Merhaba tüm arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. Çok uzun süredir yurtdışında olduğum için balık avından uzak kaldım. Taaa ki Ege kıyılarında yaşamaya başlayıncaya kadar. Ufak tefek kıyı balıkçılığı antramanlar ile başladı bu yaz başı balıkçılık. Artık son nokta Levrekle tamamlandı diyebilirim. Bu sene 600grlık Mırmır - 500gr yakın Eşkina 400grlık Çupra rekorlarımdı ama bundan üç hafta önce 2 kilo cıvarın da Levrek yakalayınca tüm rekorlarım teferruat oldu. Sizlerle yakalam hikayemi ve balık fotoğrafını paylaşmak isterim. Biz iki arkadaş her akşam kıyıdan akşam 18-01 arası kamış sallıyoruz . Dolunay var ve yeni çıkmak üzere iken kamış olanca şiddeti ile sallandı koştuk bir yere takılmıştı ve takımı kaybetti. Yenisini attık 10 dakka içinde inanılmaz bir güç bedeni kesti aldı . Üzüntülü eve döndük bir daha da bir vuruş olmadı zaten. Ertesi gün bendenleri değiştirdim 0,40 misina bağlı iğneler sübye parçaları takıldı atmamızdan 20 dakika geçenden aynı şiddetle kamış gerildi asıldım ve balığı aldığımı anladım. Çok iyi çekiyor bu balık hemen kalamayı açtım biraz mücadele ile çekmeye başaladım ve kıyıya gelince kamışla yukarı kaldırmadan suyun içinden misina ile çekerek dışarı aldım. İnanılmaz bir keyifti. Havalar şimdi çok sert atılmıyor akşamada beklenmiyor rüzgar soğuk ama ilk yumuşadığında avlanmaya devam. Herkeze bol avlar diliyorum. Not: Tüketiceğinizden fazlasını yakalamayalım ve az bulunan balıkları ufaksa zarar vermeden geri bırakalım. Bu denizler hepimizin. Biz kıyı balıkçıları duyarlı olmak zorundayız. Saygılar
kısaca bohçacı olmayalım, limit altı balıkları kesinlikle geri bırakalım, ve avımızda nasılsa ii sardı deyip ihtiyaç fazlası balığı alıp telef etmeyelim.. çok çok önemli bir nokta, bu konuya duyarlı olan balıkçı gerçek amatör balıkçıdır. bu arada güzel levrek, tebrikler..
tebrikler Onur abi güzeel av olmuş havalar soğudu sıkı giyinip beklemek lazım bu balığın havası böyle sular
Çok güzel balık,tebrikler,not kısmına aynen katılıyorum,biz bu konuda en duyarlı insanlar olmalıyız...
At-çek konusunda daha yeni tecrübe ediniyorum ama çok zevkli olduğunu biliyorum ve bu konudan forumlarda çok yazı okudum. İyi bir atçek kamışı ve makinası önerilerine açığım. Yanlız yerimiz kuzey kuzay batı rüzgarlarının olduğu İzmir Çeşmealtı sert estiği için at çekler pek kolay olmuyor.
güzel balık tutmuşsunuz. yorumlarınızda güzel balıkları koruyalım. hem balıkların nesli için hem de kendi neslimiz için. biz dünyaya örnek olalım, dünya da bizi örnek alsın