05.11,2014 Salı Sabah geç kahvaltı, hanımla kahve keyfi derken öğle oldu.Hava güneşli ve çok güzel, evde oturulacak hava değil.Emekli bir arkadaşımı telefonla arayıp balığa çıkmayı teklif ettim,işi olduğu için gelemedi.Ama ben kararlıyım yalnızda olsa gideceğim.Takımlar zaten hep arabada hazır,kabanımı alıp çıktım.Yemleri tedarik edip, meraya gitmem saat 13,00 ü buldu. İki kamış açtım, birini tekeyle yemleyip Mırmır'a, diğerini istavritle yemleyip Kırlangıç'a attım. Kampetimi açıp oturup çayımı yudumlarken 13,30 olmuştu. İlk bir saat oltalar kımıldamadı bile,ama benim için hiç sıkıntı değil,amaç bu güzel güneşli havada deniz kenarında olmak en büyük keyif.Birkaç kez yemler değişti derken güzel bir vuruş ve ilk mırmırımız kovamızda, yemler tazelenip olta tekrar suya iner inmez ikinci mırmırıda kıyıya çekiyorum.Keyfim yerinde, termostan bir çay daha koyuyorum.İkinci kamışın yemini tekrar yeniliyorum fakat hiç bir hareket yok.Derken diğer kamışla 3. ve 4. mırmırlar 10 dakika arayla kovaya giriyor.Saat 16.30 gibi takımları toplayıp,akşam suyu dişliye bakmak için mera değiştiriyorum.Önce 45 dakika kadar spin kamışla kaşık ve rapala denemeleri sonuç vermeyince, mantarlı takımla yemliye bakıyorum.Saat 18.00 gibi birde dişli yakalayıp , akşama misafir geleceğinden avımı sonlandırıyorum.Bir emeklinin yarım günlük av raporuda bu kadar oldu,sevgilerimle,herkese rastgelsin..
Yahya Bey hayat size güzel maşallah, keyfiniz, huzurunuz, sağlığınız ve balıklarınız katlanarak artsın.rastgele
Güzel dileklerin için teşekkür ederim Serdar kardeşim, bypass'lı olduğum için,ikinci hayatımızı dolu dolu , deniz kenarında balık tutarak, keyif aldığımız işlerle uğraşarak, yaşamaya çalışıyoruz.Sana da keyifli,bereketli avlar diliyorum..
Tebrikler Yahya abi. Fotograflar ışıl ışıl. Özellikle ilk fotoğraf çok güzel. O saat aralığında bence güzel bir av olmuş, nice keyifli avların olsun.
Mırmırların göz sürmeleri bile çıkmış, harika görüntüler Yahya ağabey. Ellerine sağlık, gönlünce güzelleri her daim rastgelsin.
Teşekkürler Volkan, senin raporlarının yanında biraz zayıf oldu ama dediğin gibi gündüz için iyi bir av sayılabilir.Mırmır gece daha iyi av veriyor ama biz emeklilerin gündüz de kendine uğraş bulması gerekiyor.Raporlarını keyifle takip ediyorum, rastgelsin..
Tebrikler çok güzel balıklar. Daha iyileri rastgelsin. Biz daha çalışan gençler olarak emekliliğe de özenmedik değil
Yahya bey tebrikler. Çok keyifli bir ikindi geçirmişsiniz belli ki Darısı bizim emekliliğimize inşallah. Sağlıcakla kalın
Teşekkürler Mehmet, daha iş hayatınızda yaşayacak güzel günler olacak, benim burda gündüz çalışıp,akşamları ve hafta sonları birlikte av yaptığım senin gibi genç öğretmen kardeşlerim var, her ikisinide keyifle sürdürüyorlar,sana da keyif alacağın güzel avlar diliyorum..
Teşekkür ederim İnan, darısı başınıza, hem işinde hemde avlarında keyif alacağın güzel günler diliyorum..