Bir Deniz Bisikleti Macerası Daha :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Cems tarafından paylaşıldı.

  1. Cems

    Cems Cem

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    44
    Şehir:
    Adana
    Merhaba arkadaşlar,

    Geçen hafta sizlere deniz bisikleti ile yapmış olduğum avlanmayı raporlamıştım. Bu haftada aynı şekilde Cuma akşam ve Cumartesi günü kıyıdan pek verimli bir av geçiremedim. Cumartesi günü Deniz çıldırmış gibiydi, bu sebepten deniz bisikleti ile açılamadım ancak pazar günü mükemmel bir hava vardı ve bir önceki hafta tanıştığım balık sevdalısı arkadaşım Erdal abi ile telefonlaşıp açılmaya karar verdik, oltalarımızı, yemlerimizi hazırlayıp deniz bisikletiyle açılmaya başladık, balıklar vurmaya başlamıştı ki Erdal abi'yi deniz tuttu ve geri döndük, ben tekrardan babam ile birlikte açıldım, bir kaç tane Papağan balığı tuttuk, ardından balon balığı istilasına uğradık, sanırım Deniz abi'nin ( JOHNY GUITAR) tavsiyesini uygulamamanın zararını çektim :) (Balon balıklarının yaklaşması tehlikeli ve yasaktır şeklinde not yazıp denize bırakmayı unuttum :D ). Hafta içi hazırladığım tüm takımları kopardı. En son kalan takımımla değişik bir tür balık tuttum, acemi olduğum için en cins balıkların beni bulduğunu düşünüyorum :) . Önümüzdeki hafta fiber bir tekne alıp tekneyle açılmayı düşünüyorum inşallah daha iyi balıklar tutup sizlerle paylaşacağım.

    [​IMG]

    Bilgi açısından, balıkların cinslerini bilen arkadaşlar varsa yazarsa sevinirim. Okuyan arkadaşlara teşekkürler. Herkese bol balıklı avlar diliyorum.
     
  2. gacal

    gacal Deniz Uzun

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    429
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    deniz bisikleti çok mantıklı. bende bu sene kano ile açılmayı düşünüyordum fakat kanocular gitmiş :) aslında güzel havalarda teknesi olmayanlar için mükemmel çözüm. hatta y.dışında buna benzer bir çok kişi av yapıyor.

    bileğinize sağlık.
    rastgele...
     
  3. kayral

    kayral Önder

    Mesajlar:
    565
    Şehir:
    Edremit
    Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Yıllar önce deniz bisikletini ağa taktırmıştım.Pedalı çevirdikçe batıyordu Allahtan sahilden gördülerde gelip ağı kestiler.Aman ağa dikkat dostum.İnşallah gönlünüzdeki balıklar rast gelir.
     
  4. Ege Demirağ

    Ege Demirağ Ege Demirağ

    Yaş:
    26
    Mesajlar:
    616
    Şehir:
    İzmir/Eski Foça
    Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Keşke bantlı mercanı bıraksaydınız .. :) Çok daha büyüyebilecek bir balık azda bulunuyor diye biliyorum . Bu arada fare balığı yeniyormu ?
     
  5. muratkoç

    muratkoç MURAT KOÇ

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    1
    Şehir:
    ELAZIĞ
    En İyi Avı:
    2.650 kg Alabalık
    Rastgele bolca ustura balığı ve bir adet sargoz familyasından balık yakalamışsın dostum.reeling reeling :)
     
  6. muratmyilmaz

    muratmyilmaz murat

    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    salina 3 parça,linefe extrem,linefe 10 kilos
    Favori Makine:
    mitcheal armada 7000
    CEM KARDEŞ RASTGELSİN BİR FORUM SİTESİNDEN EDİNDİĞİM BİLGİLER. PAYLAŞAYIM DEDİM..Dogu Akdeniz tarafında; kumluk yerlerde yaşar Düşmanlarından korunmak için kuma gizlenir Vücudunda mavi çizgili desenler vardır Ağzındaki fare dişi şeklindeki sivri dişleri yüzünden yerel halk tarafından "Fare Balığı" veya "Ustura Balığı" olarak adlandırılır Tutulduktan sonra iğne çıkarılırken dikkat edilmelidir Isırabilir
    Bugün fırında soslu denedik baya güzeldi ama kızartması daha iyi olur heralde.Tavsiye ederim gerçekten az kılçıklı güzel bi balık.
    3 sene önce yazın Gökova körfezinde yemli oltama gelen ve ilk defa gördüğüm bu balığı ben pullarını çıkarttıktan sonra temizleyip kızartmıştım. Size de aynısını tavsiye ederim; dil balığı gibi bembeyaz eti var ve tadı da hiç fena değil.
    Ben yedim ama hem kuru etli hemde tatsız . Öldürmeye deymez ...
     
  7. JOHNY GUITAR

    JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    185
    Şehir:
    Mersin
    Tebrikler Cem,
    küçüklüğümüzde şambriyel ile açılıp balık tutmayı çokça hayal etmişimdir,
    balığa çıkma isteği engel tanımıyor, önceleri kiralık teknelerle başlayan macera, sizi fiber tekne almaya itiyor, sonra mera dar geliyor, Bot alıyorsunuz, daha geniş alanlarda avlanmaya başlıyorsunuz. Sen de deniz bisikleti ile başlayıp, fiber tekneye doğru gidiyorsun, hadi hayırlısı diyelim, avlandığın bölge balon balığının çokça çıktığı yerler, tavsiyem avlak yerini değiştirmen yönünde.
     
  8. Cems

    Cems Cem

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    44
    Şehir:
    Adana
    @gacal

    Söylediğin gibi çok zevkli ama dikkatli olmak lazım, deniz bozarsa dönmek çok güç olabilir :)

    @kayral

    Teşekkür ettim, inşallah sizede gönlünüzdeki balıklar denk gelir.

    @muratkoç

    Bilgiler için teşekkürler :), sizde benim gibi yeni üyesiniz sanırım, sizden de av raporları bekliyoruz.

    @muratmyilmaz

    Bilgiler için teşekkürler Murat abi, ancak yiyip yememekte kararsız kaldım :) sanırım senin alıntı yaptığın kişi çok beğenmiş, sen ise beğenmemişsin.

    @JOHNY GUITAR

    Teşekkürler Yusuf abi, seni dinlemediğime inan çok pişman oldum, balon balıkları tüm takımları sildi süpürdü :). Profilinde Mersin yazıyor abi susanoğlu taraflarında tavsiye ettiği bir avlak var mı ?


    Herkese bol balıklı avlar, rastgele...
     
  9. merkury33

    merkury33 HASAN

    Mesajlar:
    1.427
    Şehir:
    Tarsus
    Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    valla iyi abi ya, deniz bisikleti çok güzel bi sey
     
  10. JOHNY GUITAR

    JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    185
    Şehir:
    Mersin
    Cem kardeşim,
    Ben Mersin merkezdeyim. Susanoğlu civarında hiç avlanmadık, Mersin'de avlanmadığımız zamanlarda Tisan, Yeşilovacık, Aydıncık ya da Yumurtalık tarafına gidiyoruz, Yeşilovacık taraflarında bir kaç arkadaşın ile tekne kiralayıp ava çıkabilirsin de(şunu da belirteyim:Yeşilovacık tarafında da balon balığı çıkmıyor değil). Ama uzak diyorsan o zaman da gece ava çıkmayı dene, soğuk oluyor ama en azından balon balığı gece avında hemen hemen yok denecek kadar az vuruyor.