Moralim bozuldu döndüm geldim. Balıklara toplu katliam yapılıyor ve devlet görevlileri seyrediyor. Hiç unutmam; pazarda simit satıyor diye gariban bir simitçiyi döven zabıta memurları nerededir? Greenpeacin cetvellerini belediye zabıtalarına dağıtmak lazım başka kimseye değil! Zabıta bu balıkların tezgahta satılmasına engel olursa bu balıkları pazarcı almayacak ve dolayısı ile trol ve gırgırcılar da yakalamayacak... Tabi turşusunu kurmak istemiyorlarsa! Not: 15 ton bir gırgır için çok değildir. Elli bin çift Torik alındığını duymuşluğum var Marmara'dan! 100 Bin ton olsa bile vız gelir. Ağ daraltılır, balık bir araya toplanır kıtal vurulur veya elektrik süpürgesinin hortumu gibi kocaman bir boruyla balıklar ana tekneye veya yedeğine vakumlanır. Yasal avlanan tekneler için limit yoktur. Balık yüklü teknelerin küpeşteden su alarak battığı çok olmuştur!
Kesinlikle katılıyorum.Buna acilen bir dur denmeli, ama zabıtalarımızın maalesef uğraşmakla olduğu çok önemli görevleri var ( yukarıda belirtmişsiniz )
Haberde bir tuhaflık yok ? 15 ton sardalye neki, o bölgede çekilen lüferleri haber yapsalar da herkes öğrense... Bu tip balıkçı teknelerinın umudu senede bir kaç sürü böyle çevirirsem yılı kurtarırım muhabbeti. Kanunlar,Sirkülerde uygun olunca ne diyelim?
Lanet ediyorum.Lanet olsun. Bu ve bunun gibi daha yuzlerce mesele halledilmedikten sonra Turkiyeme donmek istemiyorum.Cunku hergun boyle haberler ile duyarli bir insan kahrolur,verem olur.olur gider... Ne soylenirki...Beyefendiler bircok seyler ile ugrasirken bunlara kanun cikartilmiyor,bir denetim mekanizmasi gelistirilmiyor...Ya arkadas yok mu acaba bir Allahin kulu cikipta meydan okuyabilecek.La havle vela kuvvete ilabillahilazim...