Bir kaç haftadır tatlı su avcılığına merak sardım, yardım eder misiniz?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ub900 tarafından paylaşıldı.

1. ub900

ub900 toygun

Merhaba tum site sakinleri araniza yeni katilmis bulunmaktayim. Son bir kac haftadir tatli su balik avciligina merak sardim ve internette arastirma yaparken sitenizi buldum ve uye oldum. Bir kac sorum var yardim ederseniz cok sevinirim. Amator bir avciyim suanda arkadaslar 2 tane makarali kamis aldim biri 1.5 metre digeri 2.7 metre birinde 0.25 digerinde 0.35 misina takili. Avlanmaya solucan ve haslanmis misirla gidiyorum 3 tane balik yakaladim simdiye kadar ama son gunlerde hic yakalayamadim acaba eksik yaptigim ne yardimi sizden bekliyorum. Kamisin birini dip oltasi olarak atiyorum birinide mantarli. Dip oltasi mantardan daha cok is yapiyor sanirim cunki iki baligi dip oltasiyla yakaladim. Igneye solucan ve misir takiyorum ama saatlerce bekliyorum hic balik yakalayamiyorum. Sizin bana onereceginiz bir yol yordam varmi. Bir arkadas yemle suyu dedi nasil yaparim bilmiyorum. Bana verebileceginiz taktik yada teknik varsa sevinirim. Herkese bol avlar...

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Toygun kardesim oncelikle foruma hos geldiniz.

Eger bir kac balık yakalamıssanız islem tamamdır demek. Solucan tatlı su balıkları icin pirzola degerindedir. Bunu boyle bil. Balık avının en verimli saatleri sabah gun dogumu ve aksam gun batımı saatleridir. Bu saatler sabah kahvaltısı ve aksam yemegi gibidir onlar icin. Yemleme konusu ise, gittigin yere mısır gotur. Oltanı atacagın bolgeye 20-30 m. cap kadar bolgeye mısırları serp. Mısır secenegi konusunda malzeme aldıgın yer yardımcı olacaktır umarım.
    Kısmetin varsa yakalarsın. Rastgele.

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Toygun hoşgeldin, tadına avların olsun.:)

4. ub900

ub900 toygun

Hos bulduk hocam. Bir sorum daha olacak. Gece balik tutulurmu tutulursa nasil? :))

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Toygun Kardesim, '' hocam '' hitabınızdan ziyade '' abi '' hitabınız daha makbul olacaktır. Cunku bizlerde burada bilmedigimiz bir cok seyi ogreniyor ve bildiklerimizide nacizane paylasmaya calısıyoruz; dilimizin dondugunce.
    Elbette gecede balık tutlur. Ama bu bulunulan bolgeye ve balık cinslerine baglıdır. Ama hic bir zaman gunduzun verdigi verimi alamazsınız. Birde su atasozu vardır bizde, bilirsiniz. '' Gunduzun serri, gecenin hayrından daha yegdir '' diye.
    Kal saglıcakla.

6. ub900

ub900 toygun

Tesekurler abi cevabin icin.

7. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Toygun merhaba . elindeki takımların fotoğraflarını görelim neymiş ona göre ..sana daha kolay yardımcı olur üyeler,,..

8. ub900

ub900 toygun

Merhaba abicim cekerim simdi resimleri hemen. Bu arada herkesin kandili mubarek olsun.

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    fransanın ne tarafı :)

10. ub900

ub900 toygun

Sarthe le mans da.

11. ub900

ub900 toygun

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    uzakmışız yakın olsaydık beraber de avlanırdık

13. Koray BEĞENDİ

Koray BEĞENDİ Koray

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420 Surf 250 gr
    Favori Makine:
    Mitchell Pro 7000, Shimano Socorro 6000F, Sedona 4000FD, Catana 3000 SFC
    En İyi Avı:
    Turna (68 cm,2.5 kg)
    Toygun öncelikle aramıza hoşgeldin, sazan avına mı gidiyorsun? Sazan avında haşlanmış mısır kullanıyorsan, balıkların dikkatini çekmek için vanilya ya da sarımsak suyunu mısırlara dökerek yemi daha etkili hale getirebilirsin. Sazanlar kokuya duyarlı balıklardır. Yemi daha çabuk farketmelerini sağlayacaktır. Solucan en etkili yem tabiki ama mübarekleri herzaman bulmak ayrı bi dert. Diğer bir alternatifte civciv yemiyle hazırlanmış hamur. Sazan avına gittiğinde avlağını güzelce yemle öncelikle daha sonra dip oltalarını yemlediğin bölgeye yatır. Sazanlar su ısısına bağlı olarak hareket eder. Bu mevsimlerde kıyıya yanaşır, sonbahar-kış gibi de derin sulara inerler.
    Dip oltası kullanmak daha yararlı olur çünkü sazan sürekli zemini kurcalayarak yem arar. Bu yüzden dip oltaların daha çok iş yapmış. Sazan şamandıralı oltaya nazaran daha çok dip oltasına geliyor. Benim gözlemlerimde bu yönde.
    Umarım kafandaki sorular bir nebze kaybolmuştur. Kiloluk balıklar avlaman dileğiyle..

14. ub900

ub900 toygun

Roy sen nerdesin? Koray bilgi icin cok tesekur ederim. Daha balik cinslerinide ne avlamak istedigimide iyi bilmiyorum sadece avliyorum. simdi resim atacagim bir tane daha yakaladigim baligin cinsi nedir siz bilirsiniz. Samandiraya dustu ama ayni cisnden 3 balik daha dip oltasiyla cekdim. Misirla avlaniyorum simdilik ama kucuk bir solucan ciftligi kuruyorum 50 solucani bir kovaya koydum toprak ve sebze meyve atiklari koydum nemli tutuyorum sureklide. insallah cogalirlar.

15. ub900

ub900 toygun

16. wildyaban

wildyaban Erdem Karaca

Favori Kamış:
    Dam Sumo Royal 240 Tele 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Seido 3000 SRA
    En İyi Avı:
    63.700 gr Yayın - Hasanuğurlu
    Bu kalem gibi kancalı takım parmak büyüklüğünde yada daha küçük balıkların takılarak, oltayı uzağa atıp yavaş yavaş sararak, arada bir iki kez silkeleyip balığı oynatarak avcı balıkların yakalanmasında kullanılır.
    Bu sisteme "drackovitch" denir.
    Aşağıdaki bağlantıdan daha fazla bilgi alabilirsin.
    Ayrıca avladığın büyük balık çapak yada tahta balığı gibi isimlerle anılır buralarda, lezzetli fakat kılçıklıdır.
    Kovadaki balık belki tatlısu levreği... işte senin takımla bu ve benzeri avcı balıklar, alabalık, turna, sudak avlanmaktadır.
    http://passione-pesca.blogspot.com/2008/10/altre-tecniche-per-insidiare-il-luccio.html

Son düzenleme: 29 Haziran 2011
  17. Koray BEĞENDİ

Koray BEĞENDİ Koray

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420 Surf 250 gr
    Favori Makine:
    Mitchell Pro 7000, Shimano Socorro 6000F, Sedona 4000FD, Catana 3000 SFC
    En İyi Avı:
    Turna (68 cm,2.5 kg)
    İlk resimdeki balık çapak balığı, ikinci resimdeki ise ya kızılkanat ya da amerikan tatlısu levreği(perch). Fotoğraftan tam belli olmuyor. Fotoğraf koyacaktım ama başaramadım.

18. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    elindeki malzeme ile av yapabilirsin bunlara şamandıra ekle , stoper lastiğ al . bir kutu daha boncuk kurşun (kıstırmalı) al geriye iğneler kalır o da bölgende kullanılan iğne modellerine bakıver..

tyem olarak yaşadıgın yerdeki yasal durum nedir onu bilmem ne tür yemlere izin var ayrıca gittiğin yerdeki balıgın alışkın oldugu yemler vardır . orada özel avlaklarda genelde aynı tip yemleri kullanırlar ..

işin aslı şudur.. ne olursa olsun bir işe başlamadan önce o işi yapanları yeterli süre izlemek gerekir..gerekirse notlar almak gerekir..
    ardından o konuda okuma ve araştırma yapmak gerekir ve sonunda pratik başlar..

sana bir örnek ,

- Git bir adet 4-5 mertelik bolognese kamışı ve ona uygun bir makine al 30 veya 40 numara desem .. hemen gidip almayacaksın önce ne oldugana bakıp sonra kulananları izleyip ve akabinde gidip alacaksın..

zira bu meretin 4 metreden 7 m.. ye kadar modelleri var ..ve iç sularda hafif şamandıralı yemli sistemler ile en ideal avlanma takımıdır..

kolay gelsin..

19. ub900

ub900 toygun

Tamam abi en kisa zamanda dediklerini uygulayacagim.

20. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Toygun hoşgeldin işte sıfır kilometre bir avcı:) zaten abilerim ve kardeşlerim üst sıralarda ilk adım olarak gerekli bilgileri vermişler sana bol şanslar dilerim güzel paylaşımlarını bekliyoruz birazdan bende yakınımdaki bir gölete gitmeyi düşünüyorum şamandıralı oltayla biraz eğlence yani hava da çok kapalı Haskovoda yağmur yağdı yağacak kısmet,suyun başında olsam yeter;)

Son düzenleme: 29 Haziran 2011