Abilerim,üstadlar merhaba Ben hayatımda elime tatlısuya dair bir kamış almadım hiçbirşey bilmiyorum tatlı su ile ilgili.Bu sene gideceğimiz yöredede bir akarsu varmış,öğrendim dedim tatlısuya burdan başlayalım kasnalar avlayalım.Açtım forumu tatlısuyla ilgili herşeyi okudum öğrendim geriye bir malzeme almak kaldı.Gittim ve orda parçalı kamış gördüm baktım aldım elime esnek hafif (forumda böyle yazıyodu )Tamam dedim bunu alalım yanınada sıradan bir makine takalım.Bir de unutmadan mepps alalım.Herşeyi aldıktan sonra geldim eve kamışı bir araştırdım kamış jig kamışı çıktı Buyrun resmide burda; http://www.balikmarketim.com/?urun-4748-HURRICANE-1-80M-OLTA-KAMISI.html Bir bu kamışın özelliklerine baktım bir meppsin ağırlığına baktım. Gerçi gideceğim akarsunun derinliği 1,5 metre genişliği 4-5 metre atma konusunda sıkıntı olmaz heralde bununla meppsle balık tutulurmu sizlere danışmak istedim Daha önceden forumdaki çok değerli kişilere bu konu hakkında danışmıştım bana çok değerli cevaplar verdiler,saolsunlar birde sizlere sorayım dedim. Birde bu tekneden kullanılır yazmış,ben bunla istanbul boğazına gitsem atsam ne olur oltamı kırılır balıkmı gelmez? Herkese teşekkürler
Mehmet merbaha, Hayırlı olsun, gerçi kamış hakkında şudur, budur diyemem ancak tatlısu kefali için kullanılabilir zannımca. Zira artık alınmış, parası ödenmiş. Şimdi aslolan bu kamışı imkanlar ölçüsünde değerlendirmek. Akarsuda kullanımı bahsettiğin şartlarda pekala mümkündür diye düşünüyorum. Kızılcık sopası, dere kamışı gibi modern kamışların atası sayılabilecek malzemelerle özellikle ırmak ve derelerde dedelerimiz güzel balık avları yapıyorlardı nitekim, bununla niye olmasın? Kefal için hemen her modelde döner kaşık kullanılabilir. Kıyıya paralel, özellikle derin sayılabilecek atışlarda balık alabilirsin. Kaşığı ota taşa taktırmamaya dikkat etmek lazım. Tekdüze sarım yerine 1-2 tur hızlı arada 1-2 tur yavaş şeklinde bir uygulama balıkları kıskandırmaya yarar. Aynı noktada çok fazla oyalanmana gerek yok, 6-7 atış sonrasında yer değiştir. Hemen usanma, konsantrasyon ve çevre gözlemi de önemli. Açık alanlarda suya fazla yaklaşmak balıkları ürkütür, sessizlik esastır. Küçükleri sal, büyükleri sen bilirsin ister sal ister al. Limitlere dikkat, zaman-yer yasaklarını da unutmamak lazım.
Kamış dolgu kamış Nuri abinin dediği gibi kızılcık sopası gibi biraz At-çek için biçilmiş kaftan diyemem fakat yapılır mı ? yapılır.Yalnız aksiyonu düşük esnek bi kamış tekneden kullanıma uygun desede sen yinede pek deneme kurşun takmaya kalkarsan 30 gr kurşundan yüksek takamazsın oda boğaz gibi bi yerde hiç işine yaramaz hayırlı olsun diyelim güzel avlarla karşılaşırsın inşallah.