Merhaba arkadaşlar, bu akşam yine Surf Casting antremanı yapmak üzere sahile indim. Ama bu sefer sadece kurşun atmak yerine bir de çapari takayım, belki derinden yemeye layık iri istavrit alırım dedim. 0.30 beden ve güçlendirilmiş kurşun kasasıyla taktım çapariyi, ucuna da 150 gr kurşun, milletin şaşkın bakışları arasında salladım derinlere doğru. İlk 15 dakika attım çektim boş. Bu arada etraftakiler zargana topuyla, zargana avlamaya çalışmaktaydı ve kovaları boştu. Avlandığım yer kıyıya yaklaştıkça kayalık olduğu için, takım kıyıya gelirken kurşunu takmayayım diye makarayı hızlı sarıyordum. İşte ne olduysa o esnada oldu. Kamış gerildi ve "Aha dedim! Bu Zargana değilse ne olayım!" Ve gerçekten gelen Zargana idi, sudan alıverdim. Çaparinin bir iğnesi çene altından girmiş. Birkaç tanesi de vücuduna saplanmış suda debelendiği zaman. 30 cm kadar boyu vardı. Dikkatlice iğneleri çıkartıp geri salıverdim. Hemen, "Ne yapıyorsun yahu! Biz sabahtan beri uğraşıyoruz, yazık günah!" dedi adam olamamış adamın biri. Bende "Esas bu yavrucuğu yemek günah. Büyüsün yine takılır oltalara merak etmeyin dedim." Bir daha da ses etmediler. Bunu takip eden 6 tane zargana daha yakaladım ve saldım. O zargana topuyla avlananların, bir aceleyle çapari takışları vardı, görülmeye değerdi cidden. Sonra istavrit, pardon Kıraça yapmaya başladı. Belki 40 tane Kıraça'yı suya geri gönderdim. Hava kararınca tamamdır dedim ve son bir atış yaptım. Yine kıyıya yakın bu sefer sağlam asıldı Zargana. Yılan gibi kıvrıla kıvrıla geliyordu. İşte bu akşamın yakışıklısını, milletin kıskançlık dolu bakışları arasında alıp evime geldim. Fotoğraf çekildikten sonra filetosu çıkarıldı ve İkea'da alınmış ızgara tavasında pişirilerek afiyetle iki duble rakı eşliğinde mideye indirildi.
Teşekkürler. Balık Avcılığı'nı bu yüzden çok seviyorum. Her an herşey olabilir. Çapariyle zargana almak, bir yandan zargana tutmak isteyenlerin, zargana takımlarıyla tutamayışı.
gerçekten garip bir av olmuş. zira bende şile fenerinde çapari ile kefal çarpma yapanları gördüm. gayette başarılı oluyorlardı.tebrikler
Beyaz çapari ufak kurşun ile dibe batırmadan çekerek bizim buralarda eskiden beri zargana avlanır her şeye atlıyor
Sevgili Kerem olası bir durumdur.. 20 sene öncesinde bogazda -sarayburnunda-yaşadıgım olaydır.. heleki dahada su üstü gelirse zargananın çok daha fazla saldırma ihtimali var.. yavru balık sürüsü zannediyor.. dalıyor..
Benim başıma ilk defa geldi. Küçükken şeytan oltasının ucuna midye kenarını bir ucundan takıp at-çek yaparak çok yakalamışlığım vardır. Peki o halde neden hafif kurşunlu bir çapari takımlar yüzeyden avlanmak yerine Zargana topları tercih ediliyor? Bana daha etkiliymiş gibi geldi. Bir de Zargana gelmese bile İstavrit alma olasılığı da var.
Tebrikler. Güzel bir av ve anlatım. daha iyilerini bekliyoruz. Bu arada surf antremanında ulaştığınız en uzak mesafe neydi?
Güzel avın ve daha da önemlisi duyarlı davranışların için tebrik ve teşekkürler.Umarım bir gün senin gibi duyarlı hareket eden insanlar artacaktır.Bu arada rakısız o balık ağlardı zaten ,rastgele...
Teşekkür ederim. Kesin birşey söyleyemem çünkü ölçmedim ama 175 gr kurşunla 70-80 m civarında bir mesafeye ulaştım gibi. Henüz tüm gücümle abanarak atmış değilim. Daha çok teknikler üstünde çalışıyorum. Mesela kurşunu yere koyarak atmakla, sarkaç gib sallandırıp atmak arasında ciddi bir fark oluşuyor. Sarkaç yöntemiyle daha az güçle daha uzağa gittiğini farkettim. Ama boğazda avlananları izleyince kurşunu yere koyduklarını görüyorum. Henüz çok acemiyim ama çalışmaya devam ediyorum. Az güç, azami mesafe hedefim.