Son yıllarda her nekadar suyu çekilmiş olsada balık ölümleri yaşanmış olsada yinede güzeldir benim çocukluğumun geçtiği mogan gölüm... Bu arada gözüme çarptı bazı bilinçsiz balıkçılar hala buz kırıp ağ atma peşindeydiler sizlerle geçenlerde gittiğim bir kış günü çektiğim 2 fotorafı paylaşmak istedim birde bi konu belirtmek istiyorum gölün ortalarında bile insanlar yürüyorlardı aman çok dikkatli olalım her yıl buz kırılmasından 10 larca insanımızı çocuklarmızı kaybetmeyelim...
Geçen hafta sonu Eymir e gittik bizde, çoluk çocuk oldukça büyük bir nüfus buzun üzerinde yürüyor, kayıyor ve eğleniyordu. Bende tedirginlik yaşadım işin açığı.. Buzun ince, kırılgan olduğu yerler vardır mutlaka.
bu balık ölümleriyle ilgi osman abi çok uğraştı acaba bişeyler yapıldımı çok merak ediyorum?? umarım bol yağmurlu bir yıl geçiririz!!! umarım bereketli bi sezon olur!!! malesef bu sezonda ben olamayacağım sezon açılırken vatani görevimi yapmak için ara vereceğim 15 ay olta tutmamak kötü olcak yeni başlamıştım ama çok alışmıştım!!! ahh ahh moganım çanıllım Ankara'm offf ya ben bu senedemi tecil ettirsem nedersinizz???
slm 17 Ekim akşamı Mogana gittik. Emniyet Müdürlüğüne ait olan kısımda avlandık. dip oltası ve normal oltada attık. yüzeye yakın yüzen çok balık varfdı . dipte bişey çıkmadı. ama orada biri 40 tane balık yakalamıştı ve 10 tanesi 2 kg üzeri ağırlıktaydı.bizde birkaç tane tutabildik.ama oltaya çok gelmiyor. herkese iyi akşamlar.
Bu sene baya yavru sazan atıldı mogan'a . avlanma boyu kontrolu yapılmazsa yazık oluyor. inşallah insanlarımız bu konuda daha duyarlı ve bilinçli olurlar.