Bir dakika Bakar Mısınız :)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kale124 tarafından paylaşıldı.

1. kale124

kale124 dursun

Aklıma bir fikir geldi .. Kıyıdaan deniz için yaylı sazan oltasını kullansak sonuc alır mıyız ? mesela kefal için ;; ekmegi takıcan içine boştaki iğnelerede takıcan ekmek içlerini ohh ne güzel kıbrıstan daha iyi iğneler karışsa bile hemen çözersin .... yaada koy içine bütün ölmüş balıgı iğnelerede o balıgın parçalarını tak tamamdır at bekle .. bagırsak kafa falanda koyabilirsin :D ... bu takım nasıl bir takım bilmiyorum ama netten bakıp okudugum kadarıyla yemleyip atıyorsun ama iğnelere yem takıyor muyuz bilmiyorum biri bilgilendirirse ve bu takımı bana özetlerse süper olur :) ... DENİZDE İŞ YAPAR MI ACABA DENEYEN VAR MI ? FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUM ACABA KIYIDAN VERİMLİ OLUR MU YADA BİR İSKELE ÜZERİNDEN ... HEPİNİZE RASTGELE

Son düzenleme: 6 Eylül 2011
  2. kale124

kale124 dursun

Kimsede Fikir Yok Mu Denizde Iş Yapmaz Mi :(

3. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    sazan yayındaki amac sazan dipten yemlenen bir balık hem yem leme amaclı hemde kursun kulanmadan takımın dibe inmesini saglamak yayın etrafında 4 5 kanca oluyor 20 cm köstekle tek bir kancadaha ilave ediliyor kancaya mısır vs yem takılıyor sazan avlanıyor kefal dipten yemleniyorsa yay iş yapar neden yapmasın degisik duzeneklerde yapılabilir yayın yukarıda durması icin yay ın ustune samandıra konabilir olmayacak sey degil fakat ugrasmaz kimse okadar teferuatlı bir duzenle bilindik sistemler varken kimse macera aramaz heralde

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Bir dakikadan fazla baktım......:)

Sevgili Dursun uygun olmaz.. gel sen vazgeç bundan...:)

5. greenfish

greenfish q

dostum kefal için yay kullananlar var, ekmeği yaya sıkıştırıyorlar ama ben hiç denemedim pek yaygın değilhook

6. kale124

kale124 dursun

hepinize teşekkürler .. amaç sadece kefal degil yemi değiştirip diğer hertürlü balıgada deneyecegim :) macera demek yeni heyecan demek buda benim için ideal o yüzden deneyelim bir yaydan kimseye zarar gelmez yaa :) .. mufi abi niye uygun olmuyormuş anlamadım ? :O yoksa yasak falan mı :S

7. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Yok yasak değilde bence uygun olmaz..

bence,kendimce, olmaz

yani kıbrıs oltası gibi...:) :eek:

neden 1-2 iğneli olta ile kefal avlamayı düşünmüyorsun? mesela ;) :)

da yaylı - sazlı sözlü takım aklına geliyor???:):):)

8. kale124

kale124 dursun

1-2 iğneli olta sistemi tarifi verirsen abi [başarılı olanından] onu kullanırım :) zaten kefalde herkes kıbrıs falan atıyor bu yaylı olta ondan daha az iğneli :)

9. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Kefal için değmez bukadar kafa yormana bence . Kıbrısa sar ekmeğini at denize , kısmetinde varsa balık gelir zaten .

10. kale124

kale124 dursun

birde amacım sadece kefal yakalamak degilki :) hertürlü balık için tek sistem bulmak :D bütce acısından :)

11. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    kamış misinasına bir top şamandıra şefaf suluolanlardan . diger uca 016 misinadan 1-2 m.köstek ucunda 1 veya 2 iğne bunlara kırmızı kurt veya ekmek içi tak.. kefalin varlıgını anlamak için önce suya ceviz kadar sıkılmış ekmeği atarsın baktınki balıklar toplandı daha sonra aynı yere yemli oltanı atarsın..:)

12. greenfish

greenfish q

kıbrıs yerine 1 veya 2-3 iğneli şamandıralı takım kullanmak daha doğru, kıbrısla ortaboy balıklar yakalanabiliyor en fazla, bunun yanında harcadığın yem miktarıda 2-3 iğneli takımlarda az olur. yarım ekmekle akşama kadar avlan :D

13. kale124

kale124 dursun

zargana topuyla hazırlanmış 2 iğneli takım yapsam olur mu ? [toptan sonra 2metre misina] ... yem olarakta birine kurt birine ekmek içi :D birde şu var ben bu yaylı sazan oltasını kefal için istememiştimki .. balık bagırsagı kafası yiyen yada bütün balıga gelen tüm balıklar için istemiştim sanırım benim sadece kefal yakalacagımı sandınız yada ben yanlış tarif ettim :D

14. Ümit BALLICA

Ümit BALLICA Ümit BALLICA

Olmazmı..Zargana takımına bile,çoğu zaman irice kefaller daha çok ileryaların geldiği görülür..Klasik zargana takımı bile kullanabilirsin tek iğneli.

15. arsenyildiz

arsenyildiz ali yildiz

Favori Kamış:
    elegance
    Favori Makine:
    shimano&okuma
    Denemek serbest bence dene şansını içinde kalmasın. :)

16. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Bende değişik şeyler deneme taraftarıyım. Yap bir dene, tutarsa devam edersin, tutmazsa en fazla 5 tl gereksiz harcama yapmış olursun.