bir kamış istiyorum tutacağım balıktan hafif olsun (surf) (100tl)

Konu, 'Kamışlar' kısmında emre692 tarafından paylaşıldı.

1. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000
    evet bir kamış ve ona uygun bir makine istiyorum fakat genelde köprüde avlandığım için özellikle çapariyle avlanırken kollarım felç oluyor öylesine ağır bir takımım vardı ki akşama doğru balığı iğneden çıkarırken kolum titriyodu.

artık çok çok çok hafif bir surf kamış istiyorum.diyeceksiniz ki köprüde sörf kamışı ne yapacaksın. artık sahilden av yapacağım ama köprüyede gideceğim o yüzden hem köprüye hemde sahile uygun bir kamış istiyorum. toplamda 200 tl bütçem var fakat ben bu 200 lira ile
    kamış
    makine
    yağmurluk
    olta sehpası
    balık kovası

almak istiyorum.ama mevsim yaz olduğu için yağmurluktan vazgeçerim sadece.ama derseniz ki dğerlerinide boşver tam 190 liraya kamış ve makine var sehpadanda vazgeçerim.

dediğim gibi 400 kamış ve makine ağırlığı 800 gramdan hafif olsun istiyorum.yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim

2. furunotr

furunotr Haluk

Köprü harici avlarınızda kaç gram kurşun kullanmayı ve ne şekilde avlanmayı düşünüyorsunuz???

3. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000
    walla hayatımda hiç 130 grdan fazlasını atmadım.o yüzden atış konusunda bi iddiam yok hiç bi zaman. hep sandaldan veya köprüden avlandığım için ilk defa kurşun savurcam diyebilirim. o yüzden 150 yi geçmem diye düşünüyorum şuan ki görüşüm o.

4. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    değerli arkadaşım reklam yapıyorum zannetme bende senin gibi bir amatörüm bence cengiz balıkçılığa git bütçenden ve istediklerinden bahset sana harika bir sistem ortaya kurarlar bu bütçeyle ben çok memnunum arkadaşların yaklaşımı ve bütçeye göre sistem hazırlamalarından hiç kafanı yorma.

5. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
  6. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    Biraz daha zorla bütçeyi okuma cedros al 4.20 .Sadece 300 gr inanılmaz.

7. matti

matti murat

buyur sana hafif sağlam kaliteli bir kamış üstelikte fiyatıda çok uygun 45-50 tl civarı.inan çoğu markalı uçuk fiyatlı kamışlara beş basar bende iki tane var çok memnunum... captain cast strong 1525 ister 3.90 ister 4.20 sini al süper hassas ve sağlam sıkıntı cıkartmaz 3 senedir kullanıyorum...

8. furunotr

furunotr Haluk

Sizin iddianız olmayabilir; ancak avlanmayı düşündüğünüz bölgenin şartları 150 gr. ve üzeri ağırlıklar kullanmayı gerektirebilir; sormayı onun için gerekli gördüm...

9. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
  10. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    arkadaşlar öneride bulundugunuz kamışlar gerçekten çok süper kamışlar bende kullanıyorum özellikle ceyhun kardeşimizinki ancak bişey dikkatimi çekti 150 gram kurşun için kimse misina önermiyor onu atacak iyi bir misina varmıdır ? varsa görüşlerinize almak istiyorum ne markalar aldıysam 120 ve üzerinde ip patlama yaptı

11. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

12. simendifer

simendifer Sennur

Bence zorlamasın, baksanıza

mevsim yaz olduğu için yağmurluktan vazgeçerim sadece.

ama derseniz ki dğerlerinide boşver tam 190 liraya kamış ve makine var sehpadanda vazgeçerim.

demiş Emre kardeşimiz. Bütçeyi biraz daha zorlarsa balıktan da vazgeçebilir her an. :p:p Balık kovasından asla vazgeçmiyor ama. :p

Benim yüzümü güldürdün ilk mesajınla, Allah da seni gülmekten ayırmasın Emre kardeşim. :):)

Son düzenleme: 26 Nisan 2012
  13. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000

ya gerçekten herkes öyle diyor 200 veren 250 de verir. nereye hangi dükkana gitsem herkes kendini düşünüyor.diyorum 200 son bütçem. bak sana son bi kamış göstercem ama 240 tutar o olursa ama evladiyelik. ben bundan hoşlanmıyorum.bana diyecek ki snn alabileceğin malzemeler bunlar, avlandığın yer kullandığın kurşuna göre sana en ideali şudur. benim istediğim şey ticaret ahlakına uygun davranılsın.isim vermiyorum çoğu yere gidip 200 tl bütçem var diyince birden bi başlıyolar saymaya anlata anlata bitiremiyorlar mallarını. bi bakmışsın sepet olmuş 280 300 lira. hem insan tereddütde kalıyo hemde soğuyorum ordan.

14. simendifer

simendifer Sennur

Emre ben seni anlıyorum. Öğrenciyken ailem para göndermesine rağmen, hem çalışan hem de okuyan biri olduğum için, istenilen bir şey için para biriktirmenin de, mevcut bütçeyi aşmamak için kaç takla atıldığını da iyi bilirim. Sen yine bütçeni aşma kardeşim, 200 TL'ye çok aman aman bir takım alamasan da, zayıf bir takım sahibi de olmazsın merak etme. Bak, yukarıda bir arkadaşımız da söylemiş, sen Cengiz balıkçılığa git, balıkavı.net'teki abiler ablalar sizi tavsiye ettiler de, bütçeni söyle, ne almak istediğini söyle, sana bütçen doğrultusunda alabileceğin en iyi kombinasonu yaparak yardımcı olurlar. En azından biz de kandırılmayacağından emin oluruz.

15. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000
    aslında bütçe bana ait değil. annemin verdiği bi söz vardı başarırsan eğer sana istediğini yaparım dedi. bende olta istedim hihi . konuştuk ettik 200 ü geçmemesinde karar kıldık.kredi kartıyla alacak o yüzden nakit indirimlerden yararlanmıyorum idk şeytan diyo git 160-170 e kamış al güzel.bi ay sonra kendi paranla güzel bi makine alırsın. hangisi mantıklı acaba.yada en iyisi 200 liralık bi kombinasyon.siz ne dersiniz. bi başkası size 200 tl lik bütçe ayırsa ne yapardınız hepsini sadece kamış veya makineyemi verirdiniz yoksa ikisinide orta kararmı alırdınız ?

16. simendifer

simendifer Sennur

Ben orta karar kamış ve makine alır, ileride hem makine hem de kamışın daha iyisini ayrı ayrı alırdım. Şu an için ne anneni, ne de kendini zorlamadan 200 Lira'ya güzel bir takım alabilirsin. O takım seni en az 1-2 sene götürür. Hem bu arada av yöntemlerini, hedeflerini net olarak belirler, kamış-makine tercihlerin için de epey bilgi edinebilirsin.

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    İki mesajını alıntı yaparak yazma gereği duydum.

1. Mesajın için;

Hayatta hiçbir zaman, ne alacağını bilmeden alışverişe yeltenme. Bir bakmışsın ki, kucağında anlamsız bir sürü malzemeyle kendini evde bulursun.

Alış veriş stratejisi, öncelikle neyi ve ne kadara alabileceğinin bilincinde olarak, satıcıya '' Şu marka ve şu model '' diyebilmelisin. Fiyat aralığınıda bildin mi, satıcı senin rotana girmek zorundadır. Ha bu esnada satıcı, o ürün elinde yoksa '' yok efendim o değilde şu nu vereyim. O ürünü, kalitesiz olduğu için ben satmıyorum '' gibisinden ağız ve ayak oyunları çekecektir. ( Bu sözüm, işini dürüstçe yapan esnaflara değildir.)

Şu da bir gerçek ki 200 diye girdiğimiz yerden, 300 diye çıkmışlığımızı yadırgamıyorum. Harcamalarıma + % 50 avans ayarı çekerek yapmam gerekliliği tecrübelerle sabittir. Zamanla bunu sende öğreneceksin.

2. Mesajın için;

Önce hangisi demişsin.

Bence önce makina, sonra kamış, daha sonra da diğer techizatlar derim. Tabii ki en iyisi hepsi bir arada olması, ama şartlar buysa, tercihim ve değerlendirmem böyle olurdu. Neden dersen, bu hobi 1 makinayla olur ama, 1 kamışla olmaz. Zamanla o 1 makinan için 3-5 kamışın mutlak olacak. onlardan 1. si şimdi olsun, o da 50 liralık olsun.

Madem 200 soooon rakam demişsin; 150-160 makina, 40-50 de kamış için bütçeni ayarla ve değerli annene onaya sun. Birazda limit arttırımı için istek yaparsan, 25-30 gibi de bütçe artışı sağlayabilirsin. Bu da sizin maharetinize bağlı.:confused: :p :confused: :p :thumb:

Bu kamışlar, daha iyisini alana kadar sizi üzmeyecek kalitededir.

http://www.avmarketi.com/asp/product/7239/Lineaeffe-allaround-carbon-kamis-80-150g-350m

http://www.avmarketi.com/asp/product/15900/Lineaeffe-epx-telecast-carbon-380cm-100-200gr

Makina dersen de, 150 160 liralık kalite size av zevkini yaşatacaktır.

18. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000
    420 cm boyunda, 150-250 gram atarlı, 137 cm kapalı boyu ve 362 gram ağırlığında, 4 parçadan oluşuyor. Surf amacılyla kullanabileceğiniz en iyi kamışlardandır.

http://www.spotbalik.com/Atlantica-420cm-100-250gr,PR-23712.html

bu üstteki kamış

bu altta olanda makine

Özellikle tuzlu su avları için geliştirilmiş olmasına rağmen tatlı su avlarında da en iyi performansı alabileceğiniz bir makine , 380 gr ağırlık , 60 lıkortaboy makine

Ürün Kodu : 91162160
    Bilya sayısı : 1
    Devir : 1:4,5
    Misina Kapasitesi : 0,30=380 MT 0,35=280 MT 0,40=215 MT
    Birim : ADET
    Ağırlık : 380 GR

http://www.avmarketi.com/asp/product/136380/1162-160-DAM-IMPRESSA-160-FD-MAKINE

kamış ve makine toplam ağırlığı 742 gram. yani bu fiyata daha hafif ve kaliteli birşey bulmam mümkünmü benim en sorun ettiğim şey hafiflik. canım biraz kıymetlidir o yüzden hafifliğe çok önem veriyorum.

fiyat 185 tl oldu bu arada :) ne dersiniz bu ikisini almalımıyım?

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    kamis

http://www.avmarketi.com/asp/product/5009/Lineaeffe-oyster-cast-kamis-3-90

makine

http://www.avmarketi.com/asp/product/11717/Okuma-Distance-NEW-DT-60-Makine

http://www.avmarketi.com/asp/product/9647/Lineaeffe-surefire-80-surf-makine ( bu link tercihimdir )

200lira butce ile alacagim takim asagi yukari yukaridaki linkler gibi olurdu.

yagmurluk kamis ayagi ve kova ile kafani yorma. eski okul çantalarindan birini takim çantasi yaparsin. içine sigabilecek ebatta sapli 5litrelik bir yogurt kovasi ilk etapta idealdir. çok darda kalirsan kamisini çantana dayarsin.

ilerde ihtiyaçlarin dogrultusunda yagmurlugunu kamis sehpani kovani nasil olsa alirsin onemli olan seni su anki butcen dahilinde yolda birakmayacak bir kamis ve makina.

20. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000
    güzel abim bahsettiğin kamış ve makine 1 kilo 350 gram ediyo.bnm sölediklerim ise 700 gram geliyo. o takıma birde 150 gram kurşun takınca ediyo sana 1,5 kilo. 10 kere atsam iptal olur kolum açıkçası o yüzden bnm için önemli olan tek şey hafiflik.