Aklıma bir fikir geldi .. Kıyıdaan deniz için yaylı sazan oltasını kullansak sonuc alır mıyız ? mesela kefal için ;; ekmegi takıcan içine boştaki iğnelerede takıcan ekmek içlerini ohh ne güzel kıbrıstan daha iyi iğneler karışsa bile hemen çözersin .... yaada koy içine bütün ölmüş balıgı iğnelerede o balıgın parçalarını tak tamamdır at bekle .. bagırsak kafa falanda koyabilirsin ... bu takım nasıl bir takım bilmiyorum ama netten bakıp okudugum kadarıyla yemleyip atıyorsun ama iğnelere yem takıyor muyuz bilmiyorum biri bilgilendirirse ve bu takımı bana özetlerse süper olur ... DENİZDE İŞ YAPAR MI ACABA DENEYEN VAR MI ? FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUM ACABA KIYIDAN VERİMLİ OLUR MU YADA BİR İSKELE ÜZERİNDEN ... HEPİNİZE RASTGELE
sazan yayındaki amac sazan dipten yemlenen bir balık hem yem leme amaclı hemde kursun kulanmadan takımın dibe inmesini saglamak yayın etrafında 4 5 kanca oluyor 20 cm köstekle tek bir kancadaha ilave ediliyor kancaya mısır vs yem takılıyor sazan avlanıyor kefal dipten yemleniyorsa yay iş yapar neden yapmasın degisik duzeneklerde yapılabilir yayın yukarıda durması icin yay ın ustune samandıra konabilir olmayacak sey degil fakat ugrasmaz kimse okadar teferuatlı bir duzenle bilindik sistemler varken kimse macera aramaz heralde
dostum kefal için yay kullananlar var, ekmeği yaya sıkıştırıyorlar ama ben hiç denemedim pek yaygın değilhook
hepinize teşekkürler .. amaç sadece kefal degil yemi değiştirip diğer hertürlü balıgada deneyecegim macera demek yeni heyecan demek buda benim için ideal o yüzden deneyelim bir yaydan kimseye zarar gelmez yaa .. mufi abi niye uygun olmuyormuş anlamadım ? :O yoksa yasak falan mı :S
Yok yasak değilde bence uygun olmaz.. bence,kendimce, olmaz yani kıbrıs oltası gibi... neden 1-2 iğneli olta ile kefal avlamayı düşünmüyorsun? mesela da yaylı - sazlı sözlü takım aklına geliyor???
1-2 iğneli olta sistemi tarifi verirsen abi [başarılı olanından] onu kullanırım zaten kefalde herkes kıbrıs falan atıyor bu yaylı olta ondan daha az iğneli
Kefal için değmez bukadar kafa yormana bence . Kıbrısa sar ekmeğini at denize , kısmetinde varsa balık gelir zaten .
kamış misinasına bir top şamandıra şefaf suluolanlardan . diger uca 016 misinadan 1-2 m.köstek ucunda 1 veya 2 iğne bunlara kırmızı kurt veya ekmek içi tak.. kefalin varlıgını anlamak için önce suya ceviz kadar sıkılmış ekmeği atarsın baktınki balıklar toplandı daha sonra aynı yere yemli oltanı atarsın..
kıbrıs yerine 1 veya 2-3 iğneli şamandıralı takım kullanmak daha doğru, kıbrısla ortaboy balıklar yakalanabiliyor en fazla, bunun yanında harcadığın yem miktarıda 2-3 iğneli takımlarda az olur. yarım ekmekle akşama kadar avlan
zargana topuyla hazırlanmış 2 iğneli takım yapsam olur mu ? [toptan sonra 2metre misina] ... yem olarakta birine kurt birine ekmek içi birde şu var ben bu yaylı sazan oltasını kefal için istememiştimki .. balık bagırsagı kafası yiyen yada bütün balıga gelen tüm balıklar için istemiştim sanırım benim sadece kefal yakalacagımı sandınız yada ben yanlış tarif ettim
Olmazmı..Zargana takımına bile,çoğu zaman irice kefaller daha çok ileryaların geldiği görülür..Klasik zargana takımı bile kullanabilirsin tek iğneli.
Bende değişik şeyler deneme taraftarıyım. Yap bir dene, tutarsa devam edersin, tutmazsa en fazla 5 tl gereksiz harcama yapmış olursun.