BİR KEPÇE ANISI

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında night fisher tarafından paylaşıldı.

1. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Forum,bu günlerde lüfer raporlarıyla şenleniyor.Raporları bir bir okuyup gaza geliyorum.Son onbeş günde ,üç kez sandalımla zarganalı uzun oltayla,8-10 defa da kıyıdan mantarlıyla saatlerce uğraştım durdum.Netice uzun oltada bir vuruş,mantarlıda toplam dört vuruş ve bir adet 26 cm lik sarıkanat.

Son dört gecedir, akşamdan gece yarısına kadar sabırla bekledim..Lüfer ,müfer hikaye,bizim buralarda yatak yapmadı kerata.Balık tutan yokmuydu,tek tük vardı tabi,boğazda eline kamışı alanın 30 parçadan aşşağı dönmediği sezonda,devede kulak bile değil.
    Havada poyraza döndü,birkaç eşkina,karagöz avı yapıp sezonu kaparım...

Kurtları dökememenin sıkıntısıyla,daldım yine anılara,sizlerle geçen yıl yaşadığım bir anımı paylaşıyorum ,umarım sıkılmazsınız.

27 temmuz 2011 ,benim oğlan,halaoğlu ,üç kişi Çanakkaledeyiz.Kumkalede boğazın ağzı ,güzel çipura ve levrek yapar.Sabah erken saatlerden, öğleden sonra üçe kadar ,bayağı bi çalıştık. Üçbeş lidaki, ikide ispendek .Yandan yandan yediğimiz sert yıldız ve kulak içlerimize kadar ince kum taneleri ,bizi epey doyurdu.
    Bir arkadaşım iri sazanların cirit attığı,israilin olmadığı ve denize yakın olduğu için ,çevre halkın tatlı su balığına yüz vermediğnden avlayanının da olmadığı ,bir göletten bahsetmişti .Orası aklıma geldi,bu tozlu yerde kamp yapacağımıza ,orada kurarız teşkilatı. Hemde bi yoklarım şu sazanları diyerek harekete geçtik.
    Geyikli den yukarı Kemallı diye bir köyün altında ufak bir sulama göleti.varmamız akşam 7 yi buldu ufak bi keşiften sonra çektik gölün kıyısına aracı.Etrafta bi sürüde avcı mevcut .''Yok çevre halkı tatlısuya bakmazmış mışta mış'' anlayacağınız.
    Çadırları,masayı kurduk 4 tane muhtelif yemlerle döşediğimiz dip oltasını suya attık ama ,su önümüzde bi 50 metre sığ gidiyor.''Boşver olduğu kadar'' dedim oturduk masaya ,yedik içtik, üçgün sonra ramazan, bide son yapalım dedik hala oğluyla.
    Hava karardı ,etrafta kimseler kalmadı,oltalardada tık yok ama hava serin tatlı tatlı bi esinti ''ohh kebabız yahu''.
    Gece 11 gibi girdim çadıra ,hala oğlu son işini abarttı ,oturdu masada .Şahane bir uyku çektim.Hava aydınlanırken kalktım çıktım dışarı,oltalara baktım .Birinde(solucan olan) 1 kg a yakın bi pullu ,diğerlerinin yemlerine dokunan bile yok.

Yanlış yerdeyiz diye düşünürken,200 m kadar solumuzu gözlemeye başladım.Göleti besleyen kuru bi derenin yatağına doğru ,bi girinti var. Sudaki hareketler ,balıkların adresini gösteriyo gibi.Solucan kovamı,şamandıralı takım bağlı kamışımı,altıma bi şilte ve harb olur darb olur diye yanımdan ayırmadığım kepçeyi alarak oraya yollandım.
    Niyetim bi yoklama yapıp bizimkileri uyandırmak. Su yeni çekilmiş ,taban biraz yumuşak ama tamda batmıyo ayaklar .
    Yanaştım dere yatağının su olan bölümüne.Sağımda dalları nın üstü hariç,gövdesi suyun içinde olan ,kuru bir küçük ağaç,5 metre kadar karşım sazlık.Önümde ,yaklaşık elli metre karelik bi ayna var.
    Gözlerim karşı kıyıdaki sazlarda, boyuna sallanıyorlar zaman zaman da kuru ağaç, dut silkelenir gibi sallanıyor.''Oldu bu iş'', tiyo doğru ,çok iri balıklar var diyorum içimden.
    Oltayı karşı sazların dibine konduruyorum ,iki metrede derinlik var şahane yer.Bi on dakka sonra ,1,5 kiloluk bir pullu daldırıyor şamandırayı fazla yol vermeden alıyorum karaya.Arkasından bi tane daha ''yuvalarını bastım kerataların''.

''Yahu livarıda getirmedim dur gidip alsammı acaba'' derken ,bi tane daha hepsi aynı boy ''tornadanmı çıktınız mübarekler''.Bir ara, üstüste 3-5 tospa(tatlısu kaplumbağası)yakalanınca neşem kaçıyor, bir gözümde çadırlarda ,uyuyor bizimkiler hala.
    Tospalar bitti herhalde ki ,bir balık daha aldım .Kepçeye gerek olmadığından saldım hepsini içine ,oynaşıp duruyorlar.
    Güneş iyice kendini göstermeye başladı, gölgesine sığındığım küçük söğüt artık beni koruyamaz oldu,.Hadi gideyim şunları da kaldırayım ,kahvaltı edelim diyordumki ,şamandıra daldı bir kez daha. Kasmamla oltayı, içime o hem yaşamak istediğim ,hemde panikmi desem,korkumu desem,heyecanmı ,adını bir türlü koyamadığım rahatsız edici duygu kapladı.
    8 kilo üstü bi haylaz var oltanın ucunda,sağımda su içinde bir kuru ağaç karşısı sazlık ,solum sazlık ,küçücük bi açıklıkta gelde çıkar bu devi ,yol vermeden,yormadan.
    Biraz gitti çevirdim kafasını. Fazla mücadele etmedi, ya canı yanıyor ben çekince ,geliyor tıpış tıpış yada salağına denk geldim diyorum.
    Tüh!!! kepçede balıklar var. hemen bi hamle ,kepçe ele, balıklarmı??? içindeler ,ama olsun .80 cm çapında ağzı var soktumu kafasını, tamamdır... da nasıl olcak???.
    İlk tur mücadelesiz geçti ama, kepçeyi alırken yol verdiğim haylaz ikinci turda sertleşti .1 metre önüme kadar getirdim, kafayı çıkardı göz göze geldik. Resmen korkuyu gördüm o gözlerde .Tam kuyruk atacakken, gevşettim bi kısa tur daha attırıp ,hazırladım yine kepçeyi .Mücadelesi iyice arttı keratanın, ama yine getirdim kıyıya ve kafasını soktum sokacam kepçeye. Yine göz göze geldik ve müthiş bir çırpınma ,suya adam düşmüş kadar bi gürültü....
    ''Elveda güzel gözlü haylazım''.
    Bir elde olta. bir elde kepçe nasıl olcakdıki zaten.Üstelik,kepçede 6 kiloya yakın balık var.
    Yine kepçeye balık koydum ...Onca tecrübeme rağmen...Livarı almadım yanıma...
    Oysa at tuttuğun balıkları arkaya bir yere ,''kedimi kapacak''...
    Serde sportmenlik var ,irisini tutarsam geri salacam ya ufakları...
    İyide, büyüğüde yine onların yüzünden kaçırdın...
    ''Yok yok onların suçu değil ,sen hala acemisin,acemiliğin sonuda işte böyle '' diye kendi kendime söylenirken ,bizimkiler yanıma geldi. Bi fırçada onlara ,''uyumayamı geldiniz buraya!''
    Yok kimsenin kabahati ,hepsi benim hatam...
    Bu arada güzel gözlü haylazında başarısını atlamamak lazım.'' Baştan aldı benim gazımı '',kendime güvenimi artırdı ,sonrada tuş ediverdi .
    Kolaymı onca boya kiloya kadar yaşamak, benden daha tecrübeli olduğunu kanıtladı.
    Neyse dostlar, benden bu kadar ,sıkmamışımdır umarım ...
    Herkese rastgelsin.

Beyaz noktalı yerde idim.

2. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Fatih abi eline sağlık çok güzel anlatmışsın yaşamış kadar oldum :)

Senin haylaz hayla yaşıyorsa torununa tombalığına anlatıyordur seni heralde :)

Rastgele..

3. GencoGnc

GencoGnc Genco

Güzel bir anı Fatih bey. Güzel anlatım için sizi,kaçtığı için gölün yakışıklı dedesini tebrik ediyorum :)

4. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Zevkli bir anlatımdı, teşekkürler...

5. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Bu yıl yine gittim oraya .Heryerde tabelalar,projeli kiraya verildiğinden av yasak.Proje mroje hikaye,gölün heryerini ağla donatıp tüm balığı toplamış kiralayan Bursa gölyazıdan bir çakal .(güney marmaranın bütün göletlerini ama resmen,ama kanunsuzca talan etti bu aç köpekler,KURUTTUKLARI Apolyont gölü yetmedi)

6. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    waybeee, hakikaten roman okur gibi oldum. birdahaki sefere inşalalh

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Üstadım Ellerinize sağlık olsun
    gerçekten güzel günler geçirmişsiniz. Her seferinde avcılık olsaydı.
    o zaman iş dahada kötüydü bizler adına Bu sefer böyle olsun Her zaman Bir rövanş vardır. biz burada o ise hep suda bekleyecek. Dahasına rasgele.

Sağolunuzç

8. toruga

toruga tolga

Favori Kamış:
    Safina X Spin 2.70m 10-35gr
    Favori Makine:
    Spro Hardliner
    En İyi Avı:
    aral 2.550gr
    Anlatım çok güzeldi,orada olmuş kadar oldum,balık için hayırlısı olmuş,sizede hatıra

9. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    güzel ropor için teşekkurler. nasıp dıyelım... birdahakı sefere.

rast gele

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok keyifliydi, ellerine sağlık Fatih abi. :) Rastgelsin, kepçe boşken. :D

11. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Yakalanan balıklar,bir müddet sonra hafızamızdan siliniyor belki ama,kaçırdıklarımız asla unutulmuyor.Bizi bu hobiye sımsıkı bağlayan,yakaladıklarımızdan çok,kaçırdıklarımız bence.:)

12. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    İNŞALLAH:)

13. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Zevk alındıysa ne mutlu bana:)

14. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    :thumb: çok doğru dedin Fatih abi..

15. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sağolasın Aliço:) Akıyormu hala lüferler,satın almak ağırıma gidiyor,bu lüfer sezonunda ama ,tutacağım falan yok.lÜFER YEMEDEN geçip gidecek gibi.

16. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Volkan,teşekür ederim:)

17. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Fatih ağabey

Daha bolca akacak gibi duruyor Önümüzdeki haftadan çok ümitliyim hayırlısıyla.

18. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Güzel yorumunuz için teşekkürler:)

19. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sizede rastgele:)

20. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Fatih Abi, çok güzeldi eline sağlık birdahaki sefere inşallah daha iyileri girecektir kepçene rastgelsin abi