Bir Emeklinin öğle sonrası

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında yhy tarafından paylaşıldı.

1. yhy

yhy Yahya

05.11,2014 Salı
    Sabah geç kahvaltı, hanımla kahve keyfi derken öğle oldu.Hava güneşli ve çok güzel, evde oturulacak hava değil.Emekli bir arkadaşımı telefonla arayıp balığa çıkmayı teklif ettim,işi olduğu için gelemedi.Ama ben kararlıyım yalnızda olsa gideceğim.Takımlar zaten hep arabada hazır,kabanımı alıp çıktım.Yemleri tedarik edip, meraya gitmem saat 13,00 ü buldu. İki kamış açtım, birini tekeyle yemleyip Mırmır'a, diğerini istavritle yemleyip Kırlangıç'a attım. Kampetimi açıp oturup çayımı yudumlarken 13,30 olmuştu. İlk bir saat oltalar kımıldamadı bile,ama benim için hiç sıkıntı değil,amaç bu güzel güneşli havada deniz kenarında olmak en büyük keyif.Birkaç kez yemler değişti derken güzel bir vuruş ve ilk mırmırımız kovamızda, yemler tazelenip olta tekrar suya iner inmez ikinci mırmırıda kıyıya çekiyorum.Keyfim yerinde, termostan bir çay daha koyuyorum.İkinci kamışın yemini tekrar yeniliyorum
    fakat hiç bir hareket yok.Derken diğer kamışla 3. ve 4. mırmırlar 10 dakika arayla kovaya giriyor.Saat 16.30 gibi takımları toplayıp,akşam suyu dişliye bakmak için mera değiştiriyorum.Önce 45 dakika kadar spin kamışla kaşık ve rapala denemeleri sonuç vermeyince, mantarlı takımla yemliye bakıyorum.Saat 18.00 gibi birde dişli yakalayıp , akşama misafir geleceğinden avımı sonlandırıyorum.Bir emeklinin yarım günlük av raporuda bu kadar oldu,sevgilerimle,herkese rastgelsin..

2. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Tebrikler Yahya bey. Mırmırlar çok güzel, dişli de bonus olmuş. Şansınız bol, güzel avlarınız olsun.

3. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Emekli olasım geldi. Dahası rastgelsin.

4. serdark34

serdark34 Serdar

Favori Makine:
    Ryobi Ecusima
    Yahya Bey hayat size güzel :) maşallah, keyfiniz, huzurunuz, sağlığınız ve balıklarınız katlanarak artsın.rastgele

5. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Bu emekli de bugün ve yarın benzer aktiviteleri yapacak. Tebrikler ve darısı başımıza diyelim :)

6. yhy

yhy Yahya

Teşekkür ederim Hakan kardeşim, bende bereketli avlar diliyorum,rastgelsin..

7. yhy

yhy Yahya

Teşekkürler Sinan kardeşim, Allah sanada emeklilikte balık tutmayı nasip etsin..

8. yhy

yhy Yahya

Güzel dileklerin için teşekkür ederim Serdar kardeşim, bypass'lı olduğum için,ikinci hayatımızı dolu dolu , deniz kenarında balık tutarak, keyif aldığımız işlerle uğraşarak, yaşamaya çalışıyoruz.Sana da keyifli,bereketli avlar diliyorum..

9. yhy

yhy Yahya

Teşekkürler Yakup kardeşim,sanada bereketli avlar,hayırlı bir emekli yaşamı diliyorum,rastgelsin..

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Yahya abi. Fotograflar ışıl ışıl. Özellikle ilk fotoğraf çok güzel.
    O saat aralığında bence güzel bir av olmuş, nice keyifli avların olsun.

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Mırmırların göz sürmeleri bile çıkmış, harika görüntüler Yahya ağabey. Ellerine sağlık, gönlünce güzelleri her daim rastgelsin.:)

12. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Tebrikler Yahya Amca.
    Hepimizin hayalindeki hayatı yaşıyorsun bence ;)
    Saygılar...

13. yhy

yhy Yahya

Teşekkürler Volkan, senin raporlarının yanında biraz zayıf oldu ama dediğin gibi gündüz için iyi bir av sayılabilir.Mırmır gece daha iyi av veriyor ama biz emeklilerin gündüz de kendine uğraş bulması gerekiyor.Raporlarını keyifle takip ediyorum, rastgelsin..

14. yhy

yhy Yahya

Teşekkür ederim Nuri kardeşim,sanada bereketli avlar diliyorum..

15. yhy

yhy Yahya

Teşekkürler Ayhan, her şey hayallerindeki gibi güzel olsun..

16. öğretmen35

öğretmen35 mehmet

Tebrikler çok güzel balıklar. Daha iyileri rastgelsin. Biz daha çalışan gençler olarak emekliliğe de özenmedik değil :)

17. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Yahya bey tebrikler. Çok keyifli bir ikindi geçirmişsiniz belli ki :) Darısı bizim emekliliğimize inşallah. Sağlıcakla kalın

18. yhy

yhy Yahya

Teşekkürler Mehmet, daha iş hayatınızda yaşayacak güzel günler olacak, benim burda gündüz çalışıp,akşamları ve hafta sonları birlikte av yaptığım senin gibi genç öğretmen kardeşlerim var, her ikisinide keyifle sürdürüyorlar,sana da keyif alacağın güzel avlar diliyorum..

19. yhy

yhy Yahya

Teşekkür ederim İnan, darısı başınıza, hem işinde hemde avlarında keyif alacağın güzel günler diliyorum..