bir bölgenin balıklandırılması hakkında

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında yamansukru tarafından paylaşıldı.

1. yamansukru

yamansukru şükrü

Favori Kamış:
    Shimano catana 180l spin
    Favori Makine:
    Shimano stradic ci4 olacak insallah
    En İyi Avı:
    SAZAN 8 KG
    Arkadaşlar öncelikle selamlar sizden bi bölgenin balıklandırması konusunda yardımlarınızı isteyecegim.öncelikle şöyle anlatayım.köyümüzün deresi yıllardan beri çok kötu bır gorunumdeydı.kucuklugum o derelerde gectı yanı her karısını bılırım onceden kucuk cay balıkları yasardı beledıye derenın koyun ıcınden gecen kısmını beton yaptı ve derenın koye gıren kısmına pıslıkler dereye akmasın dıye bı set yaptı yanıkucukbır baraj gıbı dusunebılrız bu bolgeyı.tahmınım derenın yanı suyun şişme uzunlugu 50 metre falan yanı kucuk bı göletçik oluştu.buraya yazın 2-3 ay dısında dıger butun aylarda su akmakta amasadece yazın 2-3 ay hıc su akmıyor fakat sureklı su bulunuyor.benımde gecenler aklıma geldı hıcbır sekılde balık olmayan bu dereye balık salmak ıstıyorum sazan yayın levrek bunları temın edebılırım bı de temın edebılsem turna dusunuyorum kı tam turnanın yasaması ıcın elverıslı bı yer ıcınde agaclar ve sazlıklar var.acaba nasıl yapmayalım sızden yardım ıstıyorum buraya balık salsam bı sonuc alabılır mıyım sunu da belırteyım kısın sel akıyo dereden o derece su oluyo.goletın tahmını olcmekıcın soyle bısey soylıyeyım golet tamamen suyla doldugunda 15 metre bı derınlıgı olur.sizden yardımlarınızı beklıyorum

2. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Merhaba..
    Benim bildiğim kadarıyla bir yerden bir yere canlı balık nakletmek yasak tatlı sular içerisinde.Ama inşallah yanılıyorumdur sizin açınızdan.

3. yamansukru

yamansukru şükrü

Favori Kamış:
    Shimano catana 180l spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    SAZAN 8 KG
    hiç bir balık olmayan bi yere neden balık salmak yasak olsun ki yani zaten hıcbır balık yok orda bızde balık populasyonu yaratmak ıstıyoruz hepsı o

4. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    Benim bildigimde tarim ve koy islerinden izin almak gerekiyor...

5. boramcse

boramcse bora

Favori Kamış:
    spider surf
    Favori Makine:
    raw II 65
    En İyi Avı:
    eşkina 800 gr
    önce suyun sertliğine bakmalısın telef olmasın balıklar su akmıyorsa oksijeni tükenmiş olabilir resim filan koyarsan daha iyi olur.

6. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    2, 3 ay boyunca o gölete su akmıyorsa okısıjen mıktarı ve suyun kalıtesi düşer, saldığın balıklarda oksijensizlikden telef olabilirler... ama ben olsam yinede salardım, inşallah sel suyu geldiğinde balıkları götürmez.

7. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    o derenin aktığı bir çay yada nehir vardır büyük ihtimalle.Oraya salacağınız örn. levrek,kışın taşkınla beraber çaya karışıp,bir çok yerde olduğu gibi ekolojik tahribata yol açacaktır.İlle balık salacam diyorsanız,aktığı çaydaki balık türlerinin yavrularını yakalayıp salın.

8. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    İyi niyetiniz çok güzel.
    Yarın akşama kadar bununla ilgili ne bilgi belge bulursam paylaşıcam .
    aynalı ve kara sazan atmakta sakınca yok bence , yumurtaları yada yavruları nerede bulunur onlarıda araştıracağım.
    başarılar.

9. Lepistes07

Lepistes07 Orkun Şanlı

Favori Kamış:
    genelde küçük bi kasnağa sarılı 15'lik misina :)
    Antalya'da devlet düzenli olarak çeşitli akarsulara sazan yavrusu bırakıyor ama çocuklar onları daha yarım karışa ulaşamadan avlıyor..

o yüzden balık bırakırsanız kimseye söylemeyin :) tabi tebliği de göz ardı etmeden..

10. gençbalıkçı

gençbalıkçı Erdogan

senin bildigin canlı yem aktarmak , bu resmen Doğaya büyük katkı buna kimse karısamaz + kimseden izinede gerek yok .

birde Sel balıgı alıp götürmez , balıklar şelaleye tırmanıyor o sel alıp götürebılırmı hıc balıgı, birde dere diyo 15 metre falan diyo oranın oksijeni kolayına bitmez , ve iyi verimli bir Balık cenneti olabılır . ama bu kışın atım yaza tutarım değil en az 2 yıl geçmesi lazım diye düşünmekteyim . hatta daha fazla.

11. yamansukru

yamansukru şükrü

Favori Kamış:
    Shimano catana 180l spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    SAZAN 8 KG
    öncelikle degerli yorumlarınız için cok tesekkurler su an ıspartadagım dedıgım yer memleketım manısa da bı yer koyumuzun kucuk bı deresı yanı eskıden yaz kıs akardı ama soyledıgım gıbı sımdı yazın 2-3 ay akmıyo ama golette az da olsa su bırıkıntısı oluyo bız yınede sansımızı denemek ıstıyoruz sazan salacagız o kesın yayın ve levrek bulabılırsem kı yoremızdekı golde mevcut gerekırse para verecegımv balıkcılardan canlı alacagımyayın ve levrekte salacagım asıl ıstedıgım turna bu balıgın cok dayanıklı oldugunu duydum galıba canlı ne buluırsa yıyo deremızde de bolca kurbaga dahıl bı suru canlı var onlarla beslenır dıyorum keske turna bulabılsem ama zor gozukuyo bu konuda yardımcı olabılecek bırılerı var mı acaba onu da sorayım nerden temın edebılırım turnayı

12. yamansukru

yamansukru şükrü

Favori Kamış:
    Shimano catana 180l spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    SAZAN 8 KG
    bıde korktugum o suyun akmadıgı 2-3 ay ıcınde balıklar oksıjensızlıkten olmesın memlekete gıttıgımde oranın resmını cekıp paylasacagıım sızde daha saglıklı fıkır verırsınız dıye dusunuyorum ınsallah

13. yamansukru

yamansukru şükrü

Favori Kamış:
    Shimano catana 180l spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    SAZAN 8 KG
    cok tesekkur ederım okan abı bılgılerınızı beklıyorum

14. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Burata sadece yerli sazanın dayanacağını sanıyorum.Adedide fazla olmamalı yoksa oksijensizlik çekerler,kimiside ölüverir

15. yamansukru

yamansukru şükrü

Favori Kamış:
    Shimano catana 180l spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    SAZAN 8 KG
    tesekkür ederim vedat abi benim amacım bi balık tutkunu olarak bu yeri balıklandırmak yani neden bi canli yaşamasın ki burada fırsatıni bulduğumda 4-5 yıl sonra neden balık yakalamayaym ki buradan.amacım 10 tane yetişkin havyar bırakabilecek sazan balığı salmak öncelikle bu 50 civarında da küçük sazan balığı yavrusu salmak şu an düşünce aşamasındaym inşallah hayalimi gerçekleştirebilirim...

16. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    ortaya çok karışık tür atma ))) diğer türleri baskılayabilir.

17. yamansukru

yamansukru şükrü

Favori Kamış:
    Shimano catana 180l spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    SAZAN 8 KG
    aslında bende öyle düşünüyorum hani bi türde olsa orda bi balık populasynu olsun bakalım sazan ile başlayacağım

18. yamansukru

yamansukru şükrü

Favori Kamış:
    Shimano catana 180l spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    SAZAN 8 KG
    aslında bende öyle düşünüyorum hani bi türde olsa orda bi balık populasynu olsun bakalım sazan ile başlayacağım

19. yamansukru

yamansukru şükrü

Favori Kamış:
    Shimano catana 180l spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    SAZAN 8 KG
    YEMİN EDERİM AZ ÖNCE BU BALIK SALMA İŞİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZ VE HAYALİNİ KURDUGUMUZ ARKADAŞLA KONUŞTUM VE RESMEN YIKILDIM BİZİM BİLİNÇSİZ BİRŞEYDEN ANLAMAYAN KÖYLÜ BURAYA 3 ÇUVAL İSRAİL SAZANI SALMIŞ Bİ SÜRÜ BALIK VARMIŞ HEMEN BARAJDA BALIKÇI Bİ ARKADAŞIMLA İRTİBATA GEÇTİM BURAYA YAYIN SALSAK BU İSRAİL SAZANLARINI YER Mİ DİYE O DA YER KARDEŞİM MADEM BÖYLE Bİ DÜŞÜNCENİZ VAR ORAYA YAYIN SALIN 1 AYDA TOPLAR HEPSİNİ DEDİ SİZİN BU KONUDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ NE YARDIM BEKLİYORUM ACİLLL

20. yamansukru

yamansukru şükrü

Favori Kamış:
    Shimano catana 180l spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    SAZAN 8 KG

YEMİN EDERİM AZ ÖNCE BU BALIK SALMA İŞİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZ VE HAYALİNİ KURDUGUMUZ ARKADAŞLA KONUŞTUM VE RESMEN YIKILDIM BİZİM BİLİNÇSİZ BİRŞEYDEN ANLAMAYAN KÖYLÜ BURAYA 3 ÇUVAL İSRAİL SAZANI SALMIŞ Bİ SÜRÜ BALIK VARMIŞ HEMEN BARAJDA BALIKÇI Bİ ARKADAŞIMLA İRTİBATA GEÇTİM BURAYA YAYIN SALSAK BU İSRAİL SAZANLARINI YER Mİ DİYE O DA YER KARDEŞİM MADEM BÖYLE Bİ DÜŞÜNCENİZ VAR ORAYA YAYIN SALIN 1 AYDA TOPLAR HEPSİNİ DEDİ SİZİN BU KONUDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ NE YARDIM BEKLİYORUM ACİLLL