Bir Depremin Rüyası

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Avciperdeci tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Cumartesi gecesi uykusuzluk ve haftanın yorgunluğu üzerime çökmüş, yağan yağmur sesi ile birlikte yorgunluğun mahmurluğu göz kapaklarıma kadar işlemişti. Bu yorgunlukla uzandığım yerde uyumam uzun sürmemiş rûyalar alemindeki yolculuğuma başlamıştım.

Manisa lı olanlar eski halini bilirler güzel memleketimin. 80 li yılların sonuna kadar bir çok mahallesi yer ev olan Manisa, bu dönemden sonra büyük ve hızlı bir değişim sürecine girmiş ve bu yer evler yıkılarak yerini 5-6-7 katlı binalara bırakmaya başlamıştır.

Bizimde bir dönem oturmuş olduğumuz mustakil evimiz baba dedemlerden kalmış ve babamın yakın bir arkadaşı tarafından yıkılarak şu anki halini almıştır. Yorgun ve bitkin olan 3 ayrı bölümden oluşup amcamlarla aynı bahçeyi paylaştığımız, bahçesinde, leylak ağaçlarının, asmaların, yemiş ve meyva ağaçlarının bulunduğu mustekil evimizi, o zamanlarda ki mahalle maçlarını, komşulukları dostlukları halâ özlerim. Ben şu anda o müstakil evimizin yerini alan apartmanın son katında yani 5. katta oturmaktayım.

O gece uyuduğumda gördüğüm rûya da şu anda oturmakta olduğum yukarıda da bahsettim evimizdeydim. 5. kat salıncak gibi sallanıyordu rûyam da. Her eşya yerlere düşüyor, ben Arda ya, Eşim Kaan a sarılmış çocuklarımıza zarar
    gelmemesi için ne yapabiliriz diye düşünceden düşünceye dalıyorduk. Kan ter içinde kalmıştım. Buz gibi ter atıyor, bir yandan da evi inşaa eden Babamın arkadaşına dualar ediyordum, nasıl bu kadar dayanıklı bir bina inşaa ettiğini
    düşünerek. Çünki ciddi anlamda bina sağa doğru yattığında biz sağa doğru kaymamak için bir şeylere tutunmaya çalışıyorduk. Gözlerim deki korkuyu eşime yansıtmamaya çalışıyor, az sonra sarsıntının duracağını söyleyerek ona
    güven vermeyi istiyordum. Bir ara gözüm televizyona gittiğinde sarsıntı ile kayarak üzerime doğru geldiğini gördüğüm anda müthiş bir korku ile uyandım.

Gözlerimi açtığımda Bodrum kıyılarında, 6-8 hava da açığa çıkamadığımız için yanaştığımız bir kıyıdaki teknenin kamarasında olduğumu anladım:D
    Kalkıp dışaıya baktığımda delicesine yağmur yağıyordu. Kaptan kamara da oturduğu yerde uyumuş, Erol abi ise onun yanında korku dolu gözlerle dalgaların durmasını bekliyordu. Mehmet abi ve benim ne işim var sizinle balıkta şu anda sıcacık yatağımda uyuyor olabilirdim düşüncelerini bizimle paylaşmasa da hissettiğimiz sevgili Özgür abinin de uyuduğunu gördüm. Zafer de az önce dışarıya çıkmış bardaktan dmkülürcesine yağan yağmurdan tentenin altında
    korunmaya çalışarak, etrafı izlemekteydi. Zafer in yanına çıkarak havanın öğlen 12 gibi yatacağını ancak o saatlerde yağmurun daha da artacağını söyledim. Zafer'in balık misali ıslanmış olmasına rağmen, yağmur önemli
    değil, hava yatsın dalga dursun biz yerimize gidelim sözleri beni şaşırtıyor, o ara çalan telefonuma bakmak için kamara ya geriye dönüyordum. Eşim arıyor avın nasıl geçtiğini Manisa da çok fazla yağmur yağdığını söylüyordu.
    Bodrum un günlük güneşlik yaz havasında olduğunu!!! söyleyip telefonu kapatark yeniden dışarıya çıktım. Yaümurluğu giydikten sonra elime oltamı alıp oturacak bir tabure buldum. Mamunu iğnelere takıp saldım denize. Attım denize gitsin boğazına...

Beklemelerim sonuç vermiyor, ufak vuruşları kıyıda 1mt yi aşan dalgalar nedeniyle hissedemediğimden sadece balığı yemliyordum. Bu arada Kaptan uyanmış kamara dan bizi izliyordu. Bir ara yağmur öylesine hızlandı, rüzgar öyle
    şiddetini arttırdı ki, 30 metre ilerimizi göremez hale geldik. Ayakkabılarımızın içi su ile dolmuş, belimizden aşağısı tamamen ıslanmıştı. Bizim ise tek derdimiz halâ dalganın durması derya nın sakinleşmesiydi. Saat 10,30 gibi kaptana yerimizi değiştirerek 100-150 metre ilerideki bir başka yere gitmemizi rica ettim.
    Yerimizi değiştirdikten sonra attığım oltada çok ince bir vuruş oldu. Tasmalamamla birlikte yakaladığımın bir çipura olduğu kafa atışlarından belliydi. İkinci avlak yerimiz verimli olacağa benziyordu. Fakat dalgalar ve yağan
    yağmur bize engel olmaya devam ederken bizim aklımız açık denizdeki avlak yerimizdeydi.
    Saat 11.30 civarında deniz yumuşamaya yağmur azalmaya başlamıştı.
    Kaptana hava yatacak çıkalım mı artık dediğimde yok bu hava yatmaz dedi. Hava 4-6 civarındaydı. Biz gidelim yatmazsa yarım saat bir saat avlanır döneriz dedim. Ancak biliyordum ki hava yatacaktı. Saat 12.30 gibi yerimize
    vardığımız da deniz tabiri caiz ise süt liman olmuş, güneş ise gözlerimizi alır hale gelmişti.

Bir çipura iki çipura, antenli mercan, levrek, izmarit, sarı kanat derken, günün sonunda her kes dilediği kadar balığını yakalamış, haftanın stresini Bodrum açıklarında bırakıp, yeni haftaya dinlenmiş bir kafa ile başlamaya hazır hale gelmişti.

Denizin her halini görmüştük. Bardaktan dökülürcesine yağıp 30 metre önümüzü dahi göstermeyen yağmur, ayakta zor durmamıza neden olan rüzgar, müthiş dalgalar, ardından süt liman deniz, gözlerimizi alan güneş, caretta caretta ile tanışmamız, 50 metre ilerimizde denizin üzerinde zıplayan Lambuka sürüleri... Daha ne isteyelim diyemedik belki de nankörlük ederek aşağıdakileri de aldık.

Resimlerimiz az olsa da hikayesi fazla oldu sanırım. Umarım keyifle okumuş, o anları, kendi anılarınızla birleştirip yeni avlara doğru yol almaya başlamışsınızdır. Resimler az olsa da paylaşalım..

2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

Herkesin gönlünce bir av yaşamasını dilerim.

3. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Hey maşallah Serdarım destan gibi olmuş kardeşim ellerinize sağlık hiç göndermiyon yanlız hep bana hep bana olmaz yani

4. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Güzel bir hikayeydi.
    Bir başkasına göre zulüm olabilecek bu anı, bizler için ne büyük keyif değilmi :)

Daha güzel hikayelerle darısı başımıza diyelim.

5. istavrit

istavrit Boğaç

sende az rahatsız değilsin Serdarım :eek: ...tebrik eder gözlerinden öperim ...darısı biz rahatsızların başına :rolleyes:

6. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    çok güzel bir hikaye anlatım roman balıklarda az falan değil hani bize ayak yapma daha güzel avlarda daha güzel rüyalarda ve güzel hikayelerinde görüşmek dileği ile tebrikler manisa team :D:D:D

7. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Balıkları yarmışsın gene Serdar...

8. avantgarde

avantgarde onur

Zahmetli ve bir o kadar da heyecanlı keyifli bir av olmuş tebrikler.

9. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    şimdi bu yapılırmı be serdar şurda sezonun açılmasına bir kaç gün kalmışken bu balıklarıda gözümüze sokmak :D :D elbet bizde birgün çupra yakalarız:p tebrikler serdar güzel bir av olmuş:)

10. Aramis

Aramis

ahhhhhhhhhh ahhhhhhhhhh helal olsunnnn

11. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Ufak bir roman tadındaki hikayeni soluksuz okudum.Eline emeğine sağlık.

12. semih91

semih91 Semih

Favori Kamış:
    Dam makina + virax kamış :)
    En İyi Avı:
    5 kg Aynalı Sazan
    Tebrikler Serdar abi avda hikayede süperdi ;)

13. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    Sabreden derviş güzel balıkları tutmuş.

14. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    serdar maşallah balıkların gözüne vurmuşsun yine. hava da sertmiş bayağı sen yine tedbiri elden bırakma. sen baya bi alıştın bodruma. bodrumdan başka bi yer tanımam diyorsun yani öyle mi:)

15. akadam

akadam Haluk

Favori Kamış:
    2 iğneli Sarkıtma Olta ve hırsızlı Zoka
    En İyi Avı:
    hala denizde olduğu için bi şey söyleyemiyorum.
    o havada çıkıp balık yakalamak zor iş gerçekten, ama yine de bodrum balıksız bırakmamış, tebrikler, rasgelsin. bi de özgür'e aşı tuttu mu onu merak ettim... aşı tutacak olsa bile bula bula böyle havayı mı buldun :D ...

bi aksilik olmazsa 12 nisanda ordayım... bakalım düzgün hava denk gelecek mi?

16. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Ohhh..çeşidi bol olmuş maşallah :)
    Deniz önce feryat figan, sonra süt liman..yine vermiş nasibinizi, şansınız bol olsun arkadaşlar...

17. Suatreis

Suatreis

Serdar kardeşim kusura bakmaca yok tamam mı..:D

Anlatımın avdan daha güzel olmuş. Yüreğinize sağlık..:)

18. poissonbleu

poissonbleu murat

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kocaağız 4kg
    serdarcım güzel av olmuş,deprem gerçekmi diye endişelendim sonradan rüya olduğunu duyunca rahatladım,Allah milletimizi bu deprem felaketinden korusun.
    senden ricam böyle yağmurlu fırtınalı havalarda kendi güvenliğiniz için açılmamanız ve balığa çıkamadığın zamanlar için işyerine bir akvaryum alıp balık besleyerek bu balık hasretini tatmin etmen:)
    kal sağlıcakla...

19. sudak

sudak erol

Favori Kamış:
    el otası kıyıdan kamış
    En İyi Avı:
    2.260 kg antenli mercan şimdilik
    kardeşim öncelikle okötü hava koşulları için geçmiş olsun.her nekadar o havada biliyosun benimde payım var.anladı sen onu ama yinede av bereketli geçmiş.antenli boyları biraz ufalmış ve seyrekleşmiş gibi geldi bana yanılıyormuyum.yinede ava katılan arkadaşları canı gönülden kutluyorum .herkese saygılar.

20. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Tebrikler çok güzel av olmuş rastgelsin.

Deermişim kardeşim :D:D tebrikler ama dikkat biraz kardeşim artık düşünmen gereken iki can daha var ki gördüğün rüyada buna işaret etmiş.Balıklar gene süper hikayede süper e kardeşimde süper gerisine afiyet olsun.;):D

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.