Bir Merhaba ve Spin Önerisi

Konu, 'Kamışlar' kısmında Erdal prh tarafından paylaşıldı.

1. Erdal prh

Erdal prh Erdal Pürhediye

Favori Kamış:
    Daiwa legalis
    Favori Makine:
    Daiwa legalis
    En İyi Avı:
    Sazan
    Öncelikle tabiki merhaba..Foruma yeni üye oldum.kendini doganin sahibi degil de onun bir parcasi olarak goren butun avcilari, dogadan ihtiyaci kadarini alanlari, ve bilgiyi tekelleştirmeyen herkesi seviyorum.☺☺Uzun yillardir balik avina gönül veren kardesiniz ve/veya abiniz olarak , bana yabanci bir disiplin olan atçek avciliga gecmek istyorum. Daiwa legalis 2.90 spin SmartSelectImage_2019-05-24-16-09-33.png kamis hakkinda dusuncelerinizi ve bu kamisa uygun bir makina onerisi rica ediyorum.

2. dolphins3

dolphins3 Çetin Alpaslan

Favori Kamış:
    Albastar Enrico 4,20 mt. - Cormoran Bull Fighter 2,40 - Ron Thompson Tyran 2,10
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000vi - Cormoran Corcast 8 pif 2500
    En İyi Avı:
    Lüfer - 1 Kg'ın altında
    Merhaba. Aynı kamışın 3,18/14-42'sini kullanıyorum. Çok memnunum. Bir çok özelliğinden dolayı çok iyi bir kamış. Makine olarak kesinlikle yine Daiwa'nın LT (light/Tough) makinaları var. Ben 2017 Exceler LT 3000 CXH ve Legalis LT 4000 DCXH makinalarını aldım. Toplam ağırlık yaklaşık 400-440 gr. Hiç sizi yormadan uzun süre at-çek yapabilirsiniz. Biraz daha iyi makina derseniz Fuego LT 2017 veya yeni model LT 2018-2019 makinaları çıktı. Makina'da da Ben Daiwa'nın J8 braid 0,13'ünü kullanıyorum. Bilgilerinize...

Erdal prh bunu beğendi.
  3. Erdal prh

Favori Kamış:
    Daiwa legalis
    Favori Makine:
    Daiwa legalis
    En İyi Avı:
    Sazan
    Çetin bey teşekkür ederim.baslangic seviyesi icin gereksiz oldugunu soylenlrde var ancak sonucta ben bu ise sevdaliyim yillardir. Bu disiplinede kötü bir ekipmanla baslayip soğumak istemiyorum ya da ise yaramayacak bir urune bosa para vermekte istemiyorum. Kokoreçi sevmeyenlerin çoğu ilk kokoreclerini kotu biyerde yedikleri icin sevmezlermis. Tabiki birazda butce isi ancak kotu ekipmanin butceye zararinin daha fazla oldugunu dşunuorum. Ayrica fuji halkalara sahip bir kamis icin bu fiyatinda makul oldugunu dusundum..bahsettiginiz makinalar elbet iyidir ancak atis mesafesi yada karisma acisindan kamisla uyumu nasil olur. Ya da kamisa uyumlu makina secerken nelere dikkat etmeliyim. Mesela bu kamisin halkalari low rider. Halkalrin acisiyla makina kafasi arasinda nasil bi orana dikkat etmeliyim.cunku 3000 lik bir makina farkli markalarda farkli kafa ebatlarina sahip olabiliyor hatta ayni marka icinde de ..

4. dolphins3

dolphins3 Çetin Alpaslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Lüfer - 1 Kg'ın altında
    Merhaba. Alacağınız Kamışa göre Spin makina olarak zaten 3000-4000 lik makina kullanmak gerekir (Benim düşüncem ve tecrübem). Daiwa LT makinalar ve kamışlar ile ilgili hatta Spin avcılığı ve ekipmanları ile ilgili Sn.Bilent Yıldrım'ın özel sitesi var. Ben çok istifade ettim. Sanırım size de çok faydalı olacaktır. Daiwa'nın 2017 LT makinaları, Legalis-Exceler ve Fuego olarak çıktı. Bu çeşitlerin DC-DCXH-CXH gibi segmentleri var. Ortalama ağırlıkları 215-240 gr. Drag güçleri 10-12 kg. - Devir 6,2 - 5,3 vs. Ben genellikle Lüfer ailesi avında kullandığım için yüksek devirli makina aldım (CXH). Fakat gerek kamış (Legalis seabass 3,18/14-42), gerek makina (Exceler LT 3000 CXH ve Legalis LT DCXH) ve gerekse İp misina (Daiwa J8 - 0,13) tam bir uyum içinde. Bu kamışı ve makinaları araştırdıktan sonra karar ver derim. . LT makinalar ve kamışla ilgili terimler ve özellikleri bahsettiğim sitede.Pişman olmayacaksın. Bana soracak olursan gözün kapalı al. Saygılarımla.

Erdal prh bunu beğendi.
  5. Erdal prh

Favori Kamış:
    Daiwa legalis
    Favori Makine:
    Daiwa legalis
    En İyi Avı:
    Sazan
    Ben de Bülent beyin videolarini takip ettim biraz.zaten kamista larar kilmistim.sizinde tavsiyeniz uzerine sanirim bu hafta bulent beyi istocta ziyaret edip alicam.ancak bülent beyin onerisi genelde 2.70 bi kamisin ideal oldugu yönundeydi.ben atis erimi icin 2.90 dusundum.siz ise 3.18 gibi bir kamis kullandiginizi soluyorsunuz. 2.90 la 3.18 arasinda atis mesafesi acisindan cok fark olur mu? Birde kamis uzadikca ayni gram atariyla abiyane tabirle kamisin lapalastigini soyleyenler var.Uzun kamisla aksiyon vermenin daha zor oldugunu soleyenlerde var.benimde hedef baligim lufer ailesi olucak.genelde kayalik ve iskeleler.bogazda milletle sirt sirta avlanmayi dusunmuyorum.birde yazlari edremit tarafina ve manavgata 5-10 gunluk aile ziyareylerimoz oluyor oda genelde yazin oldugu icin kiyi avi pek mumkun degil bikac gece olta sallarsam o iste.yani genel olarak avlanicagim yerler istanbul anadolu yakasi kiyi seridi ve adalar.birde kamis boyu konusunda oneriniz olursa cok sevinirm.bu arada boyum 1.76 .yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.

6. dolphins3

dolphins3 Çetin Alpaslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Lüfer - 1 Kg'ın altında
    Merhaba. Bilent Bey'i takip etmeniz sevindirici. Bende her boydan kamış var (2,10-2,40-2,70-330 vs.) 3,18 kamışımı Bilent Bey'den almıştım (internetten). Zaten spin avcılığına başladıktan sonra 1 veya 2-3 kamış devam ediyor. Ben 3,30 kamışımı kırdım. 3,18 aldım. Bunun sebebi mendireklerde avlandığım için denizle sıfır bir durum fazla söz konusu olamıyor. Bir de dalgalı olursa mecburen denizle aranızda bir yükselti oluşuyor. Onun için kamışımı kayaların üzerinden indirdiğimde sıfıra yakın durumu elde ediyorum. Aksiyon daha iyi oluyor. Atış mesafesi olarak bu kamış+makina+ip kombinasyonu gayet iyi. Ben bir de özel kaşık (kaşığım yıldıray kaşığı - 3 gr) çalıştırdığım için 15-20-30 gr. sıyırtma kurşunu da kullanıyorum . Lüfer ailesi avında bence hiç tereddüt etmeyin. Zaten Bilent bey'in yanına gidecekseniz, O'nun tavsiyelerine kulak verirseniz hiç bir sıkıntı olmaz. Ben kullandığım, memnun kaldığım için ve sizin böyle bir isteğinize kullanan bir kişi olarak cevap vermiş oldum. Memnun kalırsınız. Zaten daha sonraları Kamış ve Makina hatta ip misina tercihleriniz çok daha iyisine doğru gidecektir. Spin avlarında maalesef tek bir ekipmanla bu işin olmayacağını sizde anlayacaksınız (zevk sözkonusu). Bu böyle bir şey maalesef. Uzun kamışların (2 parçalı) en büyük dezavantajı tabii ki taşıması oluyor. Ben arabamın arka koltuğunda idare ediyorum. Seyahatlerde de arka koltukta taşımaya gayret ediyorum. Avlanacağınız yere yürüyerek gidecekseniz sorun yok. Saygılarımla...

7. Erdal prh

Favori Kamış:
    Daiwa legalis
    Favori Makine:
    Daiwa legalis
    En İyi Avı:
    Sazan
    Bilgilendirmeniz icin cok tesekkur ederim Çetin Bey. Kamis konusunda netlestim.Makina icinde hem degerli yorumlarinizi hemde gittigimde Bilent Bey'in onerilerini dikkate alarak bir tercihte bulunucam.Rastgelsin.