Bu nasıl birşey anlayan varsa açıklaya bilirmi arkadaşlar. Bunlar nasıl insan,yetkililer falan diyor buna neden müsade ediyorlar?Bunlar insansa ben insan olmak istemiyorum içim acıdı, bircana kıymak bu kadarmı kolay yazık çok yazık. Kanada’da hafta başında başlayan tartışmalı fok avında yaklaşık 860 fok katledildi. Yetkililer, ilk etabı dün gece sona eren avda, beklenenden az sayıda fokun avlandığını belirtti. TORONTO - Küresel ısınma yüzünden bölgedeki buzların erimesiyle fok nüfusunda azalmanın görüldüğü Kanada’da fok avı üç etapta yapılıyor. Ülkenin güneyindeki St. Lawrence körfezinde bu yıl 270 bin fokun avlanması planlanıyor. Kanada’da 2004’de sayıları yaklaşık 5.5 milyonu bulan fokların bir sonraki sayımı gelecek yıl yapılacak. Bu arada, av sezonunun yeni başlayan ikinci etabında da binlerce fokun katledilmesi bekleniyor. Ancak fok avını kötü hava koşullarının ve dar görüş açısının engellediği belirtiliyor. Balıkçılar avladıkları fokların postlarının çoğunu Norveç, Rusya ve Çin’deki tekstil sanayine satıyor. Balıkçılar post başına yaklaşık 78 dolar kazanıyor
Cevap veriyorum, malesef hiç kimse evet abicim bu senede, gelecek senede,ondan sonraki senede kökü kuruyana kadar devam ondan sonrada ne oldu bu foklara diye araştırma üstüne araştırma..
Maalesef her yıl yüzbinlerce fok bu şekilde öldürülüyor.... Ve bunlar Sadece Kanada'da olanlar, ya diğerleri.... Haaa bir de bunlar yasal limitler değilmi, peki ya yasa dışı olanlar... İnsanın hiç detaya giresi gelmiyor...
Bu isi yapan insanlar'in bir sure sonra akil rahatsizligi icersine girdigini duydum. Dusunun karsinizda ki hayvan gercekten cok sevimli ve bariscil.Sizden kacmiyor bile.Oyle duruyor. Ya be adam , tamam kafaya koydun, oldureceksin bu hayvani bari izdirap cektirme. Yok ama...Adam bir kursunun maliyetini yapiyor. Kakicla , balyozla giriyor hayvana. Can cekistire cekistire olduruyor. Eskiden yagida cok degerliydi, simdi sadece kurku.Kurkunu aliyor, geriye kalani oldugu gibi birakiyor.Yani Japonlari bir yana birakin paranin, pazarin oldugu her yerde insan icin doga sadece mal oluyor. Ancak inanin bana "bitti". Sabir tukendi. Eger ciddi bir kafa degisikligi olmaz ve gercek bir cabaya insanlik girmezse, Dunya insanligin hasabini cok yakinda durecek. O zaman kimin kimin mali oldugunu bile tartisamiyacagiz?
ben böyle birşey hayatta yapamam diyorun fakat benim pisikolojimi etkiliyorlar aynı şeyi o sopalı adama yaparım gibime geliyor Allah kahretsin bunları
Bir yrlerde postu için canlı canlı derisi yüzülen hayvanları seyretmiştim.Kafalarına vurara canlı canlı derisini yüzüp cıscıvlak bırakıyorlar ve ölüme terk ediyorlar.Allah kahretsin onları
İnsanlarırı adaleti yoksa bunları cezalandıracak, Allahın mutlak adaleti vardır cezalarını görecekler belki yarın belki yarındanda yakın.
Acaba diyorum akşam olduğunda yataklarına girince rahat rahat uyuyabiliyorlarmıdır,hiçmi vicdan azabı çekmezler bu sadistler.........
Abi vicdanı olan insan (bakın insan diyorum yanlış anlamayın bunlara değil) şu hayvancıkların o koca koca gözlerinin içine bakıp kafasına o sopayı vurabilirmi acaba...
Bir de bu beyinsiz takımı, bizlere insanlık kurallarını yazıp, öğretmeye çalışmıyorlar mı En çok hazmedemediğim de bu